"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

11 Disember 2008

G

“Ada orang nak jual [komputer] G4... RM1600.” Jigo kata. Via SMS.

“Mahal ke murah tu?” Aku kata. Via SMS.

“Manalah aku tahu berapa harga [komputer] G4 di pasaran sekarang.” Jigo kata. Via SMS. “Eh, kau pakai [komputer] G apa sekarang?”

“G-string!” Aku kata. Via SMS.

“Whoa! Feewwit!” Jigo kata. Via SMS.

38 Comments:

Blogger nida_rain said...

huhuhu... x terbaygkn abg nage guna G string..

*ting tong3x..

Disember 11, 2008 10:54 PG

 
Blogger siew said...

pakai la Master G..

Disember 11, 2008 11:08 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

Ceh.sukanya dia.hahaha.

Disember 11, 2008 11:20 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Wo Wo Abang Naga... G-string seksi oooo. Tapi Cath minat lelaki pakai Speedo warna orange... Hmmmmm... Ha ha!

Disember 11, 2008 11:55 PG

 
Blogger famia said...

G4 rm1600?
murahlah tu bro.
secondhand la tapi.

Disember 11, 2008 12:05 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

ok. aku bayangkan sekarang.

:p

Disember 11, 2008 12:15 PTG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Terbelahak air!

Disember 11, 2008 12:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nida,
:)

Siew,
:)

Yana,
:)

Cat,
:)

Famia,
Secondhand le. Tapi, dah lambat, Jigo kata dah kena rembat dah.

Tasik,
:)

Nuar,
HA HA.

Disember 11, 2008 12:37 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Pakai yang warna karat bang. Kan kau kata karat pun warna cinta.

Err..er..ada kaitan tak G-string dengan cinta heh!

Disember 11, 2008 2:38 PTG

 
Blogger Rajuna said...

pakai g-string? belum layak sertai reformis bogel depan MB selangor.

hihi

Disember 11, 2008 3:20 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

G, tanya Jigo lap top yang 'chantek' ada lagi tak? Gua nak 'tangkap' satu untuk buat kerja luar. Boleh?

Disember 11, 2008 4:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
:)

Rajuna,
Eh, bila gi Indonesia (selesaikan 'sarjana' kau tu)? Which part of Indonesia (supaya senang boleh melawat kau kalau aku ke sana nanti)?

Azzam,
Lu ada buat kerja luar jugak ke? Hah? Hah?? ????

Disember 11, 2008 4:32 PTG

 
Blogger Po said...

gua tak pakai tali G, gua selalu pakai A minor aje...

Disember 11, 2008 5:28 PTG

 
Blogger DeeN said...

Er..
G4 ngan C4,
mana lagi sesuai?
Wo!

Disember 11, 2008 6:53 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

G-string kau size apa bro? yg kain lycra atau getah atau cotton ekk?

Disember 11, 2008 8:19 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Tengah imajin bang Naga re-align dianya tali g-string. Mmmm....


WAKAKAKAKA

Disember 12, 2008 1:55 PG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

satu masa dulu,gua rajuk panjang bila ramai kawan kawan gua pakai G pegi skolah..

masa tu style semua pakai G wooo...




gua pon kaotim dgn bapak gua,kalo dapat keputusan best sket,gua mau dia belikan gua G juga..

hampir dia tempeleng gua mintak jam G SHOCK yang harga RM 250 just pasal gua score highest utk kemahiran hidup..

Disember 12, 2008 2:02 PG

 
Blogger hana_kirana said...

hai maharaja cinta~

Disember 12, 2008 2:49 PG

 
Blogger hegira said...

kat sms pun leh feewitt..

Disember 12, 2008 7:18 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Aku? Manjang major key je. Alaa, kata demeh, blues - guna 3 cord je. HA HA.

Deen,
A4!

Ajami,
Micro-fibre!

Dug,
Dalam pakaian permainan rugby - ada satu seluar dalam tu - nama ia 'supporter' - bentuknya: ada 2 tali di belakang. Pernah tengok tak?

Gar,
HA HA.

Hana,
Ha ha. Pandailah kau. :)

Alina,
Boleh. :)

Disember 12, 2008 8:37 PG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Kalau pakai GString, kat tangan kanan mesti ada cemeti ala zorro...baru kowtim.

Disember 12, 2008 9:33 PG

 
Blogger one love said...

wuish!

murah tu!
cer tanya detail abg naga!
kalu best, saya nak!

bukan g string abg, tapi G4 tu ha!

:p bluek

Disember 12, 2008 9:34 PG

 
Blogger one love said...

alaa...
baru baca komen2 yg lain!
dah kena rembat yer? haish...

kalau macam tu, bak le g string pun g string le!

hahah :p

Disember 12, 2008 9:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nizam,
Mana nak cari? Ha ha.

Nurul,
Alina pernah kata, “boleh tak kita swop!" Hah, ni nak tanya kau pulak ni, "Apakata kita swop G-string tu?” HA HA.

Disember 12, 2008 10:05 PG

 
Blogger jiGOMorrison said...

MAC tak berapa pandai nak namakan barang. iMAC pun pakai G4, PowerPC pun pakai G4, PowerBook pun G4 juga.

Kau nak G4 yang mana satu?

Kau cari je dalam www.mudah.com.my, semua barang terpakai yang boleh tahan murahnya.

Sekarang dijual.
Apple iMac G4 15' - RM1200
Used Powerbook 17" G4 1Ghz - RM2,288
Apple PowerPC G4 - RM650

Nak tau detail specs kau tengok la sendiri.

Disember 12, 2008 11:20 PG

 
Blogger NeEM™ of Suicide Park said...

Thong boy!

Disember 12, 2008 2:49 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Jig,
Piraaaaaaaah! SDRam pun tak boleh carikan...

Neem,
Thong thong thong thong thong, thongthong!

Disember 12, 2008 2:55 PTG

 
Blogger one love said...

hahahahha!
nak swop?
jom! boleh aje!

saya nak yang kaler hitam belang2 merah, okay?

saya kasi abg yang kaler merah jambu. kawan saya belikan di london lagi ha!

hhahahahahaahaaha :p

Disember 12, 2008 3:35 PTG

 
Blogger Sindiket Soljah said...

Aku boleh carikan, tapi kau nak yang murah-murah. Mana nak dapat, oit!

Disember 12, 2008 4:25 PTG

 
Blogger jiGOMorrison said...

Komen Sindiket Soljah kat atas tu aku.

Ptuih!

Disember 12, 2008 4:29 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

mengurangkan pahala aku je nk bygkan....errmmmm...teringat beckham....ah!

Disember 12, 2008 4:58 PTG

 
Blogger limmtatt said...

lagu latar bagi entry ini ialah:-

Thong Song...

Disember 12, 2008 5:00 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

dude, maskara malam ni ya?

dude, hescom pun malam ni tau

dude, maskara dan hescom venuenya dekat dekat kan? kan?? kan???

dude, komputer gua pun ada G juga.

Gangbang! hahahahahahahahaha

kalau sempat gua singgah maskara!

Disember 13, 2008 9:14 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Aku tau seluar gusti je. ragbi-ragbi aku tak tau.

Disember 13, 2008 6:18 PTG

 
Blogger addyaholix said...

kau memang G la bang naga.

G-empak!

Disember 14, 2008 12:28 PG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

gua pun nak siul camtu gak la. feewiittt!

Disember 14, 2008 10:36 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nurul,
Boleh boleh. :) Bila nak bagi?

Jig,
Ptuih!

Amora,
Ha ha.

Lim,
Bukan 'Gerak Gerak Gerak Khas' ke, Lim? HA HA.

Jai,
Kau pergi HESKOM sajalah. :)

Dug,
:)

Adi,
Ha ha.

Danial,
:) So, apa cerita PTD tu?

Disember 15, 2008 9:39 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

G spot?

Disember 15, 2008 10:49 PG

 

Catat Ulasan

<< Home