"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

24 Disember 2008

Elipsis

Pesanan Ringkas. Adakalanya. Amat mengelirukan. Aku. Dan, [barangkali mungkin] kau.

“Aku lmbt sket!”
“Tyt!”
“Tit? Kau slh eja ke?”

[ , ]

“Busu chat?”
“Ya, Busu chat guna YM.”
“Apa tew? Tk fhm!”

Dan. Akhirnya. Setelah kau telefon. Anak saudara kau. Baru kau faham.

“Busu sihat [c-hat] ke?”

[ , ]

“T_T”
“Menangislah! Tak apa. Menangislah puas-puas!”

[ , ]

“Saya ada kerja di TM.”

Dan. Setelah hampir tengah malam. Baru kau faham.

“Ooo, ingatkan awak ada kerja di kedai TM, rupa-rupanya Tanjung Malim. Ha ha.”

[ , ]

Nites abg... Sweet dream 2 u 2... sok xtau g r keje x... krg shat g ni... Wawawa...”

Dan ini. Pesanan ringkas. Yang sesat masuk. Ke dalam telefon. Kau. Kendatipun ringkas, tetapi kau segera faham. HA HA.

[ , ]

Jadi, oleh kerana akan berpergian lama, bersempena cuti panjang pada penghujung tahun dua ribu lapan ini, aku ingin menghantar pesanan ringkas kepada anda semua di sini:

“...”

48 Comments:

Blogger Ajami Hashim said...

sebabtulah ramai meroyan tak paham short-film SMS gua!

larrikkk!!!

Disember 24, 2008 9:12 PG

 
Blogger Nazri said...

first

Disember 24, 2008 9:12 PG

 
Blogger Nazri said...

celake punye ajami! bila masa pula komen dia muncul kat atas nih!

Disember 24, 2008 9:13 PG

 
Blogger Ajami Hashim said...

Nazri TAK!!!

Disember 24, 2008 9:13 PG

 
Blogger Ajami Hashim said...

Nazri, sebab gua pakai SMS bukannya KUCING!!!

Disember 24, 2008 9:15 PG

 
Blogger Ajami Hashim said...

"gua glk glg2"

pehhh! sekali-sekala berchatting kat kotak-komen! best!!!

Disember 24, 2008 9:16 PG

 
Blogger Ajami Hashim said...

komen ke-5 gua! lalala..

bye! muahhh!

Disember 24, 2008 9:16 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Disember 24, 2008 9:22 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abg Naga,
Have a great vacation! We will miss your entry!

@->--

Disember 24, 2008 9:23 PG

 
Blogger hegira said...

ajami: lawak.

abg naga. lol. bgslh nk cuti bwt n3 pjg2 nih. eh bkn cuti tp mtng.

cya. tqvm.

asdf.

Disember 24, 2008 10:05 PG

 
Blogger famia said...

oke. sama dengan.

^___^

Disember 24, 2008 10:10 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ajami.
H.

Nazri.
Lu mmg clk. H.

Cat,
Nary Xmas.

Hegira,
Qw er tyu iop, ha ha, as dfhg hj kl zzz x cv bnm, ha ha!

Disember 24, 2008 10:14 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Famia,
H.

Disember 24, 2008 10:14 PG

 
Blogger Zaini said...

...

membawa maksud ringkas to a whole new level

xD

Disember 24, 2008 10:37 PG

 
Blogger Pa'chik said...

xXx

Disember 24, 2008 11:14 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

* *
---- selamat bercuti bro

Disember 24, 2008 12:08 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Smga bang naga c-hat slaloo.ahaks.slmt bcuti taw!

Disember 24, 2008 12:30 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Zai,
:)

Chik,
:x

Art,
Ok. Kenang daku dalam doamu. Ha ha.

Yana,
Jom Labuan! Hak hak hak.

Disember 24, 2008 1:04 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

:-8)

Disember 24, 2008 1:59 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...



Ha! Cuba buat macam tu tengok bole tak?

Pss... kalo sms tak kira, sebab hurup P akan automatik tukar jadi lidah yang comel.

Disember 24, 2008 2:40 PTG

 
Blogger cik puan daun said...

aku mmg tak faham bahasa sms budak-budak sekarang.. tua sungguh aku.. tapi ikon T_T tu aku tau laa.. tu kan ala-ala ikon zaman irc dulu.. ahaha

Disember 24, 2008 3:24 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

"...."

perrghhh... tak tertafsir aku bang.

ha ha.


:p~~~~

Disember 24, 2008 3:25 PTG

 
Blogger Anuar Manshor said...

TIDAK!!!Jalan jam!

Disember 24, 2008 3:37 PTG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Ucapan yang last tu tak FAHAM. Tanda signal terputus agaknya?
O-/\

Disember 24, 2008 3:57 PTG

 
Blogger jiGOMorrison said...

(.)(.)

Disember 24, 2008 3:57 PTG

 
Blogger Po said...

"tyt" mende?

Disember 24, 2008 6:20 PTG

 
Blogger jiGOMorrison said...

Po,

Aku diberitahu, TYT maksudnya, Take Your Time.

Disember 24, 2008 6:22 PTG

 
Blogger Po said...

st bdl

itu short form aku utk 'selamat bercuti di labuan'.

Disember 24, 2008 6:23 PTG

 
Blogger Po said...

oooo

thanks jigo

kalau ko tak kasik tau, hujung tahun depan pun aku tak faham mende tyt tuh

Disember 24, 2008 6:24 PTG

 
Blogger Po said...

ThJg

itu utk Terima kasih Jigo..

wah wah..aku dah mahir dahhh!

Disember 24, 2008 6:25 PTG

 
Blogger addyaholix said...

selamat bercuti bang naga!

aku baru sudah bercuti. tapi bercuti dalam kerja. maksudnya aku kerja sambil cuti. tapi walau aku bercuti tapi aku tetap dikira bekerja sebab dalam cuti tu aku kerja.

cuti mane bang?

Disember 24, 2008 7:53 PTG

 
Blogger Water Lily said...

fyi aku x jd g cuti. skt ati glg2
:(

Huh! rosak beb!

Disember 24, 2008 8:44 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

<('.'<) (>'.')>
ayuh.. mari berdansa!! haha!

Disember 25, 2008 3:29 PG

 
Blogger one love said...

selamat bercuti.....

Disember 25, 2008 4:05 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

Jom labuan! Huhu nk jumpa sape kt sana?haha

Disember 25, 2008 1:14 PTG

 
Blogger Kehelan said...

salam.. nak tanya... knp Saudara Faisal Tehrani tutup blog dia?

sy pu nak baca jugak tulisan dia...

Disember 25, 2008 2:55 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

\:D/

cuti sakan, enjoy sakan!

Disember 25, 2008 9:34 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

hihihi.. :-p

Disember 26, 2008 2:04 PTG

 
Blogger ilovebudu said...

CHAT CHAT KE CHAT?HAHHAA

Disember 26, 2008 11:18 PTG

 
Blogger amirahsyuhada said...

pening abu beb. Aku bayangkan "..." bermaksud pakcik naga sedang menngertap gigi, aku tak tahu itulah bayangan aku. Salah ke?

Disember 27, 2008 3:56 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

TTFN

Ha ha ha!

Disember 27, 2008 5:17 PTG

 
Blogger Indrasakty said...

"x skew nyew i bhser sms niew"

Itu standard sms gadis-gadis remaja sekarang. Yak!

Disember 27, 2008 7:53 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

...

Tiga eh?

Nak tambah lagi 3 ke, Ge? ;-p

Disember 28, 2008 5:48 PTG

 
Blogger Hafiz Ismail aka langsirkalerbiru said...

gila punya ringkas, pesanan tu la.entri panjang,pasal intro panjang sangat kot...

Disember 29, 2008 8:01 PG

 
Blogger DeeN said...

Isk, apa kejad plak msg neh? Ahaahaa..

:B

Disember 29, 2008 10:55 PG

 
Blogger Pa'chik said...

tyt tu.. aku ingatkan minyak yang orang sapu kat kaki budak kecik yang kembung perut... ekekek...

Disember 30, 2008 2:57 PG

 
Blogger limmtatt said...

o,o,x,x,O,x,O,O,X,X

Disember 30, 2008 1:52 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha. dulu2 bini aku bagi sms ada perkataan "sex". mata sepet aku menjadi bundar bulat terkeluar dari spesifikasi rangka cermin mata aku.

aku tanya dia : sex?????

dia jawab : sekali la! se-x!!!

ha ha ha

Disember 31, 2008 12:50 PG

 

Catat Ulasan

<< Home