"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

24 Disember 2009

Sindiran Politik Gaya SINAGANAGA

Suara Keadilan Bil 212, 22 – 29 Disember 2009

14 Comments:

Blogger Corey said...

Gua first?

Terbaikkkkkkkkk....

Wa rasa lu tak sengaja masuk politik kan? Bang...

Disember 24, 2009 4:00 PTG

 
Blogger KeMatZ said...

bro ada lagi tak buku tu dipasaran... :-?

Disember 24, 2009 11:01 PTG

 
Blogger Nadine said...

maknanya selamatlah hari tu dari cubaan berani mati tu ye...btw bila sampai dari Congo?

Disember 24, 2009 11:19 PTG

 
Blogger zizie ali said...

sayang ppsmi dah mahsuh. tak dapat lagilah nak berdemo.

Disember 25, 2009 9:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kori,
Gua suka politik. Cuma, gua tak suka aktiviti politik. :)

Kematz,
Masih ada di pasaran.

Nad,
Masih di Congo. :)

Zz,
Nak demo chanting batik lak, bang! HA HA HA.

Disember 25, 2009 11:16 PG

 
Blogger Rajuna said...

pow!
segar dari ladang!
powh!

Disember 26, 2009 3:23 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

meri krismas bang

Disember 26, 2009 11:21 PG

 
Blogger MKriza said...

BUku tu payah bebenor cari kat kedai buku. Mana nak cari bang
Dorang sabotaj ke?

Disember 28, 2009 11:03 PG

 
Blogger Aie Akaike said...

bang, ajar saya tulis tentang politik bang.

Disember 28, 2009 9:30 PTG

 
Blogger payed said...

Hmm...gua tahu lu sokong pati mana....pati yg lambangnya ada luv...

Disember 28, 2009 11:17 PTG

 
Blogger Corey said...

Hoo...kalau macam tu lu mesti ada album 'song of freedom'? Layan 'i shot the sheriff' selagu, bang...

Disember 28, 2009 11:47 PTG

 
Blogger Anwar said...

zizie: x payah jeles. kalau ko tulis bagus-bagus pun ada org nak ulas jugak. ko ingat penulis dan pengulas tu ada pakatan ke? common la. dunia ni kecik jer. buat apa nak perli dan berdengki.

Disember 30, 2009 7:09 PG

 
Blogger Anwar said...

lu pikir sendiri la, zie

Disember 30, 2009 7:10 PG

 
Blogger Lan Rambai said...

perghhhhhh.. eh.. ko kenal aku lagi tak naga?

Disember 31, 2009 3:43 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home