"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

09 Ogos 2008

Olympic Flame

Execution:
Barcelona 1992 - 6.5 pt
Beijing 2008 - 7.5 pt

Artistic:
Barcelona 1992 - 7.5 pt
Beijing 2008 - 8.5 pt

Difficulty:
Barcelona 1992 - 10.0 pt
Beijing 2008 - 8.0 pt

24 Comments:

Blogger Princess Liyana said...

First to comment:)

Eer,numbers plak.alahai..
Papepun,tarikh olympic memang best

08/08/08!haha

Ogos 09, 2008 1:57 PTG

 
Blogger S.YanaZ said...

Okeyy..okey...
aku 1st yg kedua.


Yeayyyyyyyy!!!

Ogos 09, 2008 2:08 PTG

 
Blogger water lily said...

Tak faham bang.Aku kalah bab nombor2 ni

Heh!

Ogos 09, 2008 5:45 PTG

 
Blogger leez said...

Difficulty:
Barcelona 1992 - 10.0 pt

setuju, unanimously

Ogos 09, 2008 8:50 PTG

 
Blogger saudagar gaRAM.. said...

Meriam Iwan kat kampung gua:

Difficulty : 7.6
Execution : 9.8
Artistic : 6.0


fakta: kalo olimpik 4 tahun sekali,meriam ni hanya digunakan SEKALI sahaja sepanjang SEJARAH KAMPUNG GUA..

malam itu juga,penduduk kampung serang umah IWAN dan meriam dihapuskan kerana dikatakan MENGGANGU KETENTERAMAN kampung..

kata IWAN,penduduk kampungnya tak ARTISTIC,jadi tak paham..
lagipun,bukan dia sengaja mau bakar kebun Pak Ali..

Iwan kemudiannya hilang.pegi ke OLIMPIK mungkin..

Ogos 09, 2008 9:15 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Yana,
:(

Sya,
:(

Tapi, ada orang kata 'Olympic flame' Athens pun ok juga. Tapi, aku tak berapa setuju. Sebab, part lari2 tukar2 obor tu mem-boring-kan.

Water,
Ha ha. Aku guna point penghakiman gimrama tu.

Leez,
YEAHHHHHHHH! Ada penyokong dah.

Gar,
HA HA. Aku suka kau, aku suka kau! HA HA HA HA HA.

Ogos 09, 2008 10:08 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

saya nampak sinaganaga waktu Forum FT hari Jumaat (semalam).

Nak tegur tiba2 dia menghilang,


hmmm...tere sungguh!

Ogos 09, 2008 11:16 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

tapi bab nyala obor tu cap ayam sungguh...

aku duk bayang dia guna naga terbang mengejar mutiara yang kemudiannya masuk lam tempat api tu.. naga tu marah.. disemburnya api ke tempat tuh... hahah...

Ogos 10, 2008 4:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Bumi,
Aku dah belajar silap mata ghaibkan diri drp Mail dan Alif.

Chik,
Setuju!

Ogos 10, 2008 12:44 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

kurang fasih dlm bab y nih... kasi elaborate sket dude.

Ogos 10, 2008 1:30 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

bro lu ngan tok rimau masuk paper gua, sabtu 9 ogos. lupa mau cakap. sbnrnya gua pun tak tau artikel buku DIY tu dah masuk? bro mau paper tu? gua simpankan, kalo nak dihantarkan pun boleh. hehe. apa2 pun obor setiap olimpik mmg unik. :-P

Ogos 10, 2008 3:32 PTG

 
Blogger art.isreka said...

erm.. nape difficulty tuh barcelona dapat lebih point?

Ogos 10, 2008 7:45 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Which part yang kurang fasih?

Danial,
Gua sempat beli. Peminat pulun SMS tret tet tet. Tak sempat mandi, gua terjun dari balkoni, pergi beli newspaper tu. Ha ha.

Thanks dude.

Alina,
Sebab, di Barcelona, cara untuk menyalakan obor besar tu dirasakan amat sukar. Bukan calang2 orang boleh buat macam tu. Sampai la ni berbekas di fikiran, wo!

Ogos 11, 2008 8:45 PG

 
Blogger Po said...

ok

lama tak mengomen di sini.

Barcelona 1992..meyalakan obor pakai panah adalah...out of the box ketika itu. Stunning.

Selepas itu, Atlanta 96, Sydney 00Athens 04...menggunakan konsep yang seakan-akan sama. Pakai remote.

Beijing 2008. Li Ning 'berlari' di atas awan. Stunning. Out of the box. A New concept for the new millenium.

2012...cauldron akan dinyalakan pakai sms sahaja.

he he

Ogos 11, 2008 8:56 PG

 
Blogger tasikmerah said...

1992 was the best.

2008? aahhh... aku cukup bengang apabila nak kena berebut tv.... haih~

Ogos 11, 2008 9:00 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Beijing was stunning but tak susah sangat nak buat. Pakai crane 'ja. :) Screen 360 darjah tu aku pernah tengok dah - lama dulu - kat Disneyland Tokyo. :)

Tasek,
Katakanlah pemanah tu ter-miss the obor besar tu... pergh!!!!!

Ogos 11, 2008 10:59 PG

 
Blogger kel@mbu said...

kasi nyala guna bazooka la.. baru mcm militia..

Ogos 11, 2008 4:47 PTG

 
Blogger zizie ali said...

aku ingatkan akan ada unsur kungfu atau shaolin. dua sifu sedang bertarung. sifu mabuk lawan sifu api. sifu api kena flying kick. terus tercampak dalam kawah. dan obor pun menyala.

Ogos 11, 2008 8:55 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

itu pun training bagai nak mati, katanya.

Ogos 11, 2008 11:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kelam,
Ha ha.

Zz,
HA HA.

Dug,
He he.

Ogos 12, 2008 8:34 PG

 
Blogger Po said...

cis..

bunga api yg kita tengok di TV semasa pembukaan Olimpik Beijing 2008 rupanya..tipu.

Computer generated!

cis

Ogos 12, 2008 8:37 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Oh! Iye ke? Laaa.... Mana dapat info ni?

Ogos 12, 2008 8:50 PG

 
Blogger deOughtred said...

Ge masuk renang berirama ke ni? Misai tu kena cukur dulu, kalau dak kuat berkocak air tu.

Ogos 13, 2008 8:09 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Deo,
Ha ha.

Ogos 14, 2008 8:37 PG

 

Catat Ulasan

<< Home