"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

04 Mei 2009

Selamat Tinggal, Romance!

"Love me love me not love me love me not...", suatu malam, sebelum tidur, si gadis genit yang telah kotai hatinya, Alina, mencabut-cabut bulu pelepah Jimi Mahmud satu per satu, "...love me love me not love me love me not...."

"Sori, Bebeh...", kata Jimi Mahmud, "ini sahaja permainan yang gua miliki untuk lu buat main!"

Kemudian, Jimi Mahmud menyalakan sebatang rokok, menghisapnya dalam-dalam, dan menghembus asapnya pelan-pelan. Di iTunes, Dweezil Zappa sedang memetik-metik temali gitar, dan Lisa Loeb sedang menyanyi-nyanyi lelagu, "Selamat Tinggal, Romance!"

Sekole malt sudah lama sejuk. Teh Junaidah entah pergi mana.

Label:

20 Comments:

Blogger dex said...

setelah kisah ini tamat, aku cuma tunggu ia dibukukan.umpama kisah romansa (romantikdansa) paripari.

Mei 04, 2009 7:39 PTG

 
Blogger Nadine said...

Ye ke? Normally walaupun kisah tu tamat ceritanya setakat tu aje dia takkan menghilang terus sebaliknya selalu duduk mendiamkan diri di satu sudut sahaja dan silap haribulan kalau dapat tenaga dari mana-mana dia akan menonjolkan dirinya kembali..

masih ada harapan rasanya...

Mei 04, 2009 9:21 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

aaa teaser ke ni

Mei 04, 2009 10:04 PTG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

cabut bulu pelepah satu per satu...? JImi Mahmud? ... Hahahaha

Mei 04, 2009 10:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dex,
:)

Nadine,
Oh, ada teori lain ya? :)

Jai,
Ha ha.

Niza,
HA HA HA HA HA! Kenapa ketawa?

Mei 05, 2009 12:35 PG

 
Blogger zizie ali said...

alina, simpan bulu pelepah jimi. mungkin ada nilainya di suatu masa nanti.

Mei 05, 2009 8:42 PG

 
Blogger Nikotin said...

wow..ini yang kita mahukan..bila manusia tinggalkan romance dan kembali kepada rock n roll.

Mei 05, 2009 9:15 PG

 
Blogger famia said...

Sayang Alina..
Chemical Romance ditinggal-tinggalkan.

Mei 05, 2009 9:41 PG

 
Blogger Taf Teh said...

Ohhh aku tahu ke mana Teh Junaidah pergi.


Dia, pergi tidur awal untuk awet muda...

Mei 05, 2009 10:14 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Zz,
HA HA.

Niko,
Selamat tinggal, Romance! Selamat datang, Lok and Lol! HA HA.

Famia,
Ya. :)

Teh,
Apa baranglah lu tidur awal, beb? Dari kul 7:30 malam kami makan - repeat lagi kul 11.00 malam - melepak sampai lampu KLLCC padam tau! HA HA.

Mei 05, 2009 12:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Guys,
Ni kalu komen setakat 10 je sampai hujung minggu ni - gua dah takmoh update blog dah! HA HA.

Abdullah Jones dah suruh gua tumpukan kepada sajak-sajak siang ikan 'ja ni, weh!

Amacam?

Mei 05, 2009 3:43 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Nah tambahan lagi satu komen.

:)

M

Mei 05, 2009 3:51 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

M,
Mana cukup 1. Kena tambah banyak2! HA HA.

Mei 05, 2009 4:25 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

lu perlu lighter ke dude?

Mei 05, 2009 5:45 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

oopppss kena lu nak morfin?

Mei 05, 2009 5:46 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

ke.... lu nak paparazi?

Mei 05, 2009 5:46 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

Lu ni macam ________, cepat hilang fokus!!!

Mei 05, 2009 5:47 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

Lu pun tak pandai baca signboard kot???

Mei 05, 2009 5:48 PTG

 
Blogger hegira said...

teh. kata apa yang patut isi dalam tempat kosong tu?

kat sini pun ada sensor?

Mei 05, 2009 7:01 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Teh,
Ini yang ketiga terakhir. Malam nanti entri yang kedua akhir. Finale - 9hb Mei di The Annexe. Gua syak diaorang akan berlawan-lawan sajak. Hak hak hak.

Alina,
Tempat ksong tu isi dengan perkataan LENS KAMERA KOTAK. :)

Mei 05, 2009 9:59 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home