"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

13 November 2008

Naga baby boy

Image Hosted by ImageShack.us
Kepak macam tu mana boleh angkat burung gemuk, kata Tok Rimau.

Ok, malam ni aku study part 'kepak' 'ja. Esok aku draw [kepak] lain. Yang ni dah ada orang booking. Aku nak jual 'kat dia rib rib, ha ha, kata aku.

[Kalau dah jual rib rib...] belanjalah kami! Eh, draw-kan harimau terbang untuk I! Kepak, nak macam kepak pepatung! Cayang baby boy, muaaaahhh!, kata Tok Rimau.

[Baby boy? He he.]

Image Hosted by ImageShack.us
Agak-agak... boleh terbang tak ni? kata aku.

Boleh... dengan syarat kau kena lambung dululah burung tu, kata Tok Rimau.

[Ha ha.]

38 Comments:

Blogger famia said...

Orang 35 tahun ke atas bila berbual..
tak berapa nak tangkap maksudnya.
tsk... tsk..

November 13, 2008 3:34 PTG

 
Blogger Mat Jan said...

apa 'burung-burung' ni?

mencarutlah tu...

November 13, 2008 3:53 PTG

 
Blogger .abell.habil. said...

burung pipit kamu.
hehe.

btw,nice drawing bang naga.great.

November 13, 2008 3:55 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

I pun tak faham. abstract la.

November 13, 2008 4:05 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

apakah?siapa lukis tu..hmm

November 13, 2008 4:10 PTG

 
Blogger Ajami Hashim said...

gua cuma teringat pulak nak makan nasi lemak lauk burung puyuh petang ni!

p/s: mungkin sebab gua 35 tahun ke atas??? wakakakak

November 13, 2008 4:34 PTG

 
Blogger madulebah said...

baby boy ke toy boy??

comel la burung tu. U lukis untuk I sekor. I nak framekan kat dinding rumah

November 13, 2008 4:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Famia,
Oh ya, orang 35 tahun ke atas pun bukan suka sangat dengan orang 20 tahun ke bawah - apa barang ajak aku gi dating kat library!!!!!! Ha ha.

MatJan,
Ya. Kami mencarut. Ha ha.

Abell,
Thanks. Drawing yang final - lain. Lain sesangat. :)

Mau,
I masih simpan SMS you tau! *ahaks*

Yana,
Hah? 'Apakah' apa barang pula ni????

Ajami,
Nasi lemak burung puyuh kat Pantai Dalam - burung tu kecik sangatlah. Ayam kenteki lagi best, weh!!!!

Madu,
Seekor? SEPULUH I lukis untuk you! Ha ha.

November 13, 2008 4:48 PTG

 
Blogger ilovebudu said...

"baby boy"..hahahha.."baby girl" bila pulak...kakakka

comel "baby boy"bila dah dicolorkan...;)

November 13, 2008 4:59 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

aku rasa ni bukan masalah kepak. ni masalah badan. tak ada cutting langsung.

ha ha.

November 13, 2008 5:15 PTG

 
Blogger addyaholix said...

shape macam tak kena la bang naga!
pinggang takde langsung!

November 13, 2008 5:55 PTG

 
Blogger famia said...

ahkahakhaks.
Betullah jangkaanku. Entri ni klasifikasi biru yang berleluasa.
siapa ajak lu dating sampai ke library tu bro?

gila klasik.
memang simpati.

orang 45 tahun ke atas pun tak klasik macam tu.

November 13, 2008 5:57 PTG

 
Blogger GAFARO said...

burung? terbang? lambung burung?

isk isk isk

macam masalah kelemahan je

November 13, 2008 6:52 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

Tapi.. kenapa burung tu menangis? Berat sangat badan dia sampai susah nak terbang sampai menangis-nangis?


Kesiannya~

November 13, 2008 11:35 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

apakah itu soalan la cik nagaa..;p

hehe..siapa lukis?terrorla naga lukis..leh masuk pertandingan melukis..dan mewarna;p

November 14, 2008 12:38 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Burung tu cute sangat tapi kepala burung tu besar sangat lah. Tak padan dengan ekor & kepaknya. Ini kena tukar tajuk entri to "Burung Berkepala Besar". Hehe!

November 14, 2008 3:55 PG

 
Blogger Saharil said...

yang part bulu tiga helai kat paruh tu, menganggu fikiran aku lah. bulu hidungkah? nampak macam ada di kedua-dua burung.. haha.

November 14, 2008 8:30 PG

 
Blogger rudy bluehikari said...

madulebah---- pamerlah kat dinding rumah. malaikat tak masuk umah baru tau. wakakakakaa

November 14, 2008 8:37 PG

 
Blogger denanz said...

wahahahahahahaaaaaaa.
burung .... burung.
kepala besaq la ...
ada bulu la ....
burung puyuh la ...
burung pipit la ...

wooi ... apa "barang" ni ...
eehh ... apa "burung" ni ha?

November 14, 2008 8:37 PG

 
Blogger siew said...

laaa...
aku ingatkan dugong terbang

November 14, 2008 8:37 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Budu,
:)

Tasek,
Semasa anak burung - ia ada cutting. :)

Addy,
Sedangkan yang tiada pinggang kami sayang... inikan pula yang ada pinggang. Ha ha.

Famia,
Well, takkan nak bawa orang 20 tahun ke bawah pergi CrossRoad - :)

Usop!!!
Eh, dah lama sangat kita tak melepak di CrossRoad ni - sila hubungi Aku & Ayis jika terbaca komen di entri ini untuk tindakan selanjutnya. Harap maklum.

Gafaro,
Masalah 'kepala besar sangat' ni. Ha ha.

Amyz,
Perhatikan betul2 - airmata emas tu, bebeh! Ha ha.

Yana,
:)

Cat,
Oit2! Bila nak balik Malaysia ni weh? Tahun Baharu Cina?

Ril,
HA HA. Kau ni... tengok detail sangatlah. :)

Rudy,
:)

Nan,
Apa barangggggggggg!

Siew,
Dugong tak terbang. Dugong senyum 'ja. :)

November 14, 2008 8:50 PG

 
Blogger Lan Rambai said...

Kakak yang suka mandikan burung tu sihat naga?

November 14, 2008 10:05 PG

 
Blogger Rajuna said...

lukisan tak berjiwa


keh keh keh keh

November 14, 2008 12:33 PTG

 
Blogger hegira said...

bila nak siap yang full?

November 14, 2008 2:20 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ram,
Ada. Tu - tengah makan. Pagi makan, kul 10 makan, tgh hari makan, kul 3 makan, kul 4 setengah makan... alahai!

Raj,
:)

Alina,
Sebelum tahun baharu mesti mau siap. :) Januari - pameran. Ada rancangan utk pameran bergerak & bengkel di UPSI juga. Tengoklah nanti mcm mana. :)

November 14, 2008 2:34 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Rudy Bluehikari,
kahkahkahkahkahkah

Dugong terbang? mmm... menarik jugak idea tu... mm...

November 14, 2008 2:54 PTG

 
Blogger sidra kamar aisa said...

hahahahahaha...
apalah lembab aku ni.
hahahahahaha...
hahahahahaha..

November 14, 2008 3:57 PTG

 
Blogger sidra kamar aisa said...

bokeh tahap kayangan.

November 14, 2008 4:22 PTG

 
Blogger neeziee said...

burung flower horn ni.
mesti punyalah.
yakin sungguh aku.
mesti burung flower horn.

November 14, 2008 7:04 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

oh, inilah burung kepunyaan akak suka mandikan burung tu.

November 14, 2008 8:26 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

kasi letak kat ebay la bro naga.. slap2 bkn stkat rib rib tp jut jut (juta juta).. haha!

November 14, 2008 9:27 PTG

 
Blogger jOnOs said...

Bang Nageeeeeeee...
Burung i kepala dia besar juga.

November 14, 2008 9:43 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

naga pandai lukis,


sebab apa tak lukis 'naga' terbang??


:P

November 15, 2008 8:49 PG

 
Blogger hegira said...

wah. pameran bergerak! wah. bengkel di UPSI!

boleh kita jumpa. yay.

November 15, 2008 4:55 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

gua nak plagiat dan jual rib rib juga laa..

November 16, 2008 12:02 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
HA HA.

Kamar,
Bokeh? Ha ha. Kamera poket tak boleh buat bokeh.

Nizi,
Flower horn? Ha ha.

Amin,
Ha ha.

Kelam,
Letak kat galerilah - baru boleh jual rib rib. :)

Jonos,
'Burung' i pun. HA HA.

Bumi,
Aku tak pandai lukis. :)

Alina,
Semuanya masih dalam perancangan. Segala info: browers fecbuk 'riang riang'. :)

Yapong,
Sila plagiat. Ha ha.

Dunia ni hanya pinjam-pinjaman. So, plagiatlah! :)

November 16, 2008 4:04 PTG

 
Blogger ilovebudu said...

:.nanti boleh la makan tea sama baby boy nie..hahah

November 16, 2008 6:22 PTG

 
Blogger Enche's said...

ni pojek pe lak...

November 17, 2008 10:36 PG

 

Catat Ulasan

<< Home