"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

18 Ogos 2008

Olympic men’s badminton singles final

"Saya tewas, dan saya tidak mahu mencari sebarang alasan." - Lee Chong Wei

"Hidup ini memang palat, tapi esok masih ada." - KAMI

34 Comments:

Blogger Po said...

well..he did it the chongest way.

Aku kuciwa sebab tak ada fight tapi bila kenang-kenang balik. Tak pe, selamat duit aku sejuta.

Ogos 18, 2008 9:01 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Apa pula duit kau - duit kitalah! Hak, hak, hak!

Ogos 18, 2008 9:07 PG

 
Blogger cik puan daun said...

sadis aa semalam..

Ogos 18, 2008 9:43 PG

 
Blogger art.isreka said...

tak apa. pingat perak pun pingat juga. lin dan pun tabik pada chung wei sebab bermain dengan baik.

sy rasa kan bang nage, pemain kita juga perlu dihantar ke btn atau kem motivasi untuk tahan tekanan.

Ogos 18, 2008 9:48 PG

 
Blogger BuRuuj said...

walaupun esok masih ada, tp belum tentu esok untuk siapa.

Ogos 18, 2008 9:56 PG

 
Blogger 4dMinIstR@t0r said...

takkan sampai nak cari alasan pun tak larat..letih sangat ke

Ogos 18, 2008 9:59 PG

 
Blogger Water Lily said...

Bang kau jangan cari alasan tak update blog ya hehehe..

Keluar topik heh!:)

Ogos 18, 2008 10:23 PG

 
Blogger A t i Q a h said...

Tiba-tiba teringat cheers masa jaman sekolah dulu.

"Its ok, its alright. Come on Chong Wei fight, fight, fight!!"

Aa..maksudnya, kat Olimpik London nanti la. Kalau beliau belum pencen. Haha.

Ogos 18, 2008 10:29 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Daun,
Ya ya. Ha ha.

Alina,
Semalam, lepas game tu, aku tengok cerita zebra boleh bercakap-cakap nak jadi race horse tu - jurulatih dia gantung tin gantung botol kasi bunyi agar zebra dapat menyerap hiruk pikuk penyokong dan bukan penyokong ketika berlumba. Aku ingat, Misbun should do the same thing-lah!

Ruj,
Ha ha.

Admin,
Lu pergi main tengok - letih ke tak letih. Ha ha.

Water,
"...saya tidak mahu mencari sebarang alasan!"

Tiqah,
Semalam, aku tak sempat nak cheer!

To my friend Lynn Yasmin,
Badminton final semalam - kul 8.50 malam, bukan kul 10:00 malam! Apapun, kami simpati dengan anda dan kesungguhan anda yang mahu menyokong Chong Wei di depan TV tu.

Puan Itote,
Kau jangan ketawakan Lynn Yasmin lak weh! :)

Ogos 18, 2008 10:59 PG

 
Blogger GAFARO said...

ok la kowang tengok badminton.
aku hangin ngan abang aku dia sebok nak tangok chelsea. penyudahnye aku tetido kat kerusi chong wei ntah mane aku tah mane tau tau tebangun dah kalah

Ogos 18, 2008 11:02 PG

 
Blogger Amy Z! said...

Boringlah dorang ni~

Ogos 18, 2008 11:39 PG

 
Blogger benuasuluk said...

Naseb baek. Kalau tak aku pun jadi penat nak dengar segala alasan.
Ga, ko pikir ismail sabri nak buat apa dengan sejuta yang selamat tu? ba hak hak.

Ogos 18, 2008 11:43 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Walau pun Esok Masih Ada, tetapi sanggupkah kita Menanti Hari Esok (penantian suatu penyiksaan), malah kita tak tahu lagi Esok Untuk Siapa? mungkin Tiada esok bagi mu.



Sekadar menyebut beberapa judul filem/lagu yang aku suka.

Ogos 18, 2008 11:45 PG

 
Blogger S.YanaZ said...

"Duit sejuta terlalu sikit untuk menang Emas di Olimpik" - Aku.

Ogos 18, 2008 12:27 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Gaf,
Awalnya kau tertidur? Ha ha.

Amyz,
Hasbullah Awang lagi boring, "Aowww! Saya ingatkan 'masuk', rupa-rupa 'keluar'! Aowww! Apa dah jadi pada Chong Wei? Aowww!"

Suluk,
Apa lagiiii - Mail Sabri hantar duit tu kat P44 Permatang Pauh leeee!

Dug,
Kau terlupa sebut filem BUKIT KEPONG!!!
Ha ha.

Yanaz,
Cuba kau bagi RM1 juta tu kat Sindiket Sol-Jah - macam2 boleh dibuat dengan duit tu... beli mihun, misalnya. :)

Ogos 18, 2008 12:45 PTG

 
Blogger denanz said...

aaaghh! meehoon. aku kemponan nk makn durian di maskara!

Ogos 18, 2008 12:53 PTG

 
Blogger pengkau said...

ini kes ada pawang sembelih ayam jantan hitam malam jumaat ni.

Ogos 18, 2008 12:53 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Kira okay la dapat perak. Aku pun tak mengharap sangat.

Ogos 18, 2008 1:41 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

harap krajaan bg pingat emas kt hasbullah awang! sudah brapa olimpik dia pegi?

Ogos 18, 2008 1:47 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nan,
Durian? Sorry, hajat tu belum terlaksana lagi. Kami kekurangan penajaan.

Peng,
Uih, syirik tu!

Mau,
HA HA. Ye la, ye la.

Kelam,
"Aow! Bola tanggung. Mudah saja Lin Dan mematikan servis Chong Wei! Apa sudah jadu dengan Chong Wei?"

Ogos 18, 2008 2:26 PTG

 
Blogger ayobkelubi said...

tabik kat chong wei dalam masa yang sama selamat sejuta.

citer zebra tu nama dia racing stripes ah bang!.

hasbullah awang tu tahap kena pencen dah.nyampah aku dgr ulasan dia, so stereotaip sgt!!,mak venci!

Ogos 18, 2008 2:55 PTG

 
Blogger ah tok said...

Chong Wei patutnya main Tenis Meja.

Ada ke?

Tenis Meja cepat panas. Lambat sejuk berbanding badminton. Entah!

Ogos 18, 2008 4:27 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

"Walaupun kini Chong Wei agak jauh ketinggalan, tetapi di dalam permainan badminton, apa-apa sahaja boleh berlaku," kata Hasbullah Awang kepada para penonton.

Ogos 18, 2008 4:45 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mak Venci,
Ha ha. "Ahh! Kita ke kolam renang sebenarnya! Op op op, ke mana? Oh, kita berhenti rehat sebentar. Jangan ke mana-mana! Kembali selepas ini."

Ah,
:)

Danial,
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAA! Sebijik! Kau hafal ke weh?

Ogos 18, 2008 5:08 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

ah minggu depan gua nak pergi sain kontrak dengan nusa mahsuri..olimpik lain kali gua nak cempion..

Ogos 18, 2008 7:26 PTG

 
Blogger Rajuna said...

kadang-kadang gua terpikir bang. asik2 acara sukan yang sama je yang di sembangkan.

bila juara cubprix akan di sanjung?

Ogos 18, 2008 7:50 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Yapong,
Tak 'berdebor' ke nanti masa main kat final? Ha ha.

Rajuna,
"Esok kita bentuk kerajaan, lusa kita majukan sukan cubprix!" OK?

Ogos 18, 2008 10:07 PTG

 
Blogger Semut Si Jurulatih said...

erm.
dia sengaja kalah kan?

Ogos 19, 2008 2:00 PG

 
Blogger SATIRA + KACAU said...

Cantiknya satira ini.

Saaatira + Kacau

Ogos 19, 2008 5:10 PG

 
Blogger poyotito's said...

"cilaka!!sudah habis satu libu oo,esok aa gua tatang lagi.kalah lagi aa gua bakar ini mesin kuda." - Lee Siong Po.

Ogos 19, 2008 7:12 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Juru,
Itu kata kita. :)

Sat,
:)

Poyot,
Ha ha. Cilaka!

Ogos 19, 2008 8:40 PG

 
Blogger siskinny said...

Reality bites!hu..

Ogos 19, 2008 10:29 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Skin,
:)

Ogos 19, 2008 12:48 PTG

 
Blogger wugiwug said...

Aku kata silver la Datuk,Gold tu Datuk Seri...

Ogos 27, 2008 11:19 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home