"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

25 Mac 2009

Menjelang PRU13: Bagaikan puteri

Kelisa membrek. Ngam-ngam di hadapan Kak Pinoi yang sedang menjemur pakaian dalam di ampaian. Pintu Kelisa berkeriut. Sepiah Bermata Smokey keluar menggugu.

"Laaa... Kenapa ni Piah? Kau kalah bertanding ke? Atau... abang JJ kau kalah bertanding ke?" tanya Kak Pinoi.

"Taaak!" jawab Sepiah Bermata Smokey. Menggugu.

"Habis tuuu?" tanya KaK Pinoi.

"Semua orang pakai tudung warna merah teluki, kaaak... hik hik.... I seorang saja yang pakai tudung warna biru remia... hik hik.... Malu I, kaaak! Maluuu!" jawab Sepiah Bermata Smokey. Menggugu.

"Laaaaaaaaaaaaaaaaaa...." kata Kak Pinoi, pendek, tapi panjaaaaang.

Label:

24 Comments:

Blogger SHIMI said...

tu tudung nak pi perhimpunan parti tupperware..

Mac 26, 2009 1:38 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Tudung biru pun lawa apa...???

Gua ada baik, Abang Naga. Cuma ada batuk2 sikit. Other than that, I'm ALRIGHT!!!!

Mac 26, 2009 8:13 PG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Dia konfius, perhimpunan wanita ke perhimpunan barisan. dua-dua lain warna. kut.

Mac 26, 2009 8:36 PG

 
Blogger Po said...

Abang JJ menang!

Abang JJ menang!

laaaaaaaaaaaaaa...

Juga. pendek tapi panjang.

Mac 26, 2009 9:31 PG

 
Blogger tasikmerah said...

nasib baik tak pakai tudung hijau piah. kalau tak teruk ko kena bubuh. ha ha.


.

Mac 26, 2009 10:02 PG

 
Blogger Water Lily said...

Laaaaaaaaa...Piah,takkan ko buta warna pulak.

Mac 26, 2009 10:29 PG

 
Blogger madulebah said...

Itu la piah sebab sekali sekala je pakai tudung, kan dah salah warna.

Mac 26, 2009 11:10 PG

 
Blogger Shitworker said...

swerius bai, dah lama x dengar ayat biru remia nih..

Mac 26, 2009 11:46 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Shim,
HA HA. Ye tal ye la...

Kat,
Ya, lawaaa...

Nizam,
Ha ha.

Po,
Abang JJ = panjang, tapi pdk. :)

Tasik,
He he.

Water,
Kes terkejar-kejar nak pergi PWTC ni weh. He he.

Madu,
Sepiah Bermata Smokey memang bertudung! He he.

Mac 26, 2009 11:47 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Shit,
Ha ha.

Mac 26, 2009 11:47 PG

 
Blogger Pa'chik said...

tudung kaler merah teluki buat apa dude... merah jambu lahhhhh.... hohoho...

Mac 26, 2009 11:49 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

bila JJ nak kiss2 ni???

Mac 26, 2009 3:07 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

bila JJ nak kiss2 ni???

Mac 26, 2009 3:08 PTG

 
Blogger siskinny said...

Piaaahhhh!!

eyeshadow pulak warna apa hari ni?

Mac 27, 2009 12:15 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

nasib baik muhyiddin menang kalau mat taib...da msg says that *cor*up***on* is ok d tanah malaya.

btw bro,...ada sihat ka?

Mac 27, 2009 9:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
Merah teluki tu merah jambu laaaaaaaaaaaa, Chik!

Art,
:)

Sis,
Warna coklat gelap!

Amora,
Ada sihat. Cuma ada sibuk banyaklah. :)

Mac 27, 2009 10:17 PG

 
Blogger mukhrizlatif said...

hahaha
cam haram

Mac 27, 2009 10:57 PG

 
Blogger azzam supardi said...

Tak cukup panjang. HA HA!

Mac 27, 2009 11:05 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

La... tak pakai tudung pun ok apa kat sana kalau la ni.

Bila dah jadi wanita kena la karen dan kalerkan rambut.

Mac 27, 2009 5:55 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha

Mac 28, 2009 12:53 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Ha ha

Mac 28, 2009 9:18 PG

 
Blogger Amiene Rev said...

Pak Naga, itu hari Dr. Azimah kata, tak ada Bahasa Melayu di Language Tool.

Apa kata kita:

http://dukeamienerev.blogspot.com/2009/03/we-want-malay-in-google-language-tools.html

Mac 28, 2009 8:33 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mukh,
Ha ha.

Azzam,
Berapa panjang mao? Ha ha.

Khal,
Ha ha.

Jai,
Huhu.

Dug,
He he.

Amin,
Orait!

Mac 29, 2009 2:17 PTG

 
Blogger ili syazwani said...

tgk klcc bergelap. jadi la..

Mac 29, 2009 6:18 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home