"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

19 September 2008

Sinaganaga yang lazat

Hari ni. Aku pakai baju warna oren terang. Dan. Aku pakai seluar warna hijau gelap. Dan. Aku pakai selipar warna hijau muda.

Penyelia aku kata, “Kau kelihatan seperti aiskrim, ermmm, lazatnya!”

Wo, mencarut ek?

49 Comments:

Blogger pHu YinG said...

Macam aiskrim Mat Kool. Hahhahahaha!

Lazat beb! ;-p

September 19, 2008 12:08 PTG

 
Blogger Asmara said...

Alamak ! Sehati dan sejiwa la kita. Tapi naga tak pakai tudung :P

September 19, 2008 12:17 PTG

 
Blogger SESEORANG said...

atas sekali kaler coklat(kepala)=rasa coklatla

baju kaler oren=rasa oren

seluar kaler hijau=rasa lemon

seliapar kaler hijau muda=lemon susu

waa..memang lazat.mak nak rase sikit boleh :)

September 19, 2008 12:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Ya, aku tahu, aku memang lazat. HA HA.

As,
Kau nak aku pakai tudung ke? Ha ha.

Mak,
Ha ha. Macam kek lapis Sarawak pun ya jugak ni. HA HA.

September 19, 2008 12:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mak,
Kepala aku kaler pink-lah - *ahaks*

September 19, 2008 12:30 PTG

 
Blogger Water Lily said...

oh...tolonggggggggg...saya berpuasa tapi sedang membayangkan sinaganaga yang lazatttt..

Abih la aku bang :p

September 19, 2008 1:33 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

color tu x matching tp utk aiskrim mat kool ok! isk...ini br t/hari.

September 19, 2008 1:34 PTG

 
Blogger Semut Si Jurulatih said...

wow.
aiskrim yang lazat.hehe

September 19, 2008 2:12 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

uhuhu..warna cam ice-cream.comel pe:)huk2..

September 19, 2008 2:14 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

oren... hijau... mmm... seri muka oren... amacam? malam ni jugak aku nk bikin... ha ha.

September 19, 2008 2:30 PTG

 
Blogger SESEORANG said...

Mak,
Kepala aku kaler pink-lah - *ahaks*

apakah?kepala mana satu ni?waarrkkkhhh...

September 19, 2008 2:38 PTG

 
Blogger nida_coklat said...

kurus puasa... hahaa,lazatnye aiskrem.. X sesuwai la.

September 19, 2008 2:54 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
HA HA.

Amora,
HA HA.

Mut,
HA HA.

Yana,
Aku tahu, aku memang comel. :)

Tasek,
Seri muka? So, macamana kau nak kalerkan pulut tu jadi kaler oren?

Mak,
MUAKAKAKAKAKAKAKAKKAAAA...

Cok,
HA HA.

September 19, 2008 2:58 PTG

 
Blogger addyaholix said...

Aku pantang dipelawa aiskrim. Ditambah siang-siang panas terik macam ni. Selera aku makin mengghairah !

September 19, 2008 3:14 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Oren, hijau tua dan hijau muda.

Bukankah ini dipanggil fashion pokok hiasan di perkarangan istana?

September 19, 2008 3:33 PTG

 
Blogger Op said...

update pakai GADGET baru je dude?

September 19, 2008 4:02 PTG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

paddle pop..
paddle pop..
super duper yummy..


naga dan aiskrim..
sangat kontra..

cair aiskrim dek napas naga api tu..

September 19, 2008 4:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Addy,
HA HA.

Amin,
HA HA.

OP,
Bukan gadjet-lah!!!! Mainan untuk budak-budak lelakilah! HA HA.

Gar,
Ramai yang nak aiskrimkan aku ni. HA HA.

September 19, 2008 4:35 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Cheh!

He he he!

September 19, 2008 6:02 PTG

 
Blogger famia said...

waw..
oren kacaklah.

September 19, 2008 6:05 PTG

 
Blogger jOnOs said...

Psstt..psstt...

Ge,

Seluar dalam kau hari ni warna apa?
Bisik kat telinga aku takpe.
Bisik je. Bisik manja.
Jangan gigit.
Geli!

September 19, 2008 6:36 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

Ge, aiskrim perasa apekah?

hahaha.

September 19, 2008 8:44 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ha ha.

Famia,
Aku tahu. Ha ha.

Jonos,
No color. Tak pakai. HA HA.

Amyz,
Vanilla. *ahaks*

September 19, 2008 8:57 PTG

 
Blogger one love said...

ish!
aiskrim hape sedap macam gitu wanernya!

mesti korang ni tak reti pilih aiskrim sedap nih!

:p

September 19, 2008 9:44 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Cakap je wat pe. Tunjuklah sekali gambar model pakaian nya. Hehe.

September 19, 2008 10:17 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

masa kecik-kecik dulu kami suka main batang ais krim, haha

September 19, 2008 11:16 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

Hahahaha. Vanila.. Hahaha. Jangan sampai cair yee.. Hahaha.

September 20, 2008 1:01 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

September 20, 2008 2:09 PG

 
Blogger addyaholix said...

aiskrim ohh aiskrim. br mkn aiskrim dr burger king. manis sgt. tp aiskrim mmg sepatutnya manis kan ? hahaha

September 20, 2008 4:00 PG

 
Blogger tuan tanah said...

Oren macam baju tahanan Guantanamo Bay tu ke?

September 20, 2008 4:24 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Cath suka makan aiskrim juga... Aiskrim perisa coklat. Yum Yum!!!

September 20, 2008 7:39 PG

 
Blogger jOnOs said...

Aha ha ha.

Hampeh...

Ingat corak celoreng tadi. Tak pun warna warni. Macam Paddle Pop Pelangi

September 20, 2008 9:56 PG

 
Blogger Artozy said...

"Dia kelihatan seperti aiskrim yang keras dalam peti ais atau yang dah cair lepas keluar peti ais?", tanya awek aku.

September 20, 2008 2:20 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

One,
Oh, iye ke? Oh.

Tiqah,
Ha ha. Tak payahlah! :)

Dug,
Eh, sempena bulan ramadan yang mulia ni, aku teringin nak bagi kau pingat: PEMINAT SETIA SINAGANAGA NOMBOR 1. Nanti aku buatkan logonya ya.

Guys,
Aku rasa, dalam banyak-banyak manusia (peminat), inilah orangnya yang tak pernah jelak dengan blog aku. Jadi, sewajarnyalah aku memberikan dia pingat tersebut. Wo!

Amyz,
Sampai cair? Bergantung - bagai mana caranya kau hisap itu aiskrim! Ah, bunyinya sungguh mencarut ek, Ta'in! *wink*

HA HA.

Addy,
Aiskrim masam pun ada. Aiskrim oren, misalnya. He he.

Tanah,
Cair sikit drp itu.

Kat,
Aku suka aiskrim vanila, rasberi. Aku tak berapa suka aiskrim coklat, strawberi. (Perisa strawberi serupa mcm rasa ubat untuk baby. Yark!)

Jonos,
Ada satu perisa aiskrim - 3 warna: hijau, kuning cair, pink - perisa apa sebenarnya tu ek? Tak sedap langsung!

Tozy,
Macam aiskrim Vanila yang cair meleleh kat tepi bibir Amyz. ((((HA HA))))))))))))). Adeeee deh deh, hari ni punya puasa - zero!!! Dapat penat 'ja.

Sejak dari semalam aku dah hot sebenarnya. Pagi tadi - mengamuk. Tengah hari - kemas habuk2 kat tivi dan radio. Petang - mencarut dengan kau orang. Ha ha.

September 20, 2008 5:23 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Kau dah mula buta warna agaknya.

September 21, 2008 12:42 PG

 
Blogger amirahsyuhada said...

perh..mencarut giler beb..

September 21, 2008 1:54 PG

 
Blogger siku lipat said...

ia ada dua faktor; yang pertama : penyelia itu gay. yang kedua : dia sudah lama tak makan ais-krim

September 21, 2008 6:39 PG

 
Blogger jOnOs said...

Ge,

Aku pernah beli. Aku pun tak tau.
Kita anggap je perisa longkang.

Kalau diorang tak caya cuba try test rasa. Bukan ais krim 3 warna tu. Longkang. Ha ha.

September 21, 2008 7:55 PTG

 
Blogger landaklaut said...

baju kaler oren, seluar hijau gelap.. sebijik macam baju kadet pertahanan awam masa skolah dulu.. cuma err.. takdela selipar hijau tu.. haha!

September 22, 2008 3:41 PG

 
Blogger madulebah said...

Giler demeh ni weih!!!!

September 22, 2008 8:19 PG

 
Blogger tasikmerah said...

bang, boleh tak ko usung si pp tu pergi hospital... dah demam denggi lagi tak mo p hospital... risau plak aku haih~

September 22, 2008 8:53 PG

 
Blogger Aishah Jamal said...

eh! bukak posa makan aiskrim pun sedap jugak kan.. asyik minum air soya je jemu pulak.
Makan aiskrim tu dengan roti. Uuiii...lazatnya.

September 22, 2008 9:04 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mau,
Buta warna adalah lebih mulia daripada buta perut atau buta hati. Ha ha.

Mirah,
Ya beb! Ha ha.

Siku,
Penyelia aku perempuan. :)

Jonos,
Aku dah tak mau beli dah aiskrim tiga rasa tu!!!!

Lan Dak,
Yes, yes, yes!!! Macam KRS!

Madu,
Tatarias aku semua pakat2 nak kahwin dah ni - tu yang pakai seluar baju asal boleh ja ni.

Helloooooo, orang Kampung Batu 5, kawin nanti ada kuih kelakaukelakau tu tak weh??? *ahaks*

Tasek,
Denggi ke? Mana tau lak ni?

September 22, 2008 9:06 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Aishah,
Bukak puasa dengan rokoklah hip!!! HA HA.

September 22, 2008 9:07 PG

 
Blogger addyaholix said...

smlm bebukak ngn rokok.

order lmbt sampai.

order curry seafood laksa. sedap !

September 22, 2008 10:39 PG

 
Blogger jOnOs said...

Aku pun Ge.
Aku rasa nak bagi 3 rasa aku kat kilang aiskrim tu.

1) Rasa nak maki.
2) Rasa nak mencarut.
3) Rasa nak cucuh aiskrim tu dgn puntung rokok.

:)

September 22, 2008 12:10 PTG

 
Blogger madulebah said...

Uncle,

Demeh tolong carikan nyor mude, nanti teman buatkan aje.. Tak payah tunggu kenduri..

September 23, 2008 8:01 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ady,
Ha ha.

Jonos,
Ha ha.

Madu,
Ayo kelape buleh buat aiskrim???

September 23, 2008 9:15 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Madu,
Oooooo... buat kuih kelakaukelakau tu ek?

September 23, 2008 9:16 PG

 

Catat Ulasan

<< Home