"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

04 Ogos 2009

"Peeeewit! Berbaloi baloi!" kata Amy Search

Di tempat pertama
Image Hosted by ImageShack.us
SMOKE MY PEACE PIPE oleh Vovin

[Ulasan juri: Foto ni mendapat tempat pertama kerana effort yang ditunjukkan oleh jurugambar. Orang lain dah pung pang pung pang lari... tetapi, dia masih remain untuk merakamkan gambar ini.]

Di tempat kedua
Image Hosted by ImageShack.us
OFFICER DOWN oleh Sinaganaga

[Ulasan juri: Jurugambar ini sungguh licik. Nak tunggu momen polis jatuh memang payahlah! Tetapi, momen revolusiner jatuh - melambak-lambaklah kat depan mata! HA HA. Makanya, dia merakamkan momen polis jatuh dalam rupa dan bentuk yang lain! "Licik!" kata Wani Ardy. Ngeh ngeh ngeh!]

Di tempat ketiga
Image Hosted by ImageShack.us
KONDUKTOR BAS MERAH PERGI MENTAKAB oleh Pipiyapong

[Ulasan juri: Nombor empat warna putih atas bulatan warna biru itu sungguh kontra dengan latar warna merah! Jurugambar juga berjaya merakamkan momen konduktor sedang menjempulkan jarinya, "Best-kan makan tear gas, adik-adik!.]

Di tempat saguhati
[Gambar Family Day - Ceh! Malas aku nak letak kat blog. HA HA.]
TANPA TAJUK 1 oleh OP

[Ulasan juri: Tak guna ada D90 kalau tak turun padang ambil gambar perang - baik pakai Lumix sajalah, weh! HA HA HA HA HA!]

Ok, kita sedang nantikan komen-komen dari Mukhriz Latif dan jurugambar-jurugambar pro yang lain!

31 Comments:

Blogger Kuwe said...

gambar pertama dah macam org pegi sembur denggi jak

Ogos 04, 2009 12:29 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

okay la.

Ogos 04, 2009 12:41 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

itu saja kah?

Ogos 04, 2009 1:33 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Feewit.

M

Ogos 04, 2009 1:35 PTG

 
Blogger terrarosa said...

uih tak pernah tengok asap pekat cam gitu... paling tebal pun asap bakar tilam jer setakat ni :P

Ogos 04, 2009 1:38 PTG

 
Blogger adrie said...

gua bagi officer down tmpt pertama..boleh???

Ogos 04, 2009 2:02 PTG

 
Blogger madulebah said...

aku ada amik gambar gak. Tapi pakai camera phone je. Rasanya saguhati pun tak sangkut.. *sob*

Ogos 04, 2009 2:05 PTG

 
Blogger sEmut said...

lu pernah tengok moqh tangkap gambar sambil pejam mata?

:p

Ogos 04, 2009 2:44 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kuwe,
HA HA.

Mau,
Ok! No problem!

Amora,
Ini sahaja, darl! :)

M,
Berbaloi baloiiiiii! HA HA.

Terra,
Uk aloh, gadoh ja - baka tile, gadoh ja - baka tile! Uk aloh! HA HA.

Adrie,
Boleh juga. Tough fight la kedua-dua gambar tu. HA HA.

Madu,
Kalau kau masuk bertanding - kau saguhati - OP outttttt! HA HA.

Semut,
Belum lagi. He he, nak tengok gak nanti. HA HA. Makanya, gambar2 ni, well, ermmm, dah dekat tak level Mukhriz Latif weh? HA HA.

Ogos 04, 2009 3:07 PTG

 
Blogger Pelangi And Promise said...

abang FRU kontrol hensem.

Ogos 04, 2009 3:19 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

walawei! tuan tanah mana boleh letak penyertaan siap buh no-2!!! biasss!!!

mana aci wei!!!

Ogos 04, 2009 3:42 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Pelang,
HA HA.

Ajami,
Apalak tak boleh weh!!! Kat Sindiket Sol-Jah semua boleh weh!!!! Demokrasi! Berbaloi baloiiii Air Baloi! HA HA.

Ogos 04, 2009 3:45 PTG

 
Blogger sEmut said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Ogos 04, 2009 5:12 PTG

 
Blogger mknace said...

boleh tahan la
yang power dia punya komen juri
hahaha

Ogos 04, 2009 9:44 PTG

 
Blogger Penanam Sayur said...

kena tengok cite City of God, kasi tambah feel :P

Ogos 04, 2009 11:13 PTG

 
Blogger Op said...

gambar aku patut nombor 1
sebab menggambarkan aman damainya suasana tanpa demo

haha

Ogos 05, 2009 12:03 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

mungkin boleh jadi gambar utk buku teks sejarah nanti. haha

Ogos 05, 2009 12:09 PG

 
Blogger chempaka said...

wauuuuuuu!!
(tu je mampu nak komen. haha.)

Ogos 05, 2009 1:15 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mk,
HA HA HA.

Nanam,
Ya ka? Ok.

OP,
Jual kat aku je la D90 tu, dude!

Dug,
Ha ha.

Chem,
Wau bulan? HA HA.

Ogos 05, 2009 8:26 PG

 
Blogger Shaira Amira said...

peeeeewwwwiiiiiitttt.

*Batuk

Ogos 05, 2009 10:48 PG

 
Blogger Corey said...

Apa hadiah tempat pertama peraduan ni bang naga?

Ogos 05, 2009 9:44 PTG

 
Blogger pye:rudz said...

yang last tu gua ingat ahli fantastic 4 yang baru dalam fantasticar.
cheh.

Ogos 06, 2009 8:31 PG

 
Blogger MunIERah said...

Saya ada disana maen lari-lari haha
gmbr kedua itu terbaik. suka.

oh ya. sy tidak sangka dpt jmputn dr sang sindekit sol-jah
before anda jmpt sy, mmg sy sangat-sangat ingin hadir
tp malang sungguh
saya di perlis sedang perjuangkn diploma sy.
mungkin untuk function y lain ?
maaf ya :]

Ogos 06, 2009 1:45 PTG

 
Blogger wahyun said...

terbaik.
revolusi masakini!

Ogos 06, 2009 5:00 PTG

 
Blogger Umihannie said...

funny,especially the captions for no. 2 and 3.

Ogos 07, 2009 3:22 PG

 
Blogger Tarm said...

dah makin mantap..
gua suka gambar no satu...
croping sket belah bawah..cun. Sebab ada org lari tuh yg nampak macam something..kalau xde org lari tu..mmg cam denggi la.
cilakak..patut pun gua tersedak2..

Ogos 07, 2009 11:21 PG

 
Blogger moqh said...

dah makin mantap..
gua suka gambar no satu...
croping sket belah bawah..cun. Sebab ada org lari tuh yg nampak macam something..kalau xde org lari tu..mmg cam denggi la.
cilakak..patut pun gua tersedak2..

yg atas tuh gua..ntah sape pakai lap top gua xsign out..cilakak

moqh

Ogos 07, 2009 11:23 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Moqh,
Oitttttt! Tak puas hati!!!!! Ulasan lu berat sebelah!!!! Foto nombor 2 & nombor 3 pun ada orang lari juge hapeeeeee!

Ogos 07, 2009 12:09 PTG

 
Blogger moqh said...

lain kali nak gi shoot call gua..gua nak join jugak..pp ada no..

Ogos 07, 2009 5:36 PTG

 
Blogger deusXmachina said...

Pergh...
terbaik gambar2 korang!!!

Ogos 08, 2009 2:34 PTG

 
Blogger NASSURY IBRAHIM said...

minta kun merah

Ogos 13, 2009 6:15 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home