"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

18 Februari 2010

Menjelang PRU13: Rakyat [didahulukan...]

Hari itu Kuala Lumpur tidak seperti selalu-selalu. Hari itu Kuala Lumpur sangat panas. Dan, hari itu Usup Ludin Tanah Lot telah memanggil 'anak-anak buahnya' supaya berkumpul.

"Kita nak buat keraian!" kata Usop Ludin Tanah Lot, selaku Ketua Kampung Stingarden.

"Kita nak panggil Yang Berhormat mana untuk acara perasmian?" tanya Kak Pinoi.

"Karam Singh Walia!" jawab Usop Ludin Tanah Lot.

Orang-orang kampung bersorak-sorai.

Jauh di belakang reban ayam - Mat Trompet dan beberapa orang anak muda Kampung Stingarden sedang menyiapkan kain rentang.

'Who need Wakil Rakyat [anymore] when you can have Aduan Rakyat!'

Label:

21 Comments:

Blogger hajarr said...

yeah!

Februari 18, 2010 11:14 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

hail KSW!!!

Februari 18, 2010 11:33 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

'H'

Februari 19, 2010 2:02 PG

 
Blogger Mr feckry said...

gua setuju

Februari 19, 2010 8:13 PG

 
Blogger asuHara su said...

Fuhhh!

Februari 19, 2010 8:21 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Jar,
Ha ha.

Ajami,
Ha ha. Tak lama lagi - Dato' KSW wo! :)

Jones,
H? Penanda paip bomba?

Fec,
:)

Asu,
He he.

Februari 19, 2010 8:59 PG

 
Blogger Baby Tiger said...

betul betul betul!!

Februari 19, 2010 9:12 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

aduan rakyat is only serve certain issue at one time. it serve the purpose eventually, nama pun aduan rakyat. but do you how many cases of wakil rakyat received on daily basis? tak cukup aduan dipejabat d rumah juga rakyat datang waima bende kecik nk buat baju team bolasepak juga minta wakil rakyat sponsor? Anyway, Mungkin kita kene ajar wakil rakyat utk guna microsoft project for all cases jadi takde lah perkara y terlepas pandang. haha!

Februari 19, 2010 9:22 PG

 
Blogger Bukan Sepet said...

Jangan sampai di katakan

kera di hutan di susukan
anak sendiri mati kelaparan.


kepada pihak berwajib, ingatlah

di mana titian membengkok
di situlah musang meniti.


Karam Singh Walia,
TV3.

(... kata aku sambil mengangkat angkat tangan stail KSW. Pergh. best berangan hari ni.)

Februari 19, 2010 10:52 PG

 
Blogger wahyun said...

"terbakar rumah nampak di mata
terbakar hati siapa yang tahu"

hidup YB! hidup YB!
YB - yang berkereta besar, yang berperut boroi, yang berbuat-buat dan yang ber-ber berrrrrrr coca cola

Februari 19, 2010 12:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Baby,
*ahaks*

Amora,
Mmm, ada ke Wakil Rakyat nak dengar cakap/pandangan rakyat? :(

SepD
HA HA. di mana titian membengkok
di situlah musang meniti? HA HA HA HA HA.

Wahyun,
Esok pagi lu mari ke dak? Gua takde kawan ni wehhhhh!

Februari 19, 2010 2:58 PTG

 
Blogger nazrihashim said...

heehe..terbaik pak..gua memang dah rindu dengan usop ludin tanah lot.haha

Februari 19, 2010 8:29 PTG

 
Blogger nabila said...

Went? Bukan when ke? Ni yang nak pergi mengadu ni...

Februari 19, 2010 11:55 PTG

 
Blogger kemat said...

Karam Singh Walia, bila mau dijemput ke Maskara?

Februari 20, 2010 7:48 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

hi hi niceee! :D

Februari 20, 2010 10:14 PG

 
Blogger Firol said...

Yeahhh..Stingarden sudah beralih arah nampaknya

Februari 20, 2010 11:03 PG

 
Blogger Corey said...

Penduduk Stingarden & KSW bersekongkol?

Februari 21, 2010 11:26 PTG

 
Blogger wahyun said...

aiseh...250 kehadiran spt yg dilaporkan mmg masyuk...

amcm 'pemudi-pemudi' geng masjid semalam?keh3....

Februari 21, 2010 11:35 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Naz,
:)

Nab,
He he. Dah tukar.

Kem,
:)

Yana,
:)

Fir,
He he.

Kori,
He he.

Wahyun,
Yang banyak hadir adalah 'Ana Muslim'. Mmmmm.... Ciki Hot tak suke baca buku agaknya atau mereka fikir, 'apa barang baca buku dalam LRT!'

Februari 22, 2010 8:31 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

\m/ _ _ \m/

Februari 22, 2010 11:01 PG

 
Blogger wahyun said...

ana muslim? fuiyooo...shawty gak tu.

Februari 23, 2010 9:57 PG

 

Catat Ulasan

<< Home