"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

17 Ogos 2009

"Ahhh, satu drop yang cantik dari Chong Wei," kata Hasbullah Awang

Petang itu hujan mencurah-curah turun dari dada langit. Dari jauh kelihatan Kak Saripah Hasnor sedang mencalit-calit One Drop Perfumes ke seluruh tubuhnya.

"Hai Kak... sampai ke dahi akak calit?" aku tanya dia.

"A'ah! Petang 'ja hujan, petang 'ja hujan! Peninglah kepala akak!” dia jawab aku. "Ni sebab kena hujanlah ni agaknya!"

Hah?

Bukan One Drop Perfumes ke?

Hah?

Dari jauh kelihatan Kak Saripah Hasnor sedang mencalit-calit Minyak Cap Kapak ke dahinya. Petang itu hujan mencurah-curah turun dari dada langit.

18 Comments:

Blogger .:HalogAmora:. said...

ok la...first!

Ogos 17, 2009 2:13 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Anne,
Kau tetap yang pertama di hatiku!

Perghhhhhh! :)

Ogos 17, 2009 2:15 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

Thirdd!!

Ogos 17, 2009 5:01 PTG

 
Blogger lonelyroseblack said...

:)

Ogos 17, 2009 5:11 PTG

 
Blogger tentangseseorang said...

ahahahahahaha

tuh la spekuuuuuuuuuuu

Ogos 17, 2009 5:26 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

In,
:)

Lone,
:)

Ten,
HA HA. :)

Ogos 17, 2009 6:34 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Wah, dah lama tak pakai minyak cap kapak... Susah nak carik kat sini, babe... :D

Ogos 17, 2009 10:02 PTG

 
Blogger ymn said...

ohhh .. entry berbaur propaganda .. tersiratnya si naga dah jadi agen ..

"syukur alhamdullilah" kata nenek bio aura...

Ogos 18, 2009 7:37 PG

 
Blogger MKriza said...

Saya baru je dihadiahkan One Drop Perfume. Wangi gila... sampai ke ketiak pun disapu.

Tapi tajuk entry dengan isinya ada kaitankah?

Ogos 18, 2009 8:18 PG

 
Blogger asuHara sU said...

agaknya one drop perfume tu ambik idea minyak cap kapak kot ek?

Ogos 18, 2009 8:28 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kat,
Kat US, kalau pening-pening, calit minyak apa weh?

YM<
HA HA HA HA HA. "Bio-Aura? Apa tuuuu?" HA HA.

MK,
Berkaitan tentang 'drop' tu saja. :)

Asu,
Entah. :)

Ogos 18, 2009 8:33 PG

 
Blogger Anonymous said...

one drop perfume tak se'hip' minyak kelapa dara / Virgin coconut oil.

Ogos 18, 2009 8:49 PG

 
Blogger pye:rudz said...

itu dah jatuh jenis "few drops perfume" dah tu kehkehkeh

Ogos 18, 2009 9:52 PG

 
Blogger Corey said...

One drop wind oil...HAHAHAHA..My nephew tanya...one drop perfumes tu ape?Gua jawab.Adik beradik sepupu sebelah mak Wind oil.Wind oil tu ape pulak?Gua jawap lagi.Adik beradik engine oil...Hahaha..

Ogos 18, 2009 12:14 PTG

 
Blogger Pelangi And Promise said...

takkan tak tahu beza botol one drop dgn minyak cap kapak kot..

Ogos 18, 2009 12:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ano,
Ada orang kata, minyak kelapa virgin ni kalau sapu kat anu - boleh 'tahan lama'. Wakakakakakaaa...

Pye,
He he.

Kori,
HA HA HA.

Pelang,
Hari hujan - tak clear sangat, dek! :)

Ogos 18, 2009 2:00 PTG

 
Blogger wahyun said...

mmg cantikla!
tak 'one drop'la klo calit satu badan...
ntah2 kak saripah hasnor bli 'one drop' yg pembohong punya.
sape la yg jadi ejennya tuh...

Ogos 19, 2009 3:26 PTG

 
Blogger As said...

Ada yang tersirat disebalik yang tersurat kah ?

Ogos 26, 2009 12:28 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home