"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

15 Disember 2008

Heartburn. Adoiiiiiii....

“Can I take your order sir?”

“Chickenpox satu ya!”

“?”

Chicken chop-lah, chicken chop!!!!

30 Comments:

Blogger Cat Cat said...

Heartburn??? Cubalah Prilosec. Jual kat pharmacy.

To prevent heartburn, kurangkan makanan pedas2 & berminyak...

No nasi lemak, babe... Haha!

PS: I'm first again. Yeehaa!!

Disember 15, 2008 12:46 PTG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Stress juga boleh buat heartburn... anda stress?

Disember 15, 2008 1:02 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Ingatkan heart tetek. Ehhh...

Heart attack.

Disember 15, 2008 1:31 PTG

 
Blogger famia said...

bro,

1. berhenti makan makanan pedas dan masam bagai.

2. berhenti minum kopi dan air bikarbonat.

3. rajin-rajin minum air suam panas bercampur 1 sudu madu asli.

4. rajin-rajin minum susu. kalau tak ngam susu lembu.. susu soya pun jadi.

5. never let your stomach kosong. isilah perut setiap masa walaupun dengan secebis kismis.

( penghidap gastrik tegar sejak 2000 )

Disember 15, 2008 2:09 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Alahai cik naga,sila jaga kesihatan tau.kekalkn kehandsome'an.hahaha.

Disember 15, 2008 2:19 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

liyana tu dah tergoda la tu... hahaha...

:p


.

Disember 15, 2008 2:21 PTG

 
Blogger siew said...

slamat bukan chickenpork...

Disember 15, 2008 2:23 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

aku dah pernah kena, kah kah kah

Disember 15, 2008 2:35 PTG

 
Blogger Aishah Jamal said...

Dah pernah rasa... tension betul kena pantang & jaga makan for a few weeks.

Anyway, semoga cepat sembuh ya En. Naga.

Disember 15, 2008 2:50 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Ha ha ha!

Disember 15, 2008 3:17 PTG

 
Blogger one love said...

heheh chickenpox!!!

terbakar jiwa kalau saya jadi waitress yg ngamik order!! hahahha

Disember 15, 2008 3:53 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Jantung terbakar?Hati terbakar? Rentung ke? Panggil bomba ya hahahah!

ps:moga cepat sembuh bang!

Disember 15, 2008 5:24 PTG

 
Blogger uncle apis said...

bang, 'kacip' tu ape bang?

Disember 15, 2008 9:00 PTG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

chicken chop dalam bahasamelayu apa ya bang?

dalam bahasa malaysia?


ntah..

Disember 15, 2008 10:28 PTG

 
Blogger .abell.habil. said...

jaga kesihatan bangnaga.
kang burn out revenge kang.hehe.

chicken pox boleh makan ke?
mana boleh.

chicken with pork boleh lah kan.;DD

orang atas,
chicken chop bahasa melayunya,

ayam tetak.

ahahaha.

Disember 16, 2008 12:11 PG

 
Blogger addyaholix said...

aku mintak chopstik.

haha!

Disember 16, 2008 5:28 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Air?

Disember 16, 2008 8:57 PG

 
Blogger Artozy said...

can i take your order ke..
can i take your heart?

sampai kau tersasul-sasul?

Disember 16, 2008 12:39 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

Boleh juga minta chikedis.

Disember 16, 2008 3:09 PTG

 
Blogger DeeN said...

Oh, chickenpox rupanya buleh diorder. Baru aku tau. Hehe..

Disember 16, 2008 9:39 PTG

 
Blogger hegira said...

dah ok?

Disember 16, 2008 10:08 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Ha ha ha! Cheh!

Disember 17, 2008 8:12 PG

 
Blogger ManMonCang said...

Ada satu ubat kat klinik pakar. Masa zaman aku kena tahun 2001 dulu sampai ke anak tekak, tapak kaki dan atas kepala ni jangan kira.

KAWAN-KAWAN ZIARAH AKU DAN MEREKA KATA AKU DAH MACAM BUAH MENGKUDU!!!!

Berbalik pada ubat tu. Sebabkan aku tak nak menjadi "buah mengkudu" aku pergi pakar beli ubat tu. harganya RM150 untuk 4 biji je.

Bila makan tgh hari tu, petang dan malam tu semua air bisa kuar. Esok kering. Lusa aku dah jadi macam "buah mengkudu" kering. Cepat betul baiknya.

Ko tanyalah doktor pakar. Kata nak ubat yang manmoncang beli dulu. Kot-kot dia kenal aku.

Fuad Latip

p/s Nak tengok buah mengkudu? klik sini bagi yang hidup zaman moden dan tak kenal buah mengkudu

Disember 17, 2008 5:46 PTG

 
Blogger coffeeHolic said...

haha. apa kes?

Disember 17, 2008 8:42 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

rebiu los & faun oleh sinaganaga yg krennn bangettt mcm makan lipasss! kat sini

*apa barang gua iklankan ulasan tuan rumah di rumah tuan rumah sundri??? wakakakaka!

Disember 17, 2008 9:53 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

Get well soonest!

Disember 18, 2008 1:42 PG

 
Blogger landaklaut said...

famia, air bikarbonat tu ape?

Disember 19, 2008 1:29 PG

 
Blogger no progress said...

saya selalu tercakap..ari ni nak mkn chopstick

Disember 19, 2008 5:46 PTG

 
Blogger asuHara sU said...

chickenpox takleh makan toyu, nanti tinggal bekas!

Disember 20, 2008 7:31 PTG

 
Blogger Jazli Safwan said...

chopstick dengan chicken chop pon lebih kurang..

Disember 20, 2008 10:57 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home