"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

31 Ogos 2008

Sayembara ‘ROMLAH: The Untold Stories’

Tarikh tutup penyertaan: 31 Ogos 2008
Klik link untuk info lanjut.

Pengurus Projek: Mat Jan (di bawah pengawasan Sinaganaga)
Reka bentuk kulit luar: Sinaganaga
Juri/Editor: The Soljahs

28 Comments:

Blogger Po said...

Aku berminat tapi aku belum baca k-8. Katanya; dah sold out.

Jun 24, 2008 12:12 PTG

 
Blogger babazahra' said...

bang,
ini macam mana? wa mau join tapi tak tahu apa benda nya ni. macam hantar cerpen majalah sekolah aje bunyi nya ni

Jun 24, 2008 12:34 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Rugilah kau! Ha ha.

Baba,
Dah baca K-Ei8ht belum?

Jun 24, 2008 1:06 PTG

 
Blogger neeziee@separawaras.com said...

aku sangat sokong kalau K-Ei8t diulang cetak.nak tolong jualkan, lagi la sanggup.Maka rugilah mereka yang belum membacanya.

Jun 24, 2008 3:52 PTG

 
Blogger babazahra' said...

belum lah bang. gua lahir lambat. ni kira hantar cerpen lah nie yer? genre nya?

Jun 24, 2008 10:44 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Aku cuba.

Jun 25, 2008 1:32 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

:)

Julai 04, 2008 2:23 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Nanti aku ulangkaji K-8 dulu ek.

Julai 04, 2008 5:30 PTG

 
Blogger ka-ii said...

halu..saya khai.

Julai 06, 2008 11:04 PG

 
Blogger mariahsj said...

Tahniah, semoga usaha anda berjaya. Nanti kak eton oder satu. Jaga diri.

Julai 06, 2008 5:15 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kak Eton,
Kirim salam kepada Abang Fuad.

Julai 07, 2008 8:59 PG

 
Blogger eryan_emily said...

absolutely menyokongg

Julai 07, 2008 9:11 PG

 
Blogger KAKTINY said...

hmm..baru jer pesan buku GT..
nak gak K-Ei8t nih..
ada lagi ker?..
brapa harga and camner nak dapatkannya?..
leh bagitau tak?

Julai 10, 2008 12:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Tiny,
K-Ei8ht sudah lama SOLD OUT!!!!

Julai 10, 2008 12:39 PTG

 
Blogger KAKTINY said...

ooo... kisahnyer.. dah sold out rupanya.. takder rezeki rupenyer..

maklumler.. saya ni baru sgt dlm dunia blog nih.. baru nak "celik IT" skit (yang dulunya mmg BUTA IT teramat).. tak terkejar train otai2 yang express cam bullet train..

baru tahu wujudnya itu ini dlm dunia blog ni.. time kasih sudi maklumkan..

Julai 11, 2008 5:29 PTG

 
Blogger Sufian said...

Oit gua nak riak sket, bacalah rebiu Amir Muhammad kat Malay Mail:

http://www.mmail.com.my/Current_News/mm/Wednesday/Opinions/20080709074429/Article/index_html

mwa hahahahahahahahah

Julai 13, 2008 1:00 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Sufian,
Damn! Sorry, the requested URL you're looking for is no longer available or have moved.

Oit2! Kasi copy paste kat sini le, dude!

Julai 14, 2008 8:47 PG

 
Blogger bahazain said...

Sdr singanaga,
Sewaktu saya bercakap tentang penulis/editor saya terlepas pandang tentang bakat-bakat penting artis/ilustrator/kartunis . Dlm komunikasi modern bakat orang spt sdr sangat penting, tetapi tak ramai editor yg sanggup menyunting
karya sdr. Jadi kena editlah sendiri.

Julai 14, 2008 1:03 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dato' Baha,
:) Tak apa. Tak apa. Kami faham. :)

Julai 14, 2008 2:59 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

encik sinaganaga,

boleh tak setiap kali terbit buku, email saya, mfarez80@gmail.com

saya tak pernah keluar, dok kat rumah je lepas harga minyak naik ni. Jadi tak banyak tahu pasal dunia luar,


hehe...

Julai 15, 2008 10:59 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Bumi,
InsyaAllah, email kau akan aku perpanjangkan ke team SENJATAH (Sistem Pesanan Berpusat Sindiket Sol-Jah).

Julai 15, 2008 11:10 PG

 
Blogger fadz said...

slm, dah hantar, harap diterima sangat-

pacar yg hina.

Julai 21, 2008 1:25 PTG

 
Blogger fadz said...

eleh, sufian, proksi :p
muahahahaha!

Julai 22, 2008 9:50 PG

 
Blogger fadz said...

eleh, sufian, proksi :p
muahahahaha!

Julai 22, 2008 9:50 PG

 
Blogger ainon mohd said...

Tuan Mat Jan dikehendaki mempengaruhi kualiti bahasa dalam karya-karya yang bakal dipilih sebagai pemenang.

Gunakan Bahasa Melayu Tinggi.

Ogos 10, 2008 9:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Puan Ainon,
Sindiket Sol-Jah tidak ada cita-cita untuk bersaing dengan sastera arus perdana. :) Apapun, kami akan memastikan penggunaan ejaan yang betul di dalam setiap produk SS.

Ogos 10, 2008 12:36 PTG

 
Blogger Mak Su said...

byk responden ker?

Ogos 11, 2008 9:57 PG

 
Blogger apek terror said...

join boleh?

Ogos 19, 2008 2:44 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home