"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

17 Jun 2009

Kidege

Alina kata, kalau kita malas atau sibuk atau berada di lokasi yang tidak mempunyai 'kaverej' Internet atau berada di perbatasan... di Uganda, misalnya - letak sahaja apa-apa gambar di blog kita. Dengan itu, blog kita masih 'maintain'!!! :)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Kidege (burung kecil)

Dalam hiruk mortar dan pikuk grenad
ku khayalkan riuh ciap mu.


Kampala, Uganda
17 Jun 2009

39 Comments:

Blogger Perempuan cerdas said...

Pertama di dunia!

M

Jun 17, 2009 3:02 PTG

 
Blogger alhena said...

bagus gak idea tu.. tp kalo mls apdet tk jalan gak la kan? :P

Jun 17, 2009 3:04 PTG

 
Blogger Shaira Amira said...

Damn, adakah ini bala yang menimpa kerana mendiskusikan tentang Sinaganaga?

Jun 17, 2009 3:06 PTG

 
Blogger wahyun said...

klo yg keempat dikira lg x?

bile nak balik dari berjihad?

Jun 17, 2009 3:14 PTG

 
Blogger Shaira Amira said...

*muka merah*

Tengs. xoxoxoxo

Jun 17, 2009 3:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

M,
Namamu teratas. :)

Hena,
:)

Shaira,
Jambo burung kecilku! :)

Kua,
Soon my brother, soon! :)

Jun 17, 2009 3:29 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Ewah, lagu Search.

Ahahhaa ;)

M

Jun 17, 2009 3:35 PTG

 
Blogger Sufian said...

Comel gak budak shaira ni.

Hye. Boleh berkenalan? Kita pernerbit buku. Mahu bikin buku puisi?

Jun 17, 2009 3:46 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Shaira,
Muka merah? Ok, guna pencuci muka yang sesuai dan selalu-selalulah mencuci muka! :)

M,
HA HA.

Sufian,
Ya, sangat comel! :)

Jun 17, 2009 3:56 PTG

 
Blogger miezi said...

mira!!!
haha~~

Jun 17, 2009 4:24 PTG

 
Blogger Wolfis Black said...

pergh, nice puisi tuh bro..

Jun 17, 2009 4:40 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

wow! :-p

Jun 17, 2009 4:42 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mizi,
:)

Wolf,
:)

Danial,
Wo wo yeah yeah!

Jun 17, 2009 4:47 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

nape tak letak gambar aku...

Jun 17, 2009 5:41 PTG

 
Blogger Anonymous said...

15th!

~Po.

Jun 17, 2009 5:48 PTG

 
Blogger Norma Ayu said...

Khayalkan riuh 'ciap' mu..
Ciap? Owhhhh...
CIAP la! CIAP! CIAP!

p/s: Sori Bro tadi terperasan perkataan lain. Ampun...

Jun 17, 2009 5:53 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Art,
Kita tak pernah bersua. :)

Po,
:)

Norma,
'Ciap'lah! Bukan 'cipappp'!!!!!! HA HA HA.

Jun 17, 2009 6:03 PTG

 
Blogger Darkk said...

Jadi, bila terbit buku anda? stingarden itu.

Jun 17, 2009 6:26 PTG

 
Blogger Arda said...

try tampal gambar sendiri...pose kasik unik ah...

Jun 17, 2009 8:40 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dark,
Kena tanya Vovin. :)

Arda,
:)

Jun 17, 2009 10:35 PTG

 
Blogger Cikgooden (Selumbar Emas). said...

perghhh..black n white...cukup klasik punya..

Jun 17, 2009 11:38 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Lawa minah pakai spek ni... Siapa dia..?? Girlpren Abang Naga ya..??? Jahat..!!

Jun 18, 2009 5:09 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

damn. aku lewat. aku nak buat lawak CIAP salah ejaan. Ada 2 P sebenarnya. Tapi dah ada orang buat.

Jun 18, 2009 8:19 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Cikgoo,
:)

Kat,
Nama perempuan muda (burung kecil) ni - Shaira. Ada link ke blog dia dari blog ni. Layarilah!

Mau,
Jambo my brother, jambo! :)

Jun 18, 2009 8:39 PG

 
Blogger wahyun said...

nnt pulang dari jihad kibarkanlah bendera uganda dengan megah!
shiuuuuuuu~ (bunyi angin)

Jun 18, 2009 12:17 PTG

 
Blogger corey said...

Ciap??? Ciak?? Kicap ke karipap? Hahaha..

Jun 18, 2009 4:35 PTG

 
Blogger fusarium solani said...

Ohhhhhhh!

Jun 18, 2009 4:59 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

dude! ko kat ugande eh?! kirim fridge magnet!!!

Jun 18, 2009 8:44 PTG

 
Blogger asuHara sU said...

walaupun di perbatasan, sajak kau tetap 'feel' la bang!

Jun 19, 2009 8:28 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kua,
Eh, lu ada nak kirim alat-alat muzik tradisional Uganda?

Korey,
Hari tu, aku pegang buku Kacip... ada orang nampak, "Wo! Kicap!!!!" HA HA HA HA HA.

Fus,
Jambo!

Jai,
Keychain adalah. :)

Asu,
:)

Jun 19, 2009 8:37 PG

 
Blogger DeeN said...

Er..!
WoW!

Jun 19, 2009 12:01 PTG

 
Blogger wahyun said...

alatan muzik uganda? ape yg best? gendang dari kulit ibu mengandung ada x?

raop nak gendang yg ade kulit siap kesan darah baru lepas kena lapah...haha!

maybank2u ade kaverej x kt sane? xpe, pkai duit jenderal dulu la.

Jun 19, 2009 3:44 PTG

 
Blogger corey said...

Kirim salam kat PP....HAHAHA

Jun 19, 2009 10:52 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

Barangkali fotografer tidak cukup mampu membuat gadis itu senyum.

Jun 20, 2009 3:55 PTG

 
Blogger S. Suhana Ros said...

oh, wow =)

Jun 20, 2009 4:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Deen,
:)

Kua,
Ok. :)

Indra,
Amatur. :)

Suhana,
:)

Jun 22, 2009 8:09 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Kira lagu tu ka?

Jun 23, 2009 10:16 PG

 
Blogger SuRi said...

Bang Naga,

saya link abg kat blog saya leh kan.

tenkiu

Jun 23, 2009 11:18 PG

 
Blogger ili syazwani said...

ooo camtu..

Jun 26, 2009 1:00 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home