"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

13 Mei 2008

Respon anda

Jika anda mempunyai sebarang rungutan atau sebarang pandangan penambahbaikan tentang (SENJATAH) Sistem Penjualan Berpusat Sindiket Sol-Jah yang sedang dalam peringkat ujian (dimana untuk membeli buku terbitan kami anda perlu menghantar emel ke sindiketsoljah at gmail dot com dan bukannya ke emel mana-mana soljahs yang anda kenali atau minati), anda boleh tinggalkan komen di sini.

Kami amat mengalu-alukannnya.

Yang benar.
KETUA TURUS SINDIKET SOL-JAH
(Tak lama lagi nak jadi Pemimpin Junta Sindiket Sol-Jah dah ni ha ha)

Oh ya, aku tak akan update entri baru kalau kalian tidak tinggalkan sehingga 40 komen kat entri ni. He he, paksa tu! Well, “aku kan abang!”

48 Comments:

Blogger nUr@dDeEn said...

Sistem berpusat lebih line clear dan efisien [walaupun tak dapat menghantar email kepada soljahs yg dikenali dan diminati] .. wooooo!!

BraVO! bRAVO!

Mei 13, 2008 11:06 PG

 
Blogger amyz! said...

Encik Naga,
Pada hemat saya, jualan berpusat lebih baik dari pembelian terus dari jejaka soljah yang diminati.

Ini kerana mengikut pengalaman saya, apabila stok pada jejaka soljah yang diminati sudah habis, peminat akan hampa dan malas untuk berhubung dengan jejaka soljah lain yang dia tidak minat untuk mendapatkan buku.

Apabila hal ini terjadi, maka sales buku tidak akan meningkat.

Pendapat dua sen yang lainnya. Pembelian berpusat juga memberi bonus setiap buku mempunyai semua tandatangan jejaka soljah.

Sekian pendapat dua sen saya.

Mei 13, 2008 12:19 PTG

 
Blogger waterlily said...

Enche Naga,

Pada hemat saya yang tidak belajar marketing, jualan berpusat adalah lebih baik.

Dan jika GT pun, dibuat jualan berpusat lebih efisien. Untung akan dibayar ke akaun penulis yang ada syer.

Bukan senang dan marketkan sendiri, lebih2 lagi bloga baru yang tak dikenali macam water ni.

Boleh ketua turus? Sekadar pandangan ya. :)

Mei 13, 2008 12:33 PTG

 
Blogger jiGOMorrison said...

Two thumbs up!

The tribe has spoken...

Mei 13, 2008 1:14 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

pada pendapatan aku.

kau hantarkan buku-buku itu ke Pustaka Sri Intan atau kedai buku Ibzanis.

senang. aku nak beli.

Aku.kalau pakai order-order nih.cepat lupa.nak bayar.

tapi.tidak ke semua jejaka-jejaka tampan soljah.berpusat?

Mei 13, 2008 2:47 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

salam bro cara ni lagi bgus, mudah dan jimatkan masa... bro xnk jadi pensyarah krusus tulis blog kat uitm ke? hahahaha! :P

Mei 13, 2008 4:51 PTG

 
Blogger amyz! said...

Po : Berpusat eh? Hahahaha.

Mei 13, 2008 10:46 PTG

 
Blogger pangeran chinta said...

Encik.
Saya nak buat laporan.
kenapa emel saya tak berbalas2?

Mei 13, 2008 10:50 PTG

 
Blogger neeziee@separawaras.com said...

sila teruskan ujian tersebut.
senang gitu loh..

Mei 14, 2008 8:43 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nura,
Tk.

Amyz,
Tk.

Soljahs, pastikan buku-buku yang keluar mesti bertandatangan tanda kenang-kenangan.

Water,
Tk. GT - kami juga nak kembangkan idea 'kau tulis kau jual' untuk memberi pengalaman 'pemasaran' kepada semua penulis. Agar sikap kebergantungan kepada penerbit dapat dikikis. Tidaklah nanti, end of the day, penulis minta dikembalikan hak tulisan mereka daripada penerbit apabila berlaku pertikaian.

Hak hak hak! Sorry Pak Samad, anak cucu tumpang laluuuu...

Seperti Lipas-lipas, kita bersedia dari awal. Kalau sudah boleh menulis dan menerbitkan sendiri - kenapa tak jual sendiri?

Humcha!

Jigo,
Check prestasi jualan. Adakah sistem ini membawa peningkatan jualan yang DERAStik!

Po,
Ingat nak hantar ke Kedai Buku Wan Ariffin je... Ha ha. Ibzanis? Lupa dah siapa tuan punya Kedai Buku Ibzanis - Kak Ton ek?

Danielle,
Dude, kalau aku buka kelas; mengajar dunia penerbitan buku - agak-agak ada tak yang nak belajar?

Pengeran Chinta,
Team Pemasaran Sindiket Sol-Jah turut memantau entri ini. Mereka akan mengambil tindakan secepat mungkin.

Atau emelkan sahaja aduan kau ke sinaganaga1547 at yahoo dot com

Nanti aku fowardkan ke Team Pemasaran Sindiket Sol-Jah ya.

Oh ya, akronim untuk Team Pemasaran Sindiket Sol-Jah ialah INTIM.

Samurai, OP, Spyz, Jigo (selamat kembali bertugas, Jig!),
Sila ambil perhatian berkenaan hal ini.

Nizi,
Tk.

Ok guyz,
Selagi tak cecah 30 komen untuk entri ni - aku tak akan update blog. Ha ha ha ha ha.

Mei 14, 2008 9:14 PG

 
Blogger waterlily said...

Wooo..untuk GT gitu konsepnya. Kalu camtu 10 buah tak cukup ketua turus. Bagi seratus buah, baru boleh 'kaya dan tebal' sikit.

Ketua turus, saya tamak ka? huhuhu.

ps: yang 10 tu pun tak laku-laku hahaha.

Mei 14, 2008 9:31 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Kalau Cath nak order buku tu, camner ya..?? Boleh hantar ke obersi..??? Berapa ratus kena bayar..???

Mei 14, 2008 9:33 PG

 
Blogger Samurai said...

Pangeran,
Kami tak jumpa sebarang email yg tak berbalas.

Mungkin email kau keciciran kat mana2. Harap kau boleh email semula kepada kami.

Thanks.


INTIM

Mei 14, 2008 10:05 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
Kaedah pengagihan buku (setiap seorang boleh bayar berapa ringgit dan setiap seorang akan dapat berapa naskhah) sedang di-revise oleh Ketua Turus dan Tok Rimau.

Azzam pun merungut, dekat 40 orang order kat dia, tapi buku lak dah SOLD OUT. Mungkin peminat Azzam boleh order dari Water gamaknya ya!

Kat,
Sila emel kemusykilan anda kepada INTIMS. Mereka akan layan. Tapi ambil masa sikit. Sebab Spyz kena berbincang dengan CEO Maybank agaknya nanti.

Eh guys (soljahs),
Kat Leboh Pasar ada satu outlet yang macam bank untuk mamat Bangla buat urusan bank ke hape entah - apa ke bendanya tu? Itu urusan hantar duit saja ke atau boleh buat urusan terima duit dari luar Malaysia juga?

Mei 14, 2008 10:26 PG

 
Blogger Nazri said...

Yang kat lebuh pasar tu Western Union ke?

Mei 14, 2008 10:45 PG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

kalo ko bukak klas penerbitan buku ape pun mesti ada yg nk blajar dan jadi anak murid, percaya la bro. hehe :P

Mei 14, 2008 10:55 PG

 
Blogger tasikmerah said...

komen ini dihantar supaya jumlah komen tu cecah 30.. hak.. hak..

err... ko kira sekali kan ge??..

(cess.... kenape aku suka nk baca entri nage ni hah??...)

ada bau kemenyan aaaa.....

Mei 14, 2008 12:06 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

"memang senjatah strategi yang paling smart i pernah tengok.." kata gua sambil terkangkang baring depan tv..

Mei 14, 2008 1:45 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

komen ke sembilanbelas.

Mei 14, 2008 2:02 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

komen ke duapuluh.

oii..

sambung! sambung!

Mei 14, 2008 2:02 PTG

 
Blogger Nazri said...

saigo no kisu wa
tabako no flavor ga shita
nigakute setsunai kaori

ashita no imagoro ni wa
anata wa doko ni iru n' darou
dare wo omotte 'ru n' darou

you are always gonna be my love
itsu ka dare ka to mata koi ni ochite mo
i'll remember to love
you taught me how
you are always gonna be the one
ima wa mada kanashii love song
atarashii uta utaeru made

tachidomaru jikan ga
ugoki-dasou to shite 'ru
wasuretaku nai koto bakari

ashita no imagoro ni wa
watashi wa kitto naite 'ru
anata wo omotte 'ru n' darou

you will always be inside my heart
itsu mo anata dake no basho ga aru kara
i hope that i have a place in your heart too
now and forever you are still the one
ima wa mada kanashii love song
atarashii uta utaeru made

you are always gonna be my love
itsuka dare ka to mata koi ni ochitemo
i'll remember to love
you taught me how
you are always gonna be the one
ima wa mada kanashii love song
now and forever..

english translation:

the last kiss
tasted like tobacco
a bitter and sad smell

tomorrow, at this time
where will you be?
who will you be thinking about?

you are always gonna be my love
even if i fall in love with someone once again
i'll remember to hold on
you taught me how
you are always gonna be the one
it's still a sad song
until i can sing a new song

the paused time is
about to start moving
there's many things that i don't want to forget about

tomorrow, at this time
i will probably be crying
i will probably be thinking about you

you will always be inside my heart
you will always have your own place
i hope that i have a place in your heart too
now and forever you are still the one
it's still a sad song
until i can sing a new song

you are always gonna be my love
even if i fall in love with someone once again
i'll remember to hold on
you taught me how
you are always gonna be the one
it's still a sad song
now and forever...

Mei 14, 2008 2:41 PTG

 
Blogger mohammed said...

jualan dan pusat adalah ayat yg bole mendatangkan ghairah kpd sesiapa yg bole berpikir diluar kotak...

macam-macam bole jadi..

cuba baca ni:
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/5/8/nation/21187246&sec=nation

beli kt soljah dpt otograf tak??

ZAiDi
p/s: ala bang update lah..update lah..

Mei 14, 2008 3:15 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

:#

Mei 14, 2008 3:37 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Salam,

Adakah Sindiket Soljah akan diterbitkan dalam Bahasa German?

Mei 14, 2008 4:11 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

Aku tak faham,

Adakah sindiket Soljah itu..

1. Sebuah karya yang buleh dialihbahasakan ke bahasa Jerman?

2. Sekumpulan lelaki yang merasakan mereka sangat macho dan boleh berbahasa Jerman sesama mereka?

3. Sebuah sindiket haram yang cuba merekacipta kereta kebal Jerman?

...aku cuma nak banyakkan komen. Tu ja.

Mei 14, 2008 4:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Naz,
Hah, yang itu le. Apa tu?

Danielle,
Ha ha.

Tasik,
Kemenyan? Apa baranggggg guna kemenyan....!!! Ha ha.

Yapong,
Yelah yelah, baring terkangkang le kat depan tv tuuu... maklumlah aku takde Astro, kau ada PIRING ASTROOOO! Dua lak tu!

Po,
Komen macam tu tak kire le awang weh!

Naz,
Pssssssst! Dia dah balik umrah belum? ;)

Muhamad,
KT tak boleh dibeli. Yuran perpindahan mahal wo! Ha ha.

Azzam,
Eh, siapa nama gemuk yang lagi satu tu (ye le, budak gemuk lagi dua tu aku tahu: kau dan aku)? Ha ha. Lupa lak dah. Amin ek? Amir ke?

Amien,
Bagi kami pergi holiday kat Bandung dulu (sebelum kami pergi German). :)

PERHATIAN!
Soljahs yang sedang bercuti atau sedang dipenjarakan (pow) (oleh bini) (he he) atau sedang hilang di dalam perbuatan (mia) - tak boleh ikut kite orang gi Bandung ekkkk!

HA HA.

Muerekekekekekeeee...

Mei 14, 2008 4:42 PTG

 
Blogger jujul said...

setuju sistem berpusat..
he he he saje nak tambah komen..:P

Mei 14, 2008 5:19 PTG

 
Blogger waterlily said...

Makluman untuk semua dan ketua turus, GT telah dijual borong kepada wak purple yang ramai peminat. Sesapa nak cari dia weh.


Saja nak menjadikan komen ke 60.

Err..dah cukup 60 ke? :p

Mei 14, 2008 7:54 PTG

 
Blogger waterlily said...

Err... 30 je ke ketua turus, bukan 60 ke?

Okeh 29. Hahaha..

Mei 14, 2008 7:59 PTG

 
Blogger ainon mohd said...

Apa ugut ugut nih! (Kalau tidak ada 40 tidak mahu tulis entri baru.)

Macam mentaliti UMNO pula, suka ugut ugut orang.

Mei 14, 2008 8:59 PTG

 
Blogger -azwanbakhtiar- said...

saja nk post bagi cukup 40..

ha ha

Mei 15, 2008 12:49 PG

 
Blogger pangeran chinta said...

encik naga..
Emel sudah berbalas! haha..
mmg bagus!

Mei 15, 2008 2:33 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Hang ni bakal pemimpin junta kuku besi.

Mei 15, 2008 8:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Puan Ainon,
UMNO? Siapa UMNO? Ha ha.

Chinta,
Ok. Tk.

Khal,
Aku takde kuku.

Mei 15, 2008 8:56 PG

 
Blogger mast@work said...

kasik cukup 40 komen ni..

rindu cik ge punya entry laa.. haha

Mei 15, 2008 10:34 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Taknak update sudah. Sapa ntah nak baca blog dia.

:Komen ke-35:

Mei 15, 2008 10:42 PG

 
Blogger Hasrul Halid said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Mei 15, 2008 11:53 PG

 
Blogger Hasrul Halid said...

Engko nak update, udate la Naga.. kalau taknak update.. errrr... engko update la jugak.

Komen ke-36... errr... 37 boleh tak?

Mei 15, 2008 11:55 PG

 
Blogger cik daun said...

ok .. aku akan tambah quota 40 ni..

Mei 15, 2008 12:17 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

jangan tinggalkan komen..biar je 39 tu sampai sudah..

Mei 15, 2008 12:30 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dah 40 ke belum ni?

Mei 15, 2008 12:42 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

Naga, lu nak nombor tel Farah?

Ha ha ha...

Mei 15, 2008 12:43 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

ge dah 40 lebih... jgn up date... ko delete je blog ni.. keh...keh..

Mei 15, 2008 1:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Teh,
Ada.

Mei 15, 2008 1:39 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Anak haji tu ke? Amin nama dia. Aku tengah 'kipas' bagi dia sedap. Nanti boleh le aku take over company dia ha ha!

Eh, sol-jah tak nak buat buku mewah ke?

Mei 15, 2008 1:53 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Azzam,
Tunggu soljahs beli kapal mewah dulu! Hak hak hak

Mei 15, 2008 1:55 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Teh,
Ada ke? Ha ha.

Mei 15, 2008 3:48 PTG

 
Blogger a n o n said...

pakcik naga

saya mau blook gangguan teksual buleh?

masih ada lagi ka??

Mei 22, 2008 9:44 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home