"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

22 Julai 2009

Menjelang PRU13: Transformasi

Kak Pinoi, Sepiah Mata Smokey, dan Lijah Somel duduk-duduk di atas sofa sambil menonton Bio-Nik.

"Eh Sepiah," kata Kak Pinoi, "Karim Driving School kata... nyam nyam nyam... kau dah beli Transformer! Mana ke dia nye?"

"Ok, bangun semua," kata Sepiah Mata Smokey, "Bangun, bangun, bangun!"

Sepiah Mata Smokey cuit sana cuit sini usik sana usik sini lipat sana lipat sini; terkangkang terkoyak. Kak Pinoi dan Lijah Somel tengokkan sahaja. Dalam pada itu, mulut mereka masih mengunyah Kentaki.

"Taraaaaaaaaa!" kata Sepiah Mata Smokey, kemudian.

"Ni bukan Transformer-lah, Sepiah!" kata Lijah Somel, "Ini sofa beddddddd!"

"Welllll...!" kata Sepiah Mata Smokey, sambil menjongketkan kedua-dua belah bahunya.

Kak Pinoi, Sepiah Mata Smokey, dan Lijah Somel baring-baring di atas sofa bed sambil menonton Bio-Nik.

Label:

23 Comments:

Blogger YMN said...

dgn nie ..
aku dgr bangganya merasmikan entry pada kali ini .

hahahaha : )

Julai 22, 2009 10:47 PG

 
Blogger sonik-malam said...

aku lagi kagum dgn sofa bed lipat-lipat dari aksi siri bio-nik..
hahaha!

Julai 22, 2009 10:59 PG

 
Blogger Corey said...

Wow...Ni versi mana punya transformer ni?Michael Bay terlibat tak untuk versi ni?

Julai 22, 2009 11:55 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Pak Rahimin Mukatab nak tumpang. Ada ruang lagi tak atas sofar-bad tu?

Julai 22, 2009 12:02 PTG

 
Blogger wahyun said...

kelima.
terkangkang terkoyak...ganas gila.
rosak sofa-bed baru tuh...
padahal utang courts mammoth blum slesai lagi, hoh!

Julai 22, 2009 12:18 PTG

 
Blogger Wolfis Black said...

masyuk tuh makan kentaki atas sofa bed..

Julai 22, 2009 1:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

YM,
Tahniah!

Sonik,
HA HA HA HA HA.

Kori,
HAHA!

Mau,
Masih ada ruang. Sila, sila! Ha ha.

Kua,
Eskiusme! Beli kat Ikea ek! Beli casg tau! Jangan pandang takde mate ek! [HA HA HA]

Wolf,
Masyukkkkk! :)

Julai 22, 2009 1:47 PTG

 
Blogger UpperSixers said...

kalau nak rasmi penutupan boleh ke bang naga?

Julai 22, 2009 3:39 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Roll on! Bole roll kot sofa bed tu?

Julai 22, 2009 4:57 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

masa sofa bertukar menjadi bed takde soundtrack ke?

terenet...kechunk chunk king king bertukar!!!

Julai 22, 2009 5:07 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Nampaknya terpaksa tukar taktik bagi komen last aja lah.

:))

M

Julai 22, 2009 5:24 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Upper6,
Boleh boleh! :)

Khal,
Apa lak tak bolehnyaaaaa! :)

Art,
Tak terfikir pula sampai ke situ. Mmm, nantilah aku suruh Wani Ardy bikin soudtracknya. :)

M,
Lain kali saya copkan 'first' tu untuk awak eh! :)

Julai 22, 2009 5:48 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

HAHA

Julai 22, 2009 8:56 PTG

 
Blogger wahyun said...

sofa lipat beli kat ekspo perabot hup huat...ikea mendatang la...hahaha

p/s - hutang courts mammoth tu utk peti ais pintu dua kat dapur tuh...

Julai 22, 2009 11:52 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

Sofa bed tu transform jadi sofa semula tak lepas tu? Atau jadi bed terus 24 jam?

Julai 23, 2009 12:00 PG

 
Blogger Nadine said...

ha..ha..mula-mula i tak faham,now dah understand.creative sungguh u all ni buat cite....

Julai 23, 2009 6:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Ha ha.

Kua,
HA HA. Peti ais freezer kat bawah tu ek? Haha.

Indra,
Bergantung! :)

Nadine,
:) He he.

Julai 23, 2009 8:22 PG

 
Blogger patungcendana said...

salam...

bloghopping...

interesting...tapi aku suka voltron...:-)

Julai 23, 2009 11:48 PTG

 
Blogger fadli said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Julai 24, 2009 12:06 PG

 
Blogger pye:rudz said...

samalah tu dengan transformer... hahaha

Julai 24, 2009 9:27 PG

 
Blogger tasikmerah said...

wah. dh ada lijah somel pulak.

:)

Julai 24, 2009 9:29 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Pat,
Selamat datang. :)

Pye,
:)

Tasek,
Nantikan Lijah Somel dalam 'Siapa Kekah Bidan Sepiah!" Ya, kumpul duit dari sekarang! Akan terbit sebelum Hari Raya. Mahal ke? Ya, sangat mahal!!!! HA HA HA HA HA.

Julai 24, 2009 12:07 PTG

 
Blogger Fyzal said...

salam saudara sinaganaga.. saya baru sahaja mendapatkan karya terbaru saudara - STINGARDEN.. tidak sabar untuk membacanya...

terima kasih..

Fyzals Territory

Julai 25, 2009 6:35 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home