"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

14 Januari 2009

Bebeh, don't let me down!

Ada kawan lama yang menelefon.

“Hey! Kau tahu... dah enam tahun kau tak singgah ke Crossroad @ Concorde!” Dia kata.

“That longggggggg???” Aku kata.

“Ya, ingat-ingat Kak Long, last sekali, masa kau ketawakan mamat Cina yang duduk di sebelah kau tu.” Dia kata.

Serentak, kami menyanyi-nyanyi, macam mamat Cina yang duduk di sebelah aku di Crossroad @ Concorde, enam tahun dahulu.

“Lon'tttt let me lownnnn! Lon'tttt let me lownnnn!” Kami mengekek-ngekek, kemudian.

16 Comments:

Blogger razor said...

ingat satu clip uji bakat ke apa yang cina tu nyanyi lagu mariah carey...


ken li...

pernah tengok tak?

Januari 14, 2009 11:00 PG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Nyanyi sama-sama dalam telefon? Musti orang kata hape nanti tu...

Januari 14, 2009 11:01 PG

 
Blogger ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

menyanyi lagu ni sambil bertolak-tolakkan...

aduhai~

Januari 14, 2009 11:18 PG

 
Blogger one love said...

hehehhe!

beatles tak kira bangsa ha!

:p

Januari 14, 2009 11:48 PG

 
Blogger sofa besar said...

macam merpati dua sejoli.

Januari 14, 2009 11:57 PG

 
Blogger Rajuna said...

hahaha
konten alkoholik mehhh...

Januari 14, 2009 12:21 PTG

 
Blogger Dato Paduka Masri said...

o... hahahahahaha....

Januari 14, 2009 12:49 PTG

 
Blogger addyaholix said...

memang best gelakkan orang haha!

Januari 14, 2009 2:12 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

pesen lidah pendek tu gamaknya... ha ha.


.

Januari 14, 2009 4:15 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Teringin tengok sol-jah buat persembahan bersama-sama, bukan ceramah agama MJ macam itu harilah... persembahan nyanyi2 aa

Januari 14, 2009 4:29 PTG

 
Blogger NoName said...

hahahhaa...

bole masuk malaysian idol :D

Januari 14, 2009 4:59 PTG

 
Blogger Nadine said...

asalkan dia bahagia,dah....

Januari 14, 2009 5:23 PTG

 
Blogger azie said...

itu agak2 english set berapa lah tu,ahaha

Januari 14, 2009 6:40 PTG

 
Blogger rudy bluehikari said...

jahatttt wooooo....kutuk pelat olangg

Januari 14, 2009 9:46 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

betul org ckp..
indah lagu cuma pada telinga..

Januari 15, 2009 3:48 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

lu lon pray pray arrr

Januari 16, 2009 1:25 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home