"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

07 Mei 2009

Pada satu pagi Khamis yang sungguh ha ha

Sinaganaga hari ini adalah Sinaganaga yang baharu. Sinaganaga hari ini dah jadi Ketua Cawangan MCA.


Lokasi: Jalan Kenanga.

"Bila masa pula lu masuk Cina ni, Ge?" tanya Jimi Mahmud.

"Gua pun tak tahu menahu ni, Jimi!" jawab gua, "Serius!"

37 Comments:

Blogger hegira said...

first!

Mei 07, 2009 8:47 PG

 
Blogger sinaganaga said...

First!

Alina,
You second! HA HA.

Mei 07, 2009 8:47 PG

 
Blogger hegira said...

Tak.. First!

Mei 07, 2009 8:48 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Alina,
Cis! Cepatnya dia!!!! Cilakak, kata Yapong.

Mei 07, 2009 8:48 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Alina,
Ha ha. Ok. Gi jaga exam tu, bebeh! See ya real sooooounnnn!

Mei 07, 2009 8:49 PG

 
Blogger A t i Q a h said...

Lepas tu bawah tu ada gambar patung seksi. Kenalah tu. Hahaha.

Mei 07, 2009 8:50 PG

 
Blogger hegira said...

A ah.. bebudak dah start masuk bilik exam ni. Mesti derang cuak je tgk muka sengih sorang sorang.

Ah, soalan senang. Leh pukul lah!

Mei 07, 2009 8:51 PG

 
Blogger Nikotin said...

ini dah macam cawangan gangster macam cawangan Hong Nam dlm citer yound and dangerous tuh.

Mei 07, 2009 8:54 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Tak lama lagi angkat sumpah jadi senator pula!

Mei 07, 2009 8:55 PG

 
Blogger Water Lily said...

Lepas ni jangan ada DVD macam si Chua atau afa foto yang tak berkenaan haha!

Wa pun macam Jimi,nak tanya bila lu jadi ahli parti MCA ni?

Mei 07, 2009 9:04 PG

 
Blogger nuyuljana said...

he he.

cuci mata tengok patung-patung itu.

hee~

XD

Mei 07, 2009 9:17 PG

 
Blogger Shaira Amira said...

Jen dah belot! Ha ha.

Mei 07, 2009 9:20 PG

 
Blogger addyaholix said...

bang naga masuk MCA. tok jual ubat tenaga batin. mat jan bukak restoran. elok sangat!

Mei 07, 2009 9:28 PG

 
Blogger Nadine said...

Kah..kah...yelah,seksi amat patung tu,takut juga jadi mcm si chua tu nanti...

Mei 07, 2009 10:03 PG

 
Blogger Ikhwan said...

Naga is sooo big, they made a cawangan for him..

(your momma jokes :)

Mei 07, 2009 10:04 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Tiqah,
HA HA. Cilakak, kata Yapong.

Alina,
Bak mari tengok contoh soalan senang tu! Ha ha.

Niko,
HA HA.

Nuar,
Ha ha. Kena beli baju Melayu kaler hitam le nanti ni, ye dok? Ha ha.

Water,
HA HA. Gua pun tatau bila yang gua pergi daftar jadi ahli MCA ni weh! :)

Nuyul,
Jalan Kenangan adalah pusat Pemborong Pakaian. Kalau lu pandai usha Cina tu - demeh jual ok selai dualai kat aok kot!

Shaira,
Bila masa I belot? HA HA. I tetap setia dengan yu saja, bebeh! HA HA.

Adi,
HA HA. Adeeehhh...

Mei 07, 2009 10:10 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nadine,
Kau boleh mengira di atas aku (you can count on me!), bebeh! Takde videovideo deh, percayalah!!!! Ha ha.

Ikhwan,
HA HA. Lu rasarasa, gua boleh cecah jawatan Perdana Menteri tak nanti weh?

Mei 07, 2009 10:16 PG

 
Blogger -azwanbakhtiar- said...

wow. otai wo.

Mei 07, 2009 10:28 PG

 
Blogger famia said...

Perghhh..
Sugoi!

Mei 07, 2009 10:40 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

pergh lu...giler hebat..

Mei 07, 2009 11:45 PG

 
Blogger Taf Teh said...

cepat. pergi bertaubat...

Mei 07, 2009 1:28 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Geng lah kita ;p

M

Mei 07, 2009 1:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Azwan,
Ha ha.

Famia,
Iek, chigaimasu! Hok biasa-bisa ja! :)

Art,
Kau tahu. HA HA.

Teh,
Ok. Beam me up, Scotty! Ha ha.

M,
Arwah nenek saya Cina. Tapi saya taklah putih kuning langsat - saya pink! HA HA. :)

Mei 07, 2009 2:32 PTG

 
Blogger asuHara sU said...

bila nak ganti signboard baru bang? baru 'kacip' ( pinjam perkataan ppypong.

Mei 07, 2009 3:09 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

habis la cina2 semua kena sunat lepas nih... hahahahah...!

:p



.

Mei 07, 2009 3:22 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Pelan-pelanlah. Hari ni Ketua Cawangan. Esok lusa Ketua Bahagian pula. Mana tahu, suatu hari nanti, Tuan Speaker pula! HAK HAK HAK.

Tasik,
:) Ha ha.

Mei 07, 2009 4:40 PTG

 
Blogger uncle apis said...

Niko,
Ho Nam lah!!

Mei 08, 2009 9:20 PG

 
Blogger madulebah said...

saya syak anda sebenarnya tertarik nak ambil gambar hiasan tingkap di bawah papan tanda itu.

Mei 08, 2009 12:40 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Uncle,
:)

Madu,
:)

Mei 08, 2009 5:16 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

pergi kenanga mesti berniaga kat danau kota ni kan nage? :P

Mei 08, 2009 5:40 PTG

 
Blogger Enche said...

kedai bra itu lu punya juga ka bro kekeke bro bila leh mengkacip nie ahad nie gua pree

Mei 08, 2009 6:33 PTG

 
Blogger mira zin said...

wah..sudah join mca ka?siap bukak cawangan lagi...hebat oh..

Mei 08, 2009 8:56 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Bumi,
Ni Jalan Kenanga kat area Lok Yew. :)

Enche,
Sabtu dan Ahad ni aku di The Annexe, CM. Datanglah. Kita mengopi. :)

Mira,
Ingat nak buka cawangan kat Indonesia pula lepas ni - HA HA~

Mei 09, 2009 8:14 PG

 
Blogger Enche said...

orait bro naga jumpo di aneeeee CM..this my no o124517o38

Mei 09, 2009 11:49 PG

 
Blogger Darkk said...

Mula-mula gua tengok gambor tu, gua perasan patung bikini tu je.

tanda gua masih lelaki normal.

Mei 11, 2009 6:20 PG

 
Blogger nizamsani said...

ada biz bikini sama ke?

Mei 11, 2009 9:27 PTG

 
Blogger Amani Martin said...

Wakaka

Mei 17, 2009 9:59 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home