"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

06 Mei 2009

Tanya sama pokok, apa sebab goyang, nanti jawab pokok, angin yang goncang

Seekor dubuk, kita namakan dia Lahiri, telah membaham seekor gazel sehingga mati.

Lahiri kemudiannya telah merobek-robek hati gazel tersebut. Kerana, pada pendapat Lahiri - hatilah anggota badan yang paling licik, nakal, dan jahat sekali. Hatilah punca segala-galanya. Makanya, hati memang telah dijadikan untuk dirobek-robek.

Jimi Mahmud dan Teh Junaidah berjalan menuju ke satu cahaya sorot. Sampai di situ, Jimi Mahmud bercakap dengan jam mahal warna hitamnya, "Beam me up, Scotty!" Teh Junaidah menepuk-nepuk dahi dan mengekek-ngekek ketawa seperti seekor Dubuk kegirangan setelah ia berjaya merobek-robek hati seekor gazel. "Star Trek-lah pulak dahhhh!" kata Teh Junaidah.

Di sebuah dunia imaginari yang lain, Adam Kasturi telah berkata, "Kalau guna lighter - lambat, dude!

FIN

Label:

27 Comments:

Blogger kingbinjai said...

sentiasalah bawak torchlight

Mei 06, 2009 1:15 PG

 
Blogger Cat Cat said...

2nd.. Haha.

Abang Naga, entri kali ini Cath kurang paham... Konfius... Huhuhu!

Mei 06, 2009 7:16 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Aku terpaksa meng'google'kan perkataan gazel untuk memahamkan cerita kau ini. Hehehe.

Mei 06, 2009 8:33 PG

 
Blogger Water Lily said...

Bukankah hati dijadikan untuk mencintai?

:)

Mei 06, 2009 9:09 PG

 
Blogger Nikotin said...

hahaha, jap part adam kasturi yg tak boleh blah tuh.

Mei 06, 2009 9:28 PG

 
Blogger hegira said...

kalau dalam A little princess, gazel beri nyawa pada Rama, sang putera.

Jadi, jangan bunuh gazel.

Mei 06, 2009 10:41 PG

 
Blogger Taf Teh said...

Ohhh,

Kalau sudah ada _____, gua tak perlukan kafein dengan krimer, nakotin & lighter, serbuk putih yang akan membuatkan jiwa gua terapung di sorga.


ps: Alina, sila isi tempat kosong sebelum Sabtu ini.

Mei 06, 2009 11:05 PG

 
Blogger hegira said...

evo 10?

iphone?

Mei 06, 2009 11:49 PG

 
Blogger hegira said...

isteri?

perempuan simpanan?

Mei 06, 2009 11:50 PG

 
Blogger hegira said...

adam kasturi?

Mei 06, 2009 11:50 PG

 
Blogger hegira said...

dollah jones?

yapong?

kapal angkasa?

Mei 06, 2009 11:52 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Jai,
:)

Kat,
Confusions? Ha ha.

Purp,
HA HA.

Water,
Entah! Ya juga, agaknyalah! :)

Niko,
HA HA HA HA HA.

Alina,
Ok, beb! :)

Teh,
Serbuk putih? Apa? Bedak Cuticura?

Alina,
iPhone 3G gua terima! Makanya, amacam? HA HA.

Oit2! Banyaknya dia komen! Ha ha.

Teh, Alina,
Surat cinta dari Jakarta? HA HA HA HA HA. Atau... Pekej percutian 3 hari 2 malam ke Jakarta, Aussie, Pluto?

Mei 06, 2009 1:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ok,
Kalau komen tak cecah 50 - gua takmoh tulis entri baharu! Amacam? Ada beran?

Mei 06, 2009 3:02 PTG

 
Blogger uncle apis said...

kalau tak sampai 50 sampai bebiler caner?

Mei 06, 2009 5:14 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Apis,
Hah! Lu ada lighter?

Mei 06, 2009 5:30 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Saja nak kasi comment sampai Fifty... coz I'm your friend. Haha.

Mei 06, 2009 9:31 PTG

 
Blogger Nadine said...

i pun pening juga dgn entri ni,sapa leh terjemahkan bagi understand sikit.....

Mei 06, 2009 10:38 PTG

 
Blogger amirnazrin said...

aku ni memang bermasalah sungguh nak paham cerita abg naga.aku sorang je ke ramai lagi?

Mei 06, 2009 11:41 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Aku yang 1st pening. Sila rujuk komen diatas!

Ya ya Abang Naga.. Saja nak kasik komen mencecah 50. Haha!

Mei 07, 2009 3:19 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Dan lagi....

Mei 07, 2009 3:19 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Ya... Satu lagi, babe... Ha ha!

Mei 07, 2009 3:19 PG

 
Blogger zizie ali said...

...
Andainya jemu mengganti rindu,
Jambangan mesra tentulah layu.
...

Mei 07, 2009 3:33 PG

 
Blogger Qibran said...

support2 :p

Mei 07, 2009 3:36 PG

 
Blogger Nadine said...

mengingatkan i pada one of my brother in law,percakapan dia punyalah berbunga-bunga asyik konfius aje i until my hubby kena jadi interpreter all the times.anyway i love reading your entries,makes me smile....

Mei 07, 2009 7:58 PG

 
Blogger Nadine said...

satu lagi yang best...part asap berkepul dengan rokok tu tak pernah tinggal...ingat"Amaran dari Kerajaan Malaysia,merokok membahayakan kesihatan"...hah haha

Mei 07, 2009 8:03 PG

 
Blogger corey said...

Hangkatahangtera...belasah je guna lighter..Tak pun cari glow stick.

Mei 07, 2009 8:15 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Zz,
Aduhaiiiii! Mmmm....

Mei 07, 2009 8:26 PG

 

Catat Ulasan

<< Home