"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

12 September 2008

Syarikat D tidak lagi sekat YM

Macamana life, tanya dia, via YM.

Biasalah, jawab aku, via YM, tekan punat angka tiga - ia naiklah ke atas, tekan punat huruf g - ia turunlah ke bawah.

Life! Life!!, kata dia, via YM, Bukan Lifttttttt!

Gua cerita pasal life-lah tu, kata aku, via YM.

36 Comments:

Blogger Nazri said...

Oreta awai tsubasa kimi wa sukoshi aosugiru sora ni tsukareta dake sa
Mou dareka no tame janakute
Jibun no tame ni waratte ii yo
Izen toshite shinobiyoru kodoku
Uchigawa ni tomaru rousaku
Nigiwau ba ni koukana shandaria to wa urahara ni
Tarinai kotoba no kubomi wo nanide umetaraiin darou
Mou wakaranai yo
Semete yume no naka de
Jiyuu ni oyogetara anna sora mo iranai no ni
Kinou made no koto wo
Nuritsubusanakutemo asu ni mukaeru no ni
Oreta awai tsubasa kimi wa sukoshi aosugiru sora ni tsukaretadake sa
Mou dareka no tame janakute
Jibun no tame ni waratte ii yo

September 12, 2008 3:08 PTG

 
Blogger UpperSixers said...

syarikat abg naga ada kena mengena dengan kementerian tenaga , air dan komunikasi ke?

September 12, 2008 3:25 PTG

 
Blogger Mat Jan said...

lu ni asyik nak tekan punat aje. lucah betul.

September 12, 2008 4:18 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nazri,
Bakarero!!!!

Upper Sex,
Tak kena mengena langsung!

MatJan,
Bila masa gua mencarut?

September 12, 2008 4:41 PTG

 
Blogger art.isreka said...

ai nazri. bulan puasa nanyi lagu jepun ka?

'abg ge'. naiklah eskalator. life laju sebab takyah tekan butang. tapi penat sikit lah.

September 12, 2008 4:44 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Ye..ye..kau tak mencarut bang. Kami silap. Masuk ja blog kau bang,otak kami akan serta merta mentafsir benda lain. Pandai sungguh otak aku men'double meaning' dan berfantasi bukan-bukan.

September 12, 2008 4:46 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Alina,
kalau laju2 - boleh cepat sampai. Kalau perlahan2 - boleh lambat sampai. Apapun, semuanya terletak pada pilihan kita. Bak kata Flora, "Suka hati I lah hari ni nak cepat esok nak lambat!"

Ha ha.

Water,
HA HA.

September 12, 2008 5:17 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

wa hny bleh skype...yang lain kene sekat lupakan shj...

September 12, 2008 5:53 PTG

 
Blogger Maryam Abu Ahmad said...

life ibarat lift. betul jugak.

September 12, 2008 5:56 PTG

 
Blogger S.YanaZ said...

Lift di syarikat D menyeramkannn...

September 12, 2008 9:48 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

mesti esok tokei syarikat D suh orang gi tangkap tokei YM tuh.. ekekeke....

September 12, 2008 10:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Pernah cuba 'meebo'? :)

Maryam,
:)

Yanaz,
Lift bangunan lama DBP lebih menyeramkan. :)

Chik,
Bos yang suruh berkomunikasi guna YM. So, tidak boleh dipertikaikan lagi. :)

September 12, 2008 11:56 PTG

 
Blogger Pecah Kepala said...

memang layan la blog encik naga nih. boleh buat makanan bulan puasa

September 13, 2008 12:02 PG

 
Blogger BukanBunohDiri said...

Melihat si naganaga teringat aku akan wajah nya yang romantis,rambut halus nya yang memutih,berkumis nipis.

Tapi aku bukan gay,aku straight.Pastinya dia sudah lupa,akan aku,malah mungkin dia sudah tak ingat akan kami.

September 13, 2008 12:35 PG

 
Blogger BukanBunohDiri said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

September 13, 2008 12:35 PG

 
Blogger A t i Q a h said...

kalau YM tak bleh bukak, kat yahoo mail ada juga. hehe.

September 13, 2008 12:52 PG

 
Blogger tuan tanah said...

Oklah tu ada lif. Syarikat saya ada tangga je.

Oklah jugak tu boleh berYM.
Syarikat saya nak surf website tak berkaitan kerja langsung tak boleh.

September 13, 2008 1:50 PG

 
Blogger landaklaut said...

lift pun kadang2 kena servis jugak.. hahahahah..

September 13, 2008 3:11 PG

 
Blogger kel@mbu said...

mcm lif. hidup mmg up and down. kdg2 sesak. kdg2 kosong. kdg2 wangi. kdg2 busuk.

pergh, mmg falsafah!

September 13, 2008 4:23 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Syarikat aku tak ada sekatan langsung. Cuma sendiri mau ingatlah.

September 13, 2008 7:22 PG

 
Blogger addyaholix said...

Bukan setakat YM, aku boleh bukak apa saja !

Sebab boss langsung taktau komputer haha !

Untungkan naga ~

September 13, 2008 9:36 PG

 
Blogger tasikmerah said...

senarai YM kamu mesti penuh dgn gadis2 genit kan? :)

September 13, 2008 9:41 PG

 
Blogger cik.sepi said...

nice :)(gelak guling-guling.. pikir double meaning je)

September 13, 2008 12:12 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

hidup..ada waktu kita di atas, ada waktu kita di bawah:)

meaningful la naga..

September 13, 2008 3:09 PTG

 
Blogger famia said...

whoa. dah boleh main YM eh musim nak raya ni. hebatlah syarikat D.

apakata.. passing ym id bro.
hehe.

September 13, 2008 10:20 PTG

 
Blogger wook said...

nage,
lift dgn life kena servis selalu
kut down tak naik-naik lagi..

September 14, 2008 10:47 PG

 
Blogger asuhara said...

ym takde, byk lagi cara lain..., tp dah ada ym ni kira dah ada kemajuan la tuuu...

September 14, 2008 2:23 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

Kenapa tekan punat 3 dengan punat G sahaja? kenapa tak tekan punat yg lain? haha!

September 14, 2008 4:14 PTG

 
Blogger NeEMâ„¢ of Suicide Park said...

Tak faham :(

September 14, 2008 5:15 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Kasik YM ID.. Nanti kita borak2 ya...!!!

September 15, 2008 8:21 PG

 
Blogger madulebah said...

life is complicated

September 15, 2008 8:22 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Pecah,
Ha ha.

Bukanunohdiri,
Ni zaman2 aku guna nick 'janganbunohrama2' ni!!!! Howdy, bro?

Tiqah,
Kat 'meebo' boleh juge! :)

Tanah,
Dept. kira-kira kenalah kosentret!!!! :)

Lan Dak,
Setuju!

Kelam,
HA HA.

Dug,
;)

Addy,
Ya, untung! Ha ha.

Tasek,
Tak adalah! :)

Sepiah,
Aku guling2 kat sebelah kau juga ek? He he.

Famia,
ID yang lama juge! :)

Wook,
Setuju!

Asu,
Selama ni guna 'meebo'. :)

Danial,
Punat 3 pergi ke Syarikat D. Punat G pergi ke kedai jual rokok dan kedai topup! Harap maklum, aduhai adik MatJan. Ha ha.

Neem,
Tak apa, perlahan2! :)

Cat,
Boleh2. :)

Madu,
Demeh je yang buat kehidupan ini sungguh merumitkan, Ta'in wehhhhh! HA HA.

September 15, 2008 9:01 PG

 
Blogger nida_coklat said...

abg ge.. kreatif dan inovatif la..
dalam plk mknenyer 2 tp pling penting ttp lawaks.. hahha!!

September 15, 2008 10:25 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

dude, meebo pun kene block. Kat sini web marshal gagah perkasa :P

September 15, 2008 10:45 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Punat pun nak cerita dalam YM. hehehe!

September 15, 2008 11:54 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Cok,
:)

Amora,
Isk isk isk!

September 15, 2008 11:55 PG

 

Catat Ulasan

<< Home