"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

23 Ogos 2009

Jersi pirate original

Sepetang di Kuala Lumpur. Jimi Mahmud singgah di kedai menjual jersi pirate original pasukan-pasukan bolasepak terkemuka di dunia.

"Mari singgah ya bang, semua jersi pun ada ya bang... Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Aston Villa semua ada ya bang!" kata mamat yang jual jersi pirate original tu, "Angkat satu, kasi bikin baju raya ini tahun ya bang!"

"Aaaa, jersi Bolton Wanderers ada?" tanya Jimi Mahmud.

"Bolton Wanderes?" kata mamat yang jual jersi pirate original tu, "Ooo... jersi volleyball kita tak jual, bang!"

Cilaka!

26 Comments:

Blogger -azwanbakhtiar- said...

volleyball? bkn yg tu pakai bikini ka

Ogos 23, 2009 5:46 PTG

 
Blogger tasuke said...

volleyball wanita ke volleyball lelaki?atau volleyball pantai? hahahahaha

Ogos 23, 2009 6:38 PTG

 
Blogger Qibran said...

tepat ketiga!!

Ogos 23, 2009 10:26 PTG

 
Blogger Corey said...

Tahap pengetahuan penjualan jersi sama dengan tahap 'pirate original'.Tahap pengetahuan pasal Bolton wanderers 'original pirate'.Kalau gua jumpa mamat ni,sure gua mintak baju pagoda V-neck ataupun pagoda turtle neck...Ada tak?Hik hik hik

Ogos 23, 2009 11:31 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

HAHAHAHA

Ogos 24, 2009 12:01 PG

 
Blogger Norma Ayu said...

Hahahaha!
Guling-guling gelak Bro!
Arghhh sengugut dibuatnya!
Hahahhaha!

Ogos 24, 2009 12:53 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Azwan,
He he.

Tasuke Narada,
He he.

Qib,
:)

Kori,
Bongok la depa ni weh! Bolton pun tatau, haiyah!

Dug,
He he.

Norm,
Jangan ketawa sampai terkencing di dalam seluar dah le! :)

Ogos 24, 2009 7:59 PG

 
Blogger pye:rudz said...

team lu tak best la naga, sebab tu diorang taknak jual.

Ogos 24, 2009 8:39 PG

 
Blogger elmaaniq said...

Jersey Bolton Wanderers cari kat Gombak la. Tmn Bolton!

Ogos 24, 2009 9:45 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Volleyball eh... bukan netball?

Ogos 24, 2009 10:35 PG

 
Blogger wahyun said...

memang sah la brader tu pirate...
ni la akibatnye x dapat lesen selaku official licensee dari FA england...hahaha!

Ogos 24, 2009 12:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Pye,
Hello! Cakap jenis tak study sejarah ni ek! Ha ha.

Manik,
Kat Cheras pun ada? Wo, kaya tu Bolton - sampai 2 club house. :)

Purp,
Borther pirate original tu kata, "Volleyball!" :)

Kua,
Ya la! :)

Ogos 24, 2009 1:19 PTG

 
Blogger Firol said...

hahaha..sian..belum tanya fulham ngan wolves lagi tu

Ogos 24, 2009 2:22 PTG

 
Blogger tapai said...

Mana nak dapat Jersi Burnley?

Ogos 24, 2009 3:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Firoi,
Ha ha.

Tap,
Jersi Man City ada jual dak weh? Jarang nampak tak!!!! Ke takde langsung?

Weh, apa ek team yang logonya bulan bintang tu weh?

Ogos 24, 2009 4:18 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

team logo bulan bintang... iran kot... :P

Ogos 24, 2009 4:49 PTG

 
Blogger zizie ali said...

Bolton Wanderers' home colours are white shirts with navy trim, worn with navy shorts and white socks. Their current away kit colours follow the design of the home kit, but the the colour is a navy blue base with red trim. Their third-choice kit is black with turquoise trim. Bolton did not always wear the white kit they do today, in 1884 they wore white with red spots. Bolton's traditional colours are white shirts with navy blue shorts. The navy blue shorts were dispensed with in 2003, in favour of an all-white strip, but they returned in 2008. The club had previously experimented with an all-white kit in the 1970s.
The Bolton Wanderers club badge consists of the initials of the club in the shape of a ball, with red and blue ribbons beneath. The ribbons controversially replaced the Red Rose of Lancashire, coinciding with the club's move to the Reebok Stadium. The club's original badge was the town crest of Bolton.
Bolton Wanderers Football Club is an English professional football club based in Horwich, in the Metropolitan Borough of Bolton, Greater Manchester, England. They are currently in the Premier League.
Founder members of the Football League, Bolton were a successful cup side in the 1920s, winning the FA Cup three times. The club won the cup a fourth time in 1958 thanks to two Nat Lofthouse goals. A leaner spell followed, reaching a nadir in 1987 when the club spent a season in the Fourth Division. The club regained top-flight status in 1995 after a 15 year absence; their current spell in the top division started in 2001. In 2005–06 they participated in European competition for the first time, reaching the last 32 of the UEFA Cup. Bolton qualified for the 2007–08 tournament by finishing 7th in the 2006–07 Premier League season and this time they managed to reach the last 16 of the competition. Bolton Wanderers moved to the Reebok Stadium in 1997. Their former home was Burnden Park, where they played for 102 years until relocating to the Reebok Stadium.
Bolton have spent the highest number of seasons in the top flight without winning the title (the 2008/2009 season, was their 70th in the top flight).
(wikipedia)

Ogos 24, 2009 6:11 PTG

 
Blogger chempaka said...

maka beli ler yang orijinal thru internet. pesan kat kawan2 pun boleh. hoho.

Ogos 25, 2009 12:54 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
HA HA.

Zz,
PERGHHHHHHHHHH! Apa lagi, kalau dah tumbuh minat kat Bolton WFC - jadikan diri ada sebahagian daripada statistik; add-lah Kelab Penyokong Bolton WTC (M) di Fecbuk.

Chem,
Apa barang order secara online? Kami akan adakan rombongan ke sana nanti weh!!!!!

Ogos 25, 2009 8:08 PG

 
Blogger UpperSixers said...

super cilaka betul penjual jersi pirate original tu..tu tahap penghinaan darjah tertiggi pada geng2 bolton ni. ingat main bola lisut tak pakai jersi ke?

Ogos 25, 2009 11:46 PG

 
Blogger pye:rudz said...

diorang berniaga ikut kehendak pasaran. confirm graduate bidang ekonomi ni.
hahahaha.

Ogos 25, 2009 12:45 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Upper6,
Bolton main bola lisut ke? Laaaa... ingatkan depa main bolasepak. *Tap!*

Pye,
HA HA.

Ogos 25, 2009 3:02 PTG

 
Blogger ayobkelubi said...

aku ada beli jersi bolton musim 97/98

sebab tu jek jersi yang murah nak wat team bola sepak sendiri.

hehehe

ko nak bang?

Ogos 25, 2009 3:47 PTG

 
Blogger chempaka said...

oh nak ke sana ke? boleylar pesan.. muahahaha..

Ogos 25, 2009 5:12 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

wa ingat dia tertukau ngan bola molten tu kot...

Ogos 26, 2009 12:48 PG

 
Blogger wahyun said...

"Weh, apa ek team yang logonya bulan bintang tu weh?"

sila pilih:

1) turki
2) algeria
3) pakistan
4) portsmouth

sume team di atas pakai lambang bulan bntang.

Ogos 26, 2009 10:30 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home