"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

20 Januari 2010

Orang lain selalu cemburu tengok hidup kami. Hidup kami simple sahaja. Ada nasi kalu - makan!



Hidup ini macam kolam..., aku kata. Dan, belum sempat untuk aku menghabiskan kata-kata, Ladin Nuawi sudah menyampuk, kenapa? biru? sejuk? dalam sangat? kau tak tahu berenang?

Aaa... Tak ada ikan!, aku kata.



Semenjak abang Pyanhabib berjaya melakukan aksi menunggang basikal kenit di studio Happy Blue Sky Lucky Star Number 888 tempoh hari, kini dia mencuba pula beberapa aksi lain yang lebih mencabar. Lagak ngeri meloloskan diri dari lilitan pelampung, misalnya.

Gua ingat main sarkis lagi best daripada main politiklah, itu agaknya [aku ulangi, 'agaknya'] dia kata dalam hati. Iyalah, dalam hati siapalah yang tahu, ha ha!



Zhafir macam nak menangis apabila kami kata, "Pelampung ada dua sahaja! Lu pergi main benda lain!"

NOTA UNTUK KAK SITI ZAINON ISMAIL: Happy birthday, Kak Zai! Terima kasih kerana jemput kami datang. Makanan semua - 'betul-betul ho liau!'

14 Comments:

Blogger .:HalogAmora:. said...

kanak2 ribena y minum coke!
ye, setuju..dlm hati siapa y tahu. haha

Januari 20, 2010 11:40 PG

 
Blogger wahyun said...

kedua! hahahaha!

ini rupanya erti berganda-ganda tuh...

Januari 20, 2010 12:21 PTG

 
Blogger Umar Abdul Aziz Bin Hj Mohd Affandi Bin Abdul Rahman said...

Hai,kenal x dengan blog OhMisteri ? kalau belum kenal ? jom visit n join blog tu di http://ohmisteri.blogspot.com ,ok hidup malaysia,babai

Januari 20, 2010 12:26 PTG

 
Blogger Corey said...

Ada nasi kalu-makan! Tada kalu? Waaa...kumpul ramai ramai ni nak shooting video OST stingarden ke bang?

Happy birthday jugak la.Pada yg empunya badan.

Januari 20, 2010 1:14 PTG

 
Blogger Lelaki Autumn said...

hahaha. makan free memang sedap. ho liao.

Januari 20, 2010 2:15 PTG

 
Blogger Bukan Sepet said...

terkedu gak aku bila org tua tua buat perangai camni.

cheh. memang aku jeles!
(ada pelampung lebih?)

Januari 20, 2010 3:18 PTG

 
Blogger papillon putih said...

saya suka nama studio Happy Blue Sky Lucky Star Number 888. macam dalam babak filem P Ramlee masa dia tengah main bingo :D

Januari 20, 2010 3:53 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

ubat biru habis ka?

Januari 20, 2010 4:09 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
:) Dalam hati siapalah yang tahukan, ye dok? He he.

Wahyun,
HA HA.

Umar,
:) Babai!

Kori,
Dean Sham tengah cadang nak terbitkan filem pendek stanza Stingarden. Sama2lah kita tunggu nanti. :)

Autum,
Bila kita bersedekah - selalunya kita akan dapat semula berganda-ganda. Bagi orang makan ni - ibadah!

Pet,
Meh le join! :)

Papi,
Memang best nama tu! Ha ha.

Dolah,
La ni makan ubat warna coklat. Doktor kata, bila sakit je makan! HA HA.

Januari 20, 2010 4:20 PTG

 
Blogger am3r said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Januari 20, 2010 8:13 PTG

 
Blogger am3r said...

da msok pelampung tu, leh kua blk x? hahaah

Januari 20, 2010 8:13 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amer,
Mmm. belum tahu lagi. :)

Januari 21, 2010 9:24 PG

 
Blogger ceri masam manis said...

tak tau nak kata apa dah ha! selain yang tertulis ni lah.

Januari 21, 2010 12:57 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ceri,
HA HA HA.

Januari 21, 2010 2:20 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home