"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

07 April 2009

Pergilah, Wan

Wan,
Andai kau pergi
bawalah bulan dan matahari sekali
kerana aku tidak memerlukannya lagi.



Poyo.


[blog ini tidak akan di-update sekerap selalu kerana blogspot dan facebook dah kena blocked!]

23 Comments:

Blogger corey said...

Bawak la bulan dan matahari tu wan...tapi jangan potong bekalan letrik dan air paip.Kang nak mandi susah...nak baca blog payah...Poyo?

Sayang la bang naga weh...nak buat gempak cam pipi jugak ke?

April 07, 2009 11:47 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Corey,
Ni real ni. Bukan cobaan!

April 07, 2009 11:50 PTG

 
Blogger Nazri said...

ciss, masa klik tadi takde pon komen, baru nak first

April 07, 2009 11:51 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Vince,
Cilakak!

Weh, aku tengah buat kerja kau ni. Kau dapat tak SMS aku tadi? Aku tulis semula (mana yang aku fikir patut ditulis semula)ya!

April 08, 2009 12:00 PG

 
Blogger addyaholix said...

kamu kena sindrom pp ke bang?

haha!

April 08, 2009 12:09 PG

 
Blogger MKriza said...

RomanceTis... RomanceTis... betul.

April 08, 2009 8:31 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

macam sajak AJ jer.. HAHA

April 08, 2009 8:53 PG

 
Blogger Po said...

cik Dollah nak gi mana?

April 08, 2009 9:10 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Minta Najib berucap di Syarikat D untuk membebaskan "media"!

April 08, 2009 9:32 PG

 
Blogger Wolfis Black said...

hahaha..kalau bulan bisa ngomong.

April 08, 2009 9:41 PG

 
Blogger tasikmerah said...

kejam tau syarikat D! he he.

:)

April 08, 2009 9:50 PG

 
Blogger madulebah said...

Bulan akan tetap menyinari bumi Bukit Gantang..

Hik hik hik

April 08, 2009 11:45 PG

 
Blogger abdullahjones said...

binawe...

April 08, 2009 3:13 PTG

 
Blogger one love said...

kih kih kih!

saya gelak kesian. bukan gelak setan! percayalah...

kih kih kih!

April 08, 2009 4:07 PTG

 
Blogger Nadine said...

not bad..romantis jugak.

April 08, 2009 8:01 PTG

 
Blogger Artozy said...

ha ha ha!

April 08, 2009 8:19 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Adi,
Tak. :)

Riza,
Ha ha.

Dug,
Tatau. Ya ke? Yang mana satu? Ha ha.

Po,
Dia nak gi Kuantan kot, entah.

Nuar,
HA HA. Boleh ke? Mau ke? Ha ha.

Wolf,
Bisa dong! Ha ha.

Tasek,
Tak apalah. Itu hak dia. :)

Nida,
Kat Bkt Gantang ada kuih drp air kelapa tu tak?

Dollah,
See, tak samakan dengan sajak kau tu. Ha ha. Rasa macam sama - tapi tak sama. :)

Sori Dolloh, tak sudi nak makan dengan mu tadi - harus pulang segera; nak siapkan kerja untuk Vovin (tengah kelam-kabut kejar deadline ni).

Nurul,
Sejak dah tak KeKKWa ni - dah tak sedap sebutlah. Ha ha.

Eh, darling - jangan lupa - abang belum bayar lagi tau (Party APJR)!

Nadine,
Taklah. Ha ha.

Art,
Apa khabar orang UPM? Sihat?

April 08, 2009 9:17 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

Pernah tahu proxy? Nah ini.

Ya, sama-sama. Perkara kecik saja ni.

April 08, 2009 10:07 PTG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Ala.

Walhal diri ku selalu diam diam menunggumu,tahu.

:)

M

April 09, 2009 12:09 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Apa-lah sykt D.....

April 09, 2009 11:31 PG

 
Blogger zizie ali said...

naga dan jones:
ha ha. ini bukan 'plagiat'. tetapi 'pengaruh'.

April 09, 2009 3:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Indra,
Tahu. Buka tengok blogspot. Cuma, tak boleh balas komen peminat. Ha ha.

Mimi,
Ha ha. Ok, tunggu sampai kudatang. :)

Purp,
Tak apalah, bro.

Zz,
Kami tak gusar pun. Peminat 'ja yang tak faham.

April 10, 2009 12:20 PG

 
Blogger SATIRA + KACAU said...

Saya suka sajak ini. Sebab rasa ada sesuatu dan rasa ketulusan ucapannya. Tidak kiralah siapa pun Wan itu.

April 17, 2009 8:22 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home