"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

22 Disember 2008

Fasten your seat belt (sebuah konotasi)

“Awak memang selalu tak pakai tali pinggang keselamatan?” Aku observe.

“‘Saya tak mahu terikat’!” Dia jawab, selamba.

Kami ketawa berdekahdekah, kemudiannya.

22 Comments:

Blogger A t i Q a h said...

Ikat, jangan tak ikat! Aik?

Disember 22, 2008 9:28 PG

 
Blogger Po said...

anda mampu mengubahnya...

Disember 22, 2008 9:49 PG

 
Blogger Artozy said...

takut komitmen hahaha!

Disember 22, 2008 10:03 PG

 
Blogger madulebah said...

Wow!!!

Disember 22, 2008 10:04 PG

 
Blogger hegira said...

haha. ya. berdekahdekah! :P

Disember 22, 2008 10:13 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Tiqah,
:)

Po,
:)

Art,
Dia kecewa, agaknya. :)

Madu,
Wowwie!

Hegira,
Ya, berdekahdekah!

Eh, awal bangun? Or, tak tidur sejak pagi tadi?

Disember 22, 2008 10:18 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ok guys,
Sila buat macam rumah sendiri. Aku nak siapkan kerja sikit (banyak sebenarnya) - sebab lepas ni nak cuti panjang.

Disember 22, 2008 10:21 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Merry Christmas and Happy New Year to you Abang Naga. Mana pergi jalan2 cuti panjang?

Disember 22, 2008 11:06 PG

 
Blogger one love said...

sama macam jawapan saya!

haih... ada geng!

Disember 22, 2008 11:30 PG

 
Blogger kel@mbu said...

slamat awal muharam!

Disember 22, 2008 1:40 PTG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Slamet bercuti hujung tahun.

Disember 22, 2008 1:56 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Bebas biar bertempat. :D

Disember 22, 2008 2:57 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Cat,
Merry X'mas kepada satu2nya pembaca bukan Melayu blog ini. Chong cheng chong cheng cgeng!!!

One,
Ya ya. Selamat bergeng-geng. :)

Kelam,
Selamat.

Nizam,
Cuti2 pun - masih ada kerja ni. :)

Purp,
Tak kata, "Bukan mao bebas, cuma tak mao terikat!" :)

Disember 22, 2008 3:02 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Selamt bercuti bang. Blog ni pun cuti juga ke...rindunya aku.

Aku dah terikat(tanpa paksa) dengan entri2 blog ni.

Sendiri cari pasal haih!

Disember 22, 2008 3:51 PTG

 
Blogger mariahsj said...

Naga, anda tak terikat sama?

Disember 22, 2008 5:01 PTG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

bang,lain kali soh dia naik motor ya bang..

ikatnya kat dagu..



walau kena ikat,tapi pegi mana pon yang mengikatnya ikut je..

Disember 22, 2008 7:55 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Huhu,utamakan keselamatan. Anda mampu mgubahnya.huhu,wah2!nk buat mcm rmh sndr la ni.ahaks.mana makanan??

Disember 22, 2008 10:11 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Gua sibuk tekan clutch halimunan.

Disember 22, 2008 11:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
:)

Kak Eton,
Gua duduk belakang. Belum 1 Januari - tak terikat jugalah. :)

Ram,
Ha ha.

Yana,
Makanan dalan ice box. :)

Mau,
HA HA. Sekalisekali auto - oklah tu.

Disember 23, 2008 8:34 PG

 
Blogger Indrasakty said...

Kalau naik motor, ikatnya bukan didagu saja. Juga dengan tangan orang di belakang yang jadi seat belt.

Disember 23, 2008 2:36 PTG

 
Blogger Pecah Kepala said...

tak ikat, nanti bergerak gerak. hahaha

Disember 23, 2008 4:53 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Road block polis cuba jawab macam tu. Haha

Disember 23, 2008 8:15 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home