"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

14 Mei 2009

Twenty Years Too Late!

Hari tu, selepas Nurul serahkan DVD 'Melayu 106', selepas aku belanja dia makan roti halia dan sup cendawan - kami berpisah (kerana masing-masing ada kerja masing-masing yang perlu disiapkan dan-dan tu juga).

Nurul salam dan cium tangan aku. Aku kata, "Err!" HA HA.

KOMA

Aku beritahu Tok Rimau akan hal tu, "Benda-benda ni... he he... kalau cium-cium tangan ni... ha ha... ada dua perkara 'ja, Mau! Aaa... kalau bukan anak cium tangan ayah..., isteri cium tangan suami... ho ho ho!" kata aku.

Tok Rimau mengekek, "Selalunya, Ge... ayah atau suami akan balas balik... ha ha... kalau ayah, dia akan cium dahi..., kalau suami, dia akan cium pipi... ho ho ho!" kata Tok Rimau.

KOMA

Hari tu juga, Sufian Abas muncul entah dari mana, "Dude! Lu ada kampit muntah dari kertas warna pelangi?" dan *plop!* macam selalu-selalu.

Aku kata, "Err!"

.
.
.

Soljahs ke Kelantan. Kami akan update perjalanan kami pada setiap masa di 'follow Sol-Jah on Twitter' yang terdapat di blog Sindiket Sol-Jah. "Kalau rindu... kauserulah namaku!" *Ahaks!*

16 Comments:

Blogger Perempuan cerdas said...

Pertama?

M

Mei 14, 2009 4:42 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mim,
:)

"Abang tak balik Raya ni! Abang kena bertugas di perbatasan! Kirim salam peluk cium abang kepada anak kita!" HA HA.

Mei 14, 2009 4:44 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Belum raya lagi pun?

Ahaha.

M

Mei 14, 2009 5:27 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Hahaha..abang dan pakcik pun aku cium tangan juga :)

Mei 14, 2009 6:09 PTG

 
Blogger one love said...

samalah mcm dalam sms!

ha ha ha ;p

Mei 14, 2009 6:39 PTG

 
Blogger Sufian said...

Cium tangan orang-orang tua sebab... manalah tau... tak jumpa lagi... kan kan kan....

Mei 14, 2009 11:24 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

kejap. roti halia yek...? aku selalu makan roti bawang putih je dh sup cendawan nih.... :)




.

Mei 15, 2009 10:03 PG

 
Blogger Shaira Amira said...

Maksudnya..umur Abg Naga..

Whoah.

Mei 15, 2009 12:03 PTG

 
Blogger abuyusof said...

..ini semua siti punya kerja la ni.. cium tangan merata-rata.. abih semua orang ikut..

Mei 17, 2009 2:12 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
:)

One Love,
HA HA.

Sufian,
HA HA.

Tasek,
Cubalah roti halia hari ini!

Shaira,
Ya, abang kan ke Highlander, dek! HA HA HA HA HA.

Abu,
Semalam ke Lipis - tak jumpalah rumah Siti tu. :)

Mei 17, 2009 8:39 PTG

 
Blogger corey said...

Cium hormat...err..ada fakta mangatakan ciuman mengurangkan stress..Yeke?

Mei 19, 2009 10:23 PG

 
Blogger DeeN said...

Hahaha .. setuju ngan kak Lily. Er.. tp kalo bukan abang dan pakcik, kasi tabik jer! Hahaha..!

Wah dah sampai kelate Soljah.. bravo!

Mei 19, 2009 6:20 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Oit oit Abang Naga, pasal lama tak update blog...??

Mei 19, 2009 9:48 PTG

 
Blogger Norma Ayu said...

Bertugas di BATAS mana Bro?

Musykil gak nih.... Hmmm...

Mei 20, 2009 10:13 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Norm,
KEPALA BATAS! Ha ha.

Mei 21, 2009 3:40 PTG

 
Blogger one love said...

abg naga bole dicium tangannya sebab faktor usia...

;p

Mei 22, 2009 4:06 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home