"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

01 Januari 2009

Cincin tanda tanya

Aku. Dah jumpa. Dua orang perempuan. Yang pakai rantai. Dengan cincin 'belah rotan'. Sebagai loketnya. Ini, barangkali mungkin, trend masa kini, kot.

"Kenapa tak pakai cincin tu di jari?"

"Besar sangat!"

"Kenapa tak beli yang kecil?"

"Abang tak belikan!!! He he."

"Aaa, apa size? 11? 13?"

"Pinggang?"

"Tak! Jari! Ha ha. Takkanlah pinggang *toot* saiz 13?"

"Ha ha."

Lepas tu. Dia hantar grafik. Budak botak warna kuning. Yang terjelir lidah. Kat aku.

"Buekkkkkk!"

48 Comments:

Blogger A t i Q a h said...

Anak patung barbie pinggang dia saiz 13 apa.

Disember 31, 2008 5:57 PTG

 
Blogger mariahsj said...

Tak trahu nak kata apa. Tak ada idea. Tapi cincin memang pakai di jari tangan atau kaki. ;)

Disember 31, 2008 6:10 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

cincin pun ada orang pakai kat chinchin...
tu yang lekat ari tu... terpaksa panggel bomba... dan duktur...
ekekeke...

Disember 31, 2008 6:24 PTG

 
Blogger Awan Lahon said...

hahaha...tak keruan cincin kat pinggang...mungin tarut rantai pastu ikat cincin kasi tindik pusat sikit..kasi pakai sari...kekeke

Disember 31, 2008 6:50 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Agaknya kalau dia pakai cincin tersebut di tangannya maka ia akan menjadi ghaib. Macam Lord Of The Ring.

Disember 31, 2008 7:11 PTG

 
Blogger sabariah.noor said...

supaya dekat di hati?

Disember 31, 2008 7:20 PTG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

pengaruh sam dan frodo dari lord of the ring kot..


kalo pakai kat jari,jadi obses dgn cincin dan berubah jadi smigel..

Disember 31, 2008 7:24 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

ahhhhh! sangat manisss! buekkk!!!

Disember 31, 2008 7:26 PTG

 
Blogger Zaini said...

suit apa buat rantai cincin potong rotan tu.

haha.

Disember 31, 2008 7:51 PTG

 
Blogger one love said...

wuyo!
hahahahaha

selamat tahun baru abg naga!

Disember 31, 2008 8:35 PTG

 
Blogger amer zaman said...

cara nak mintak cicin lagi satu la tu..

Disember 31, 2008 10:41 PTG

 
Blogger cik puan daun said...

saiz apaa??? ahahaha

Disember 31, 2008 11:15 PTG

 
Blogger Seraphical Dream said...

assalamualaikum..
amat lah menarik penulisan uncle.
heheh..

tapi kan..
uncle ni sapa eh?
ramai nyer peminat..

Januari 01, 2009 1:12 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Seraphical,
Nama beliau Uncle Lan Hussien, haha

Januari 01, 2009 1:52 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Cincin Tanda
Cincin Tunang
Cincin Batal Air Sembahyang

See... betapa pemurahnya lelaki terhadap wanita. Tu baru cincin!

Januari 01, 2009 1:55 PG

 
Blogger hegira said...

bukan tren lah.

praktikaliti.

:P

Januari 01, 2009 3:45 PG

 
Blogger Po said...

Suffer ring.

Gamaknya, dia belum kenal cincin itu.

Januari 01, 2009 9:39 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Cincin sponsor! Mawi.

Januari 01, 2009 10:06 PG

 
Blogger zizie ali said...

cincin adalah antara ole-ole yg dibeli selain kurma, tin, zaitun, kacang cerdik, sejadah, jubah. cincin keemasan berbagai saiz.

Januari 01, 2009 10:46 PG

 
Blogger asrul said...

itu chinchin manyak sakti....
oooooooooo

(aku teringat cerita lord of the rings dan makhluk jenglot yg hodoh yg cube merampas cincin dari hero film itu...perrrghhhh..)

Januari 01, 2009 1:06 PTG

 
Blogger BuRuuj said...

err...sy buat mcm2 jgk. cincin sbg loketnya. jimat sket budjet,kdg2 dijari, kdg2 dileher..ehe;)

Januari 01, 2009 1:19 PTG

 
Blogger razor said...

cerita pasal pinggang,

teringatlah pinggang lyana jasmay yang boleh masuk..eh, abg naga ni cerita pinggang lyana jasmay ke a?

huhu

Januari 01, 2009 4:32 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Tiqah,
Genuknya patung Barbie kau? Ha ha.

Kak Eton,
Selamat Tahun Baharu. Semoga Kak Eton dilimpahkan kesejahteraan oleh-Nya.

Chik,
Ha ha.

Awan,
Tarut tu apa? Kau mencarut ek? Ha ha.

Amin,
:) Mungkinlah.

Sabariah,
WOWWIE! Jawapan kau paling swit. :)

Ram,
:)

Ajami,
Ya. How swit, ek! :)

Zaini,
Ya. Baru kini para lelaki faham. Sungguh swit (kalau alasannya ialah supaya 'dekat di hati').

Nurul,
Selamat Tahun Baharu.

Amir,
Mungkinlah. Ha ha.

Daun,
HA HA. Amboi, mencarut ek!

Serap,
Aku ni entah siapa siapa. Taklah ramai peminat. Mmmm, mana boleh lawan ramainya peminat Tok Rimau.

Apapun, terima kasih kerana sudi menyelonong ke dalam blog ini.

Dug,
:)

Alina,
*smiles*

Po,
HA HA.

Nuar,
:)

Zz,
He he.

Rul,
:)

Buruj,
:) Bijak. Langkah penjimatan, ek?

Razor,
HA HA. Banyaklah kau punya cerita pasal Lyana Jasmay!!!!

Januari 01, 2009 5:13 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

ha ha ha..
alaahai..yana pun tak tau..cincin saiz apa..;P

Januari 01, 2009 10:28 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

lebih dekat di hati ....

Januari 01, 2009 11:40 PTG

 
Blogger denanz said...

bukan chinchan ke?

Januari 02, 2009 9:35 PG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

Bro, lu intai dada dua orang perempuan, alasan nak temgok rantai dan cincin. Mata lu ada rasa gatal-gatal tak ? hahahaa..

Januari 02, 2009 9:47 PG

 
Blogger famia said...

haha.
rasa macam normal je tu.
ramai je makwe pakai itu macam.

Januari 02, 2009 11:48 PG

 
Blogger tasikmerah said...

selalunya yg buat gitu sbb cincin tu dh tak muat lagi di jari. dah ketat. ha ha.


.

Januari 02, 2009 12:33 PTG

 
Blogger khairul azuwan a.k.a ujang said...

isap rokok tembakau cina,
keluar asap berbunga bunga,
wahai cik adik abg bertanya,
cincin di jari saipa yg punya.

cincin ni i beli sendiri nyahh..
(tersalah bg pantun, ingat anak dara..rupa2nya pondan kat pandan indah..)
hohohohohoo......

Januari 02, 2009 3:00 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Yana,
Nak suruh aku belikan cincin untuk kau? Ha ha. Jangan harap!

Art,
Agaknya begitulah. :)

Nan,
Cinchan? Sinchan kot! Entah!

Nizam,
Kedua2 orang perempuan itu tidak pakai rantai labuh (hingga ke pangkal tetek). Harap maklum! Ha ha.

Famia,
Trend le tu?

Tasek,
Yang seorang - cincin tu memang besar gedabak. Yang seorang lagi - cincin dah kemek memek. HA HA.

Ujang,
HAHAHAHAHA.

Januari 02, 2009 5:39 PTG

 
Blogger DeeN said...

Erk...

Januari 02, 2009 5:42 PTG

 
Blogger Nadine said...

lucu and creatiove u all ni semua with your answers...nice blog

Januari 03, 2009 12:24 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Cincin kemek? Aku agak ia eksiden masa perut lakinya tergilis tangannya semasa tidur.

Januari 03, 2009 12:54 PG

 
Blogger landaklaut said...

tak muat kat jari, sayang plak kalo tak pakai kan. kecik ati cik abang kang. penat je die beli. hohoh..

Januari 03, 2009 3:10 PG

 
Blogger kikiEy said...

trend=)

Januari 03, 2009 11:21 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

huhu..abestu..siapa nak blikan? ;P

Januari 03, 2009 4:17 PTG

 
Blogger hegira said...

buat kali ke sepuluh.
bukan trend lah!

Januari 04, 2009 1:07 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Deen,
:)

Nadine,
:)

Dug,
Hah!

Landak,
Ya.

Kiki,
Ha ha.

Yana,
Tatau. Ha ha.

Alina,
Ok. Kita guna alasan: emas mahal, kemet kalu - simpan - next time boleh 'tukar' hok baharu!

Januari 04, 2009 3:38 PTG

 
Blogger Ku Keng said...

Di Jepun cincin tu apa?

Januari 04, 2009 7:15 PTG

 
Blogger Dhani said...

9.30 mlm kejap lagi aku akan berjumpa dgn fadli al akiti. :)

Januari 04, 2009 9:13 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

Bueek tak cukup comel.

Kalau Yeekk, ha baru comel.

Kena pulak suara macam R Jaafar.

Januari 05, 2009 2:00 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

ha ha ha ;P

Januari 05, 2009 11:25 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ku Keng,
Cincin = Penis. :)

Dhani,
Ok.

Bumi,
:)

Yana,
:p

Januari 06, 2009 8:40 PG

 
Blogger Just Me said...

cincin jari ain pin dah saiz 14...emmm

Januari 06, 2009 10:16 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Jasmi,
HA HA.

Januari 06, 2009 10:48 PG

 
Blogger .abell.habil. said...

agaknya diameter rantai tu sepatutnya size cincin.hehehe.

baru ganas.

Januari 06, 2009 4:03 PTG

 
Blogger kepollica said...

Jangan cincin vibrate dah lah bro!

Ogos 16, 2010 3:14 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home