"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

28 Oktober 2008

My name is, Bon. Simon Le Bon!

‘Lan Hussain’ tu name mainstream [aok] ke, Jenderal? tanya Pipiyapong.

Hoh le! Kalu dah ade ‘Naz Annuar’, ‘OP Zahrin’... mestilah kene ade ‘Lan Hussain’! jawab aku.

[Keh] kena cari satu le [name mainstream] kalu macam ni, Jenderal! kata Pipiyapong.

Hoh le! [Aok] gune le name ‘Fir’ ke, ‘Firaun’ ke! cadang aku.

Cilakak! kata Pipiyapong.

21 Comments:

Blogger Tok Rimau said...

Gua HARIs MAUlana. Dalam kad pengenalan gua itu lah yang ditulis.

Oktober 28, 2008 2:18 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mau,
Oooo, keturunan Pakistan rupanya.. patut ramai awek suka. :)

Oktober 28, 2008 2:25 PTG

 
Blogger siew said...

Tok...
Lu tokey kedai makan MAULANA kat serdang ka?

Oktober 28, 2008 2:31 PTG

 
Blogger doff said...

hehe..ada baca dlm paper td..lan hussain..

kalau dekat, nakkkk jer join 1 november tuh..

oh ya, nak book ROMLAH 1, yer enche naga.

Oktober 28, 2008 4:06 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

Glemernye nama. Haha.

Oktober 28, 2008 4:28 PTG

 
Blogger Ron97 said...

aku masih belum dpt terima gelaran 'pemuda' itu
:P

Oktober 28, 2008 5:03 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dof,
:)

Amyz,
Kalau aku tulis novel cinta - lagi glamour nama yang aku nak guna. :)

Ron,
Habih... takkan wartawan nak guna 'pemudi' lak weh? Ha ha.

Oktober 28, 2008 5:08 PTG

 
Blogger art.isreka said...

haha. kelakar. tak dapat byg nama mainstream pipi.

nak kena carik nama mainstream jugaklah. tapi nama pendek sgt. susah nak potong kat manamana.

Oktober 28, 2008 6:30 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Orang Pakistan ada ke sepet-sepet? mmmm...



HAHAHA

Oktober 28, 2008 9:03 PTG

 
Blogger famia said...

firaun?
ahkakahakhkahaks.
makin kuruslah hati pipipong.

Oktober 28, 2008 11:06 PTG

 
Blogger 4dMinIstR@t0r said...

mmg cilakak...hahahaha

Oktober 29, 2008 2:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Alina,
HA HA. Kalau pendek - kasi panjang le! Orang Kaya-kaya Sura DiRaja Alina Abdullah, misalnya. :)

Dug,
Ada.

Famia,
:)

Admin,
Memang cilakakkkkk! Ha ha.

Oktober 29, 2008 8:59 PG

 
Blogger asuhara said...

firaun x kurus dan melengkung laaa..
opsss..sorry pipiyapong..eheh

Oktober 29, 2008 9:46 PG

 
Blogger ayobkelubi said...

hahahaa, tak menahan,lan hussain tuuuu!!!

tepuk lah tangan tu dekkkk!.

Oktober 29, 2008 12:17 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

Gua ingat nak kena cari bomoh juga tanya nama boleh meletup sikit..

Oktober 29, 2008 1:53 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

yapong, cuba lu bagi nama Ayah Pip... ha... dah dekat nak setaraf dgn Ayah Pin tu...

ha ha.




.

Oktober 29, 2008 2:59 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

'Lan Hussain'. Ada elemen-elemen romantis dan manja di situ. Ha ha ha!

Oktober 29, 2008 6:01 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Tu la pelik tu masa baca. Nama glemer kat dunia-bukan-maya anda memang Lan Hussain ka?

Oktober 30, 2008 2:21 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
HA HA.

Yob,
HA HA.

Yapong,
Guna nama 'Fir Aun' pun menarik juge weh! Ha ha.

Tasek,
Ayah PIP? Ayah PEEP? HA HA.

Purp,
Itulah pasalllll... alahai!

Tiqah,
Nama kami tiga beradik memang tak best! Harap maklum. Ha ha.

Oktober 30, 2008 9:59 PG

 
Blogger landaklaut said...

Lan Dak paling bes kot.. hahahaha

Oktober 30, 2008 1:50 PTG

 
Blogger iDA said...

En pipiyapong suka ckp cilakak kan? bila dia xtau nk ckp apa?..

Februari 05, 2009 12:19 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home