"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

18 April 2008

Aku mahu jadi bunga api

Image Hosted by ImageShack.us

87 Comments:

Blogger NeEM™ of Suicide Park said...

Eh, ada orang bertambah tua ke ari ni?

Eppy buffday.

Kek pisang satu!

April 18, 2008 9:46 PG

 
Blogger mastura azmi said...

ui, hari ini encik naga punya birthday ka??

wah, tahniah la.. tambah lagi satu tahun..

btw.. saya suka blog enche naga.. hiburkan hati saya kala gundah gitu..

April 18, 2008 9:50 PG

 
Blogger neeziee@separawaras.com said...

Selamat Hari Lahir!

Berapa tahun lagi pencen??

hehe

April 18, 2008 9:59 PG

 
Blogger rudy bluehikari said...

otanjyoubi omedetou!

nagai iki de!

April 18, 2008 10:06 PG

 
Blogger mangosteenskin said...

ish...x geli ke pakai spender di luar? hehe. nampak romantik pakai pink dengan ros merah. kah kah.

April 18, 2008 10:06 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Happy Birthday to you, Abang Naga...

Seksi gambar batman... Nampak spender hitam... Eeewww, tak malu... Hehe.

April 18, 2008 10:08 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Neem,
Pisang nak? Ha ha.

Mas.
Wo! Blog Sinaganaga Origami III untuk wanita gundah-gulana! Wo!

Nizi,
Lambat lagi nak pencen! Bosan sungguh! Hish!

Rudy,
Domo domo! Flufff! Fluffffff! Flufrrrrrr!!!!

Mango,
Kalau tak pakai spender - lagi geli, dek oiii! Ha ha.

Kat,
Spender hitam - ok! Kalau spender kuning - malu wo! Ha ha.

Sinaganaga juga ingin mengucapkan Happy Birthday to Paklang (Datuk) Yassin Nor dan Tun Musa Hitam yang menyambut hari lahir pada hari yang sama.

April 18, 2008 10:28 PG

 
Blogger mangosteenskin said...

oit..oit...jap...jap...aku lupa wish...

Selamat harijadi!! apa maksud harijadi ni ya......klu ikut btl...hari jadi...hari pada 9 bulan yg lepas tulah kan. hehe.

selamat hari lahir lah!

April 18, 2008 10:35 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

Huhu. Comelnye warna pink itu:)
Ahaks.

:: Happy birthday to u,
happy birthday to u, happy birthday to sinaganaga,
happy birthday to u ::(siap nyanyi lagi tu).

uhuhu:) May all your wishes come true..

April 18, 2008 10:38 PG

 
Blogger Pasihah said...

happy birthday

April 18, 2008 10:41 PG

 
Blogger Irwandy said...

Happy Birthday encik Naga!..

April 18, 2008 10:48 PG

 
Blogger A t i Q a h said...

Telamat ati tati entik nata..
u nampak tekti la..hohoho

April 18, 2008 10:59 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Selamat Hari Lahir.. Cuba intai kat pagar, hadiah dah sampai belum. ;-p

April 18, 2008 11:01 PG

 
Blogger Amiene Rev said...

Selamat Hari Jadi Pak Naga.

Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
(ulang sehingga koma).

April 18, 2008 11:07 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Semoga kau yg lebih matang memberi panduan dan nasihat berguna kepada aku yang lebih muda sangat ini.

Nanti kalau jumpa kat masjid KLCC, kau jadi imam tau. Jangan tolak-tolak Amir ke depan lagi.

April 18, 2008 11:17 PG

 
Blogger Hanim said...

祝你 生日快乐!!!

Nape tak pakai daun hijauuu tuuuuuu... *wiNk*

April 18, 2008 11:41 PG

 
Blogger bajukurung said...

eee geli la bile org tua mcm naga sambut besday....

April 18, 2008 11:46 PG

 
Blogger Raden Galoh said...

Selamat Panjang Umur, Moga dimurah rezeki dan sentiasa mendapat limpahan berkat dan nikamt2 Allah...Amiiiinnn.

April 18, 2008 12:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Yana,
Tank Q!

Pas,
Tank Q!

Andy,
Tank Q! Eh, aku rindu kat sardin roll yang kau bawa tu! Serius!

Tiqah,
Yu pelat ke? Ha ha.

Ying,
Yu selsema ke yang? Berapa biji yu telan ubat warna kuning tu? Ha ha!

Amin,
Tank Q!

Limau,
HA HA.

Ha,
Yu pun selsema juga ke? Berapa banyak ubat warna kuning tu yu telan? Ha ha.

Kur,
Itu cakap-cakap wanita dispres yang sambut birthday sorang-sorang kat rumah dan tak ada orang nak hadiahkan dia minyak wangi! HA HA HA HA HA.

Tok Rimau,
Kalau ada kang abangtu - aku belikan kau minyak wangi kasturi yang aku ceritakan tadi, ek! 1 utk kau, 1 utk DeanSham.

Raden
Tank Q, sis! Fer ya info, pagi-pagi lagi Puan itote dah wish kat aku! Mas? Mas tak wish. Sebab Mas masih lagi pre-o-kiu-pied! HA HA.

Raden,
Aku tengah tunggu Juwanita Dewi dan Azura Saleh dan Intan Zubaidah wish aku lak ni! Bila entah... Ha ha.

April 18, 2008 12:33 PTG

 
Blogger nIeYsA said...

selamat hari lahir!!!

tp nape xpakai baju naga????

April 18, 2008 12:49 PTG

 
Blogger bayan said...

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran encik naga.

Gambar tu....ala, tukar la...tak sanggup menontonnya.

Semoga lebih bahagia dan sentiasa memaknakan hidup. Bukan sahaja untuk diri sendiri tetapi juga untuk orang lain.

April 18, 2008 1:17 PTG

 
Blogger kemat said...

Hari yang bahgia nampaknya hari ini... Selebret kat maner

April 18, 2008 2:29 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

hepi befday ge..

ge... tolong la tukor kaler baju tu...

April 18, 2008 2:33 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Kau nak muffin lagi ke? Banyak lagi ni ha ha!

April 18, 2008 2:51 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamuu...
Allah selamatkan tuan haji naga..
Allah selamatkan kamu....

April 18, 2008 2:51 PTG

 
Blogger deOughtred said...

selamat hari jadi, semoga panjang umur dan hensem selalu!

April 18, 2008 2:52 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nisa,
Eh, pakai baju warna pink hape...

Bayan,
Tank Q!

Kemat,
Seleburit? Wa ada meeting Union sampai malam hari ni. Ceh!

Tasik,
Baju tak mampu tuko lagi. Aku cuma mampu tuko headgear je. Masuk ni dah 3 kali tuko, kan kan kan?

Azzam,
Nasi ayam monchongkam tak moh beri ke? Ha ha.

Chik,
Tuan Haji Bakhilllll......

Allahhhh! *pegang jantung*

April 18, 2008 2:59 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Deo,
Tank Q!

April 18, 2008 2:59 PTG

 
Blogger Saharil said...

slamat hari jadi!

April 18, 2008 3:15 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
Allah selamatkan Pak Naga.
(Ulang sehingga pencen!)

Bila pakcik Ge nak buat sambutan besday kat Fathima ha ha ha

April 18, 2008 3:15 PTG

 
Blogger doff said...

selamat hari lahir, enche naga

April 18, 2008 3:49 PTG

 
Blogger ayobkelubi said...

yo dude!, SELAMAT HARI LAHIR!

April 18, 2008 4:24 PTG

 
Blogger Hanim said...

bukan telan ubat kuning..tapi telan panadol piNk dengan air sirapp!!

Nage, jom tiup lilin kat the ship..ko bawak je semua ahli mesyuarat ke sana...silap hb dapat birthday kiss dari the divas... hehehe

April 18, 2008 4:35 PTG

 
Blogger Nazri said...

Selamat hari lahir

Ahad ni birthday aku plak. So Selamat Hari lahir jugak.

Ahahaha

April 18, 2008 4:38 PTG

 
Blogger Nazri said...

Selamat hari lahir

Ahad ni birthday aku plak. So Selamat Hari lahir jugak.

Ahahaha

April 18, 2008 4:41 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Selamat Hari Jadi yang ke....errr...43 misalnya. Itu cuma misalan.

Kau nak hadiah apa?

April 18, 2008 5:12 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

yg ke berapa beb?

April 18, 2008 5:46 PTG

 
Blogger Sayuti said...

slamat slamat.

April 18, 2008 8:05 PTG

 
Blogger Helmy Samad said...

Salam.

Selamat hari lahir.

Semoga tercapai cita-cita dan impian.

April 18, 2008 8:26 PTG

 
Blogger amyz! said...

Happy besday, bebeh.

Hadiah via pos atau sms atau face-to-face?

Harhar.

April 18, 2008 11:07 PTG

 
Blogger waterlily said...

Bang,
Happy Besday - aku doakan moga panjang umur dan diberikan kekuatan untuk mengetuk papan kekunci sambil menghiburkan hati kami yang kadang-kadang lara :)

April 18, 2008 11:14 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ril,
Tank Q!

Nura,
Buat sementara waktu - Restoran Fhatimah dah tak relevan. Ha ha.

Dof,
Tank Q!

Yob,
Tank Q!

Ha,
Ha ha.

Nazri,
Happy Birthday, my buddy!

Purp,
Aaaa... Baizura Kahar, boleh?

Yapong,
Orang kata, umur2 mcm ni, keinginan sex meningkal kembali. Entah, aku baru je nak melaluinya. Cuba kau tanya abang Helmi kau, hak hak hak!

Sayut,
Tank Q!

Helmi,
Tank Q!

Amyz,
HA HA. Tank Q!

Water,
Tank Q!

April 18, 2008 11:35 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Selamat hari tua.

April 19, 2008 12:16 PG

 
Blogger Mohd Noor Hakimi said...

silamat ali lahir..semoga panjang umur n mulah lejeki..

April 19, 2008 1:50 PG

 
Blogger tuan tanah said...

Happy Birthday.

May Allah double His bless on you.

April 19, 2008 3:40 PG

 
Blogger pengkau said...

sepernuntutan aku, naga upgrade sisik setiap seperempat kurun..
lu sisik apa sekarang bro?

April 19, 2008 5:44 PG

 
Blogger areyoung said...

Terlewat satu hari tidak bermakna ingatanku padamu berkurang, bang.

Hiks!

April 19, 2008 9:34 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Tank Q!

Noor,
Tank Q!

Tanah,
Tank Q!

Peng,
Gua naga tak bersisik. Gua berbulu. Uwoop! Uwoop!

April 19, 2008 9:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

AreYoung,
Ha ha. Ok ok. Tank q tank q!

April 19, 2008 9:37 PG

 
Blogger sinaganaga said...

AreYoung,
Eh, kau kenal tak si Liza tu - dari majalah Rapi? Sinar Harian dengan Rapi lain2 dept - lain2 tempat ke?

April 19, 2008 9:39 PG

 
Blogger areyoung said...

Kenal. Kami di bawah bumbung yang sama, toilet je lain-lain ;P

Err.. gangguan teksual sekarang di tangan enche naga kan. Sempat tak nak betulkan seperti yg telah saya emel pada Tok Rimau?

Pleaseee.

Uhuhu.

April 19, 2008 11:37 PG

 
Blogger KunangKunangMalam said...

tak tahu knapa..stengah jam saya tatap gambar nih sambil gelak dalam hati kuat2..
betul2 buleh print dan tampal depan pintu sbagai hiburan seisi keluarga..ha ha!

April 19, 2008 12:33 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

A'ah. Selsema. Demam juga. Lain kali jangan transfer virus kat i lagi tau.

April 19, 2008 3:13 PTG

 
Blogger siskinny said...

err..terlambat sehari

selamat hari jadi en naga!

mari buat ombak.........

April 19, 2008 6:28 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

jadi bunga api meletupkan diri sendiri untuk kegembiraan orang lain. tinggilah falsafah kau. dasat.

April 19, 2008 10:40 PTG

 
Blogger AdeganKhayalan TunTeja said...

menarik gambar.seswai untuk menyampaikan ucapan selamat hari lahir

April 20, 2008 1:09 PG

 
Blogger sinaganaga said...

AreYoung,
Teks yang berwarna merah tu sajakan? sempat sempat!

Ku Nang,
Misi seterusnya - gambar aku dalam majalah Rapi, Seri, Nur, Wasilah, Eh! HA HA.

Ying,
Masih batuk lagi ni. Kul kul kul, haiyah!

Skin,
Tank Q!

GitarTong,
HA HA. Iya ke? Entah.

Teja,
Oh, lupa, gambar pakai headgear Combat belum cuba lagi. :)

April 20, 2008 2:31 PTG

 
Blogger amer zaman said...

susah tak nak edt gambar ni..

bagi nampak harmoni..?

April 20, 2008 2:41 PTG

 
Blogger asuhara said...

alamak telambatlah...

OTANJOBI OMEDETOOOOOOOOO!

p/S: sebenarnya nak hantarkan kek, yang warna coklatnya bermacam2 tone . yang atasnya ada krim segar bergulung-gulung, yang tersusun lilin2 pelbagai warna meriah, tapi disebabkan jumlahnya lilin , sampai pecah kek tu, malu pulak nak hantar pada en. naga.demo neh...errr..kek tu mecha mecha oishi! saya mkn bagi pihak en. ge yek?

April 20, 2008 3:16 PTG

 
Blogger dingin said...

moga bertambah bahagia

April 20, 2008 7:02 PTG

 
Blogger lutfi said...

Hari lahir ialah hari yang menyedihkan. Kerana, kita melangkah setapak ke alam orang tua-tua...

April 20, 2008 7:56 PTG

 
Blogger zizie ali said...

ya. bertuahnya si bunga api. cantik. muncul seketika. kemudian menghilang. dan dilupakan.

April 20, 2008 10:09 PTG

 
Blogger Taf Teh said...

Selamat Menempuh Dunia Yang Mencabar...

April 21, 2008 8:19 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amer,
Alah bisa tegal biasa.

Asu,
Mondai nai desu! :)

Dingin,
Tank Q!

Lutfi,
Tua itu pasti. Mati itu pasti. Tak salah menjadi orang tua - jadi, usah bersedih. Sonomama neh!

Zz,
Manusia mudah lupa. :)

Teh,
Alaaa larling I lambat wihs ek! he he. Ok, tank q! Itsumademo tomodachi de!

Psssst! Kim salam kat Farah. Beritahu dia: Maskara pada 3 Mei. Datang tau!

Vovin dan Nisah Harun lahir pada 20 April. So, happy birthday to them eh!

April 21, 2008 8:42 PG

 
Blogger d'arkampo said...

Kebanyakan kali aku menulis di sini, tidak serius.

Kali ini, serius amat.

Selamat Hari Jadi Naga.
Semoga kau berhenti merokok.

Aku dah cuba.
Aku kena depression teruk.nanti, aku nak cuba lagi.

April 21, 2008 9:22 PG

 
Blogger Enche said...

selamat hari lahir

April 21, 2008 9:30 PG

 
Blogger Enche said...

selamat hari lahir

April 21, 2008 9:31 PG

 
Blogger Sastri said...

happy belated birthday Naga... semoga panjang umur dan murah rezeki... :D

April 21, 2008 9:45 PG

 
Blogger kel@mbu said...

haha.
selamat hari jadi!

April 21, 2008 10:50 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Aku tengah kurangkan ni - masih batuk kul kul kul.

Encheeeeeee!
Orang ITNM pekabo! Weh, mari sini weh - melanje aku makan rojak kat PENAMA di Bellamy! Ajak Suhaimi sekali. Reza? Tak payahlah bawa mamat tu. He he.

Wat say you?

Sas, Kelam,
Tank Q!

April 21, 2008 11:19 PG

 
Blogger wasani said...

Hepi Belated Besday...wahh..wajib buat announcement & claim besday wish lagi bila dah umur *1 nih yee..apapun tahniah, like your besday suit..masih maintain mudee gitu & yang penting masih maintain ukuran pinggang..

April 21, 2008 11:22 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Waniiiiiii,
Tank Q!

April 21, 2008 12:30 PTG

 
Blogger famia said...

ho..
dah 3 hari bukak blog ini.
tapi tak nampak gambar opo lah yg muncul tu.
suparman rupanya.

selamat hari kejadian pacik nage.
semoga panjang umur murah rezeki.
dari jauh liang lahad dah mengintai.

April 21, 2008 12:55 PTG

 
Blogger cik daun said...

lambatnya aku wish pakcik nage nih birthday..

woww.. lelaki yang berani pakai pink.. seksii!

April 21, 2008 12:59 PTG

 
Blogger intanzk said...

Hi Bro,
Sorry, lupa, hehe.
Happy Belated Birthday.

Cian kena ingatkan orang!
(Yelah, takkan kucing pulak kot).

Next month sebelum pergi Bank tu, call awal2 ok?

April 21, 2008 1:50 PTG

 
Blogger fadz said...

epi besday..!

April 21, 2008 2:20 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Famia,
Mati tak mengenal tua muda. Orang muda belia macam kau tu pun anytime boleh 'blah' kalau dikhendakiNya. Insaflah wahai kita semua (tak kiralah muda ke tua).

Daun,
Tulah selai aku ada baju pink. Ha ha. Tak belikan 'awak' kau tu kemeja pink satu ke? Hak hak hak.

Intanzk,
Time2 I pergi bank - janganlah puasa pulak weh! Eh, ajak Azura S sekali (dengar ceritanya opis dia kat area2 situ gak).

Fadz,
Tank Q!

April 21, 2008 3:12 PTG

 
Blogger wasani said...

Time-2 pegi bank tuh, keluar kan lebih-2 sikit. bole belanja ajak kawan-2 yang lain-2 sekali..

April 21, 2008 3:30 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Sani,
Selalunya keluar lebih dah - ajak kawan2 lain dah - cuma, mcm2 alasan, puasalah, et cetera.

April 21, 2008 3:44 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kejap Wasani. Kejap Azura S. Ha ha. Saja nak kelirukan I ek!

April 21, 2008 11:59 PTG

 
Blogger Unsunghero said...

Salam En Naga...selamat hari lahir. terus kelakar!

April 22, 2008 5:47 PTG

 
Blogger Amir said...

Selamat Hari Jadi ya?
harap boleh cerita lagi hal perihal di Jepun

lawati
ameerocasablancas.blogspot.com


bgila kata tinggal dan komen!

April 23, 2008 2:46 PG

 
Blogger ~qudwah_mardihah~ said...

LEWAT PULAK...

SELAMAT HARI JADI KE 50 ...ERK?
WAKAKAKA

April 23, 2008 9:19 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

HAPPY BIRTHDAY ROMEO.....

April 23, 2008 12:03 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Unsung
Tank Q!

Amir,
Ok, mondai nai desu!

Qud,
Lambat lagi aku nak pencen - berbelas2 tahun lagi kena tunggu!

Amora,
Thanks Juliet! Amboiiii, gi Sydney tak ajak kite ek! Ha ha.

April 23, 2008 5:16 PTG

 
Blogger Amani Martin said...

uh uh uh..........broooooo wasup wehhhh PINKY PINKY Selamat Ulang Tahun! Semoga murah rezeki. Semoga Panjang Umur.

April 24, 2008 10:34 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amani,
Thanks bebeh.

April 24, 2008 4:10 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home