"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

12 Ogos 2008

Pada suatu malam yang sungguh sungguh-sungguh

“Dah nombor telefonnya pun saya tak punya... Berkirim salam di angin lalu sajalah, kak!” kata aku.

“Tell your secrets to the wind, but don't blame it for telling the trees.” kata Kak Saripah Hasnor. Dalam English 121.

Aku bingkas bangun. Capai pisau potong timun. Dan cepat-cepat pergi.

“Oit, oit, oit! Nak ke mana pula tu?“ tanya Kak Saripah Hasnor.

“Saya nak pergi tebang pokok-pokok, kak!” kata aku.

“Oit, oit, oit! Tunggulah dulu! Akak dah nak checkmate dah ni!” kata Kak Saripah Hasnor.

47 Comments:

Blogger -azwanbakhtiar- said...

hah..
aku kembali mjadi yg 1st..
haha..

naga keja nak lari ja..
main la smp abeh..

sggup nyusah cari kapak..
haha

Ogos 12, 2008 8:46 PG

 
Blogger benuasuluk said...

Ya, ya, pokoknya harus ditebang.

Ogos 12, 2008 8:50 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Pakailah kapak, Ge! Pisau potong timun? Apa barang? Hak hak hak!

Ogos 12, 2008 9:01 PG

 
Blogger famia said...

woh! layan catur angkel naga ni.
jom lawan satu round.hee hee hee..

Ogos 12, 2008 9:15 PG

 
Blogger tasikmerah said...

bang Ge, aku tahu kau rindukan aku. ini nombor talipon aku. 062321222.









itu no talipon balai polis. tak caye call. Keh keh keh.

Ogos 12, 2008 9:23 PG

 
Blogger art.isreka said...

hah.

memang jarang orang boleh simpan rahsia!

Ogos 12, 2008 9:26 PG

 
Blogger 4dMinIstR@t0r said...

ape cerita nih dah kalah lari...lari dari medan perjuangan nih kena hukum bunuh nih...

Ogos 12, 2008 9:47 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Tulis surat kalau tak boleh sms.

Ogos 12, 2008 10:12 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Wan,
:)

Suluk,
Eh nak tanya, malam2 kat Aswara ada dak lagi awek2 penari tu menari tiang railing kat koridor tu weh? Rasa macam nak gi ambil gambarlah, Luk!

Ying,
Pisau potong timun 'ja yang Kak Saripah Hasnor ada. :)

Famia,
Nak 'lawan' apa dengan kau? Photography? Illustraion? Vector illustration? Design? He he.

Tasek,
Nombor telefon kau nak buat apa!!!! Ha ha.

Alina,
:) He he.

Admin,
:)

Mau,
Alamat pula tak ada. :)

Ogos 12, 2008 10:18 PG

 
Blogger Azzam Supardi said...

G, kau nak Nikon D200?

Ogos 12, 2008 10:35 PG

 
Blogger DeanSham said...

best sial entry kau nih!

Ogos 12, 2008 10:59 PG

 
Blogger cik puan daun said...

sapa mulut bocor?? ahahaha

Ogos 12, 2008 11:04 PG

 
Blogger Op said...

kalau tak ada pokok, mesej di bawa angin lalu je.

Ogos 12, 2008 11:52 PG

 
Blogger nida_coklat said...

hahhaah,cayala kak saripah...
spekin london.. en naga.. kesian pokok 2.. mereka x bersalh.. hehehe..

Ogos 12, 2008 12:04 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Azzam,
Siapa nak bagi free tu? Amin? Abah Amin?

Dean,
HA HA.

Daun,
Ha ha. 'Adalah'! HA HA.

OP,
Itu yg kita nak. Terusssssss 'ja sampai. :)

Nida Cok,
He he. :)

Ogos 12, 2008 12:10 PTG

 
Blogger water lily said...

Kalau tak de angin masakan pokok bergoyang

Hahaha..releven tak komen aku ni bang?

Ogos 12, 2008 12:29 PTG

 
Blogger denanz said...

Kak saripah dh nak checkmate ka dah nk climax.

Ogos 12, 2008 1:20 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Ho! Kau dapat permit tak nak gi tebang pokok-pokok tu? eheh.

Ogos 12, 2008 1:49 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
Entahlah. Gossip 'ja semua tu. Ha ha.

Nan,
:)

Tiqah,
'Pasir' - tak ada permit pun orang gali/jual, inikan 'pokok-pokok'. HA HA.

Ogos 12, 2008 1:53 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

selalunye...selalunye la kan. pisau potong timun hy mampu ukir ukir kat pokok je...

lu nk potong ke....lu nk ukir? ke lu nk potong pokok y lu nk ukir? ke lu nk bg tau lu jugak loomanntikk?

Ogos 12, 2008 3:19 PTG

 
Blogger harhtan said...

Abg Ge,
jgn guna pisau timun, guna jer C4 ganas skit.

tp mak kiter pernah pesan, jgn ikutkan perasaan..

Ogos 12, 2008 3:48 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Lenkali suruh angin tu angkat sumpah siap-siap. Haha

Ogos 12, 2008 4:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Pisau potong timun untuk 'belahlah dada'... HA HA.

Hannah Tan (Wow, Hannah T pun sudah baca blog aku!),
Aku ikut cakap mak kita... aaaa, mak kau lah!

Dug,
Ha ha.

Ogos 12, 2008 4:36 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

huhu,kasihan pokok2 tu:)tak kecianke?

Ogos 12, 2008 5:36 PTG

 
Blogger Anak Bumi said...

absurdis betul la sinaganaga ni..

Ogos 12, 2008 5:41 PTG

 
Blogger raihanah said...

baru taw pasaipa cuaca la ni hangat semacam..penebangan pokok2 berleluasa..hahaha..never tell any secrets...secret remain as secret..hohoho

Ogos 12, 2008 6:50 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

pergh power main catur! :-P

Ogos 12, 2008 9:36 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Yana,
Ha ha.

Bumi,
Ha ha. Mana ada. Lapisan luar kulit saja ni. :)

Raihanah,
Dah cuba pendam kat dalam hati. Ribut jadinya. Ha ha.

Danial,
Ha ha.

Ogos 12, 2008 10:48 PTG

 
Blogger Amy Z! said...

Hello? Hello?

Apesal lu tercungap-cungap ni??

Ogos 12, 2008 11:02 PTG

 
Blogger Si Semut Skema said...

erm.
bro.
jom.
main.
chisss!!!

Ogos 12, 2008 11:14 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Ha ha. Lu ingat lagi tak cerita gua pasal ikan koi yang tercungap-cungap tu - lamaaaaaaaaaaaa dulu - ingat lagi tak? Hah, pasal 'itu'lah! Ha ha.

Skema,
jom!

Ogos 12, 2008 11:20 PTG

 
Blogger raihanah said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Ogos 13, 2008 4:21 PG

 
Blogger amirahsyuhada said...

i am a big fan of kak saripah hasnor now...haha

Ogos 13, 2008 11:24 PG

 
Blogger Artozy said...

kerana marahkan pijat, kelambu pulak dibakar.

eh.

kerana angin bertiup, pokok pulak nak ditebang.

Ogos 13, 2008 2:07 PTG

 
Blogger nur ilhami said...

salam.

tumpang lalu, boleh?

Ogos 13, 2008 6:27 PTG

 
Blogger el-Maaniq said...

...malam yang sungguh sungguh-sungguh? Emm. Fantasi aku tak ke mana-mana nak fikirkannya.

Ogos 13, 2008 6:52 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ulasan dipadam,
Hah?

Mirah,
Kau tak big fan of sinaganaga ke? :)

Tozy,
Ini semua hanya sebuah gossip. :)

Ilham,
((Ilham Hakimiiiiiiii!!!!))))))))

Maniq,
:)

Ogos 13, 2008 7:07 PTG

 
Blogger BuRuuj said...

waduh...nie dah parah nih!!

"angin lalu...kirimkanlah...beritanya oh di sana...."(lagu sape ntah)

nice entri. salam ziarah..=)

Ogos 14, 2008 9:56 PG

 
Blogger nur ilhami said...

salam.

bukan, saya bukan ilham hakimi, tapi 'ilhami' yang sdr tak berkenan sebab "dah banyak orang guna ilham2 ni..." haha

selamat berkenalan di alam siber.

wassalam.

Ogos 14, 2008 10:45 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Buruj,
Ha ha.

Ilhami,
Kak Zahhhhhhhhhh!!!!! Ha ha.

Ogos 14, 2008 12:43 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

M Nasir kata, "bawa otak, jangan bawa pisau." Itu M nasir yang kata. He he he!

Ogos 14, 2008 1:02 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

hahai!

Ogos 15, 2008 12:25 PG

 
Blogger S.YanaZ said...

Utk Quotes Kak Saripah Hasnor tuh aku kasikkk...


678 stars!
*Kak Saripah ada facebook?*

Ogos 15, 2008 12:47 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Bukan semua pokok faham bahasa Tamil!

Ogos 15, 2008 2:11 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

ha ha ha;p

Ogos 15, 2008 7:27 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
:)

GitarTong,
Oit2! Dah start cuti sekolah dah ek?

Yanaz,
Tak ada. HA HA.

Dug,
HA HA.

Yana,
Ha ha.

Ogos 15, 2008 8:45 PG

 
Blogger denanz said...

tak pa la harga barang tak turun,
jgn barang tak turun2 dah la.

Ogos 25, 2008 4:22 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home