"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

30 Jun 2009

Kini anda boleh memeluknya erat-erat

'Perjanjian' [dengan penerbit] pun aku tak tandatangan lagi ni. Tetapi, apa salahnya jika anda mahu memilikinya dan-dan ni juga (selagi stok masih ada).


Buku paling kontroversi yang pernah diterbitkan oleh PTS - Majlis Pelancaran buku ini dibatalkan pada saat-saat akhir atas alasan 'keselamatan', Puan Ainon Mohd. cukup membenci buku ini (ironinya, Puan Ainon memang sayangkan saya, he he, penasihat/pegawal peribadi dia la katakannnnn....), dan buku ini direka bentuk oleh Hisham Salmin. Hah, siapa tak kenal Hisham Salmin - dia memang kodi! HA HA.

Beli STINGARDEN di BOOKCAFE
Pengarang: Sinaganaga
Editor: Nazri M. Annuar & Syafizan Kasim
ISBN: 978-967-5136-37-5
Harga diskaun: RM11.12 Kulit Lembut Sahaja




Beli GRAGONG di AMEENBOOKS
Pengarang: Zainuddin Jamil [Ilustrator: Sinaganaga]
Editor: Azzam Supardi
ISBN: 978-983-3991-78-5
Harga diskaun: RM29.00 Kulit Keras Sahaja

Jangan bertangguh-tangguh; dapatkan naskhah-naskah anda pada hari juga (sebelum kami bakar kesemuanya).

29 Comments:

Blogger Perempuan cerdas said...

First!

M

Jun 30, 2009 6:51 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

*chicken dance*

M

Jun 30, 2009 6:52 PTG

 
Blogger Nadine said...

nanti i cari n beli buku -buku ni...

Jun 30, 2009 6:53 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

M,
Everbody sing, everybody dance
Lose yourself in wild romance
Were going to party
Karamu, fiesta, forever
Come on and sing along! :)

Nadine,
Musti! :)

Jun 30, 2009 6:59 PTG

 
Blogger Darkk said...

wah, buleh didapati di toko-toko buku berhampiran dok?

Jun 30, 2009 7:12 PTG

 
Blogger HazirahMahadzir said...

di website tu ditulis Stingarden takde stok?
T_________T

Jun 30, 2009 9:04 PTG

 
Blogger nizamsani said...

tiada stok.
hampa.

Jun 30, 2009 9:48 PTG

 
Blogger Raihan M Din said...

tiada stok? kenapa?

Jun 30, 2009 11:29 PTG

 
Blogger ymn said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Julai 01, 2009 7:35 PG

 
Blogger ymn said...

dah ..

Julai 01, 2009 7:56 PG

 
Blogger asuHara sU said...

nak le stingarden tuuu...

Julai 01, 2009 8:25 PG

 
Blogger MKriza said...

Camner PTS boleh terbit stingarden ni.
Salute betul kat abang Naga.

Julai 01, 2009 8:27 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dark,
Tatau. Cubalah tengok-tengok. :)

Hazirah, Nizam, Raihan,
Don't worry. Gua akan hubungi pegawai di Bookcafe. Tunggu.

Ym,
Dah? Hah, dah ada stok ke?

Julai 01, 2009 8:28 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Beilah dua tiga - aku nak guna duit - nak beli kereta. :)

MK,
Kroni. Ngeh ngeh ngeh.

Julai 01, 2009 8:28 PG

 
Blogger ymn said...

.. dah beli .. skali dia Caj RM19.24

Julai 01, 2009 8:30 PG

 
Blogger sinaganaga said...

YM,
Mahalnyaaaaaaaa!

Julai 01, 2009 8:36 PG

 
Blogger Nazri said...

Buku ada Stingarden ada stok. Ini cuma kesilapan teknikal di laman web.

Jika berlaku sebarang masalah boleh ajukan aduan di laman web PTS. Pihak Bookcafe akan segera melayan pengadu.

Terima kasih.

Nazri M. Annuar
PTS FORTUNA

Julai 01, 2009 10:14 PG

 
Blogger Nazri said...

sebarang komplen tentang pengurusan pembelian buku Stingarden boleh diajukan di sini: http://pts.com.my/index.php/contact/

Julai 01, 2009 10:16 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Terima kasih Encik Nazri M. Annuar dari PTS atas penerangan tersebut.

Aaa, Haji Mazlan (Ameenbooks) tak mahu komen apa-apa ke?

Julai 01, 2009 12:17 PTG

 
Blogger Wolfis Black said...

bro, kat kedai buku borders tak ada ker?

Julai 01, 2009 12:41 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Wolf,
Tatau. Belum ada kottttttt. Cuba tanya dengan pegawai PTS.

Julai 01, 2009 1:03 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

bang kodi tu apa?

Julai 01, 2009 5:35 PTG

 
Blogger madulebah said...

Saya nak juga buku Stingarden. Nak buat koleksi. Baca nya entah bila.

Cuma. Kata anak saya yang bakal lahir, dia tak sabar mahu baca buku All About Gragong yang uncle Naga tulis kata-kata untuknya.

Julai 01, 2009 8:55 PTG

 
Blogger kemat said...

saya dah order satu..harap pts hantarcepat..blook bronaga mana boleh miss...

Julai 02, 2009 5:07 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Kodi tu - blog untuk invited reader je. H aha.

Madu,
:)

Kemat,
Terima kasih, bro!!!!

Julai 02, 2009 6:48 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

baik!

Julai 03, 2009 2:41 PTG

 
Blogger Abdul.Fatah.Firdaus said...

kedai2 buku biasa ada ke?

Julai 03, 2009 10:51 PTG

 
Blogger noor afzan said...

Gragong sayadah dapat..yeuhuuu...

Julai 08, 2009 10:20 PTG

 
Blogger chegu izwan said...

encik naganaga...gua masih belum kedapatan lagi buku lu yang gua tempahlah...macam mana gua nak amalkan konsep membaca jambatan ilmu?

Julai 10, 2009 11:40 PG

 

Catat Ulasan

<< Home