"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

14 April 2008

Mencari Tian Chua

Pada suatu pagi hari ahad yang easy. Kak Saripah Hasnor menghadang-hadang perjalanan aku. Yang mahu ke restoran yang namanya seperti kemaluan wanita itu.

Ke kiri aku, ke kananlah dia. Ke kanan aku, ke kirilah dia. Ke kiri aku, ke kananlah dia.

"Op, op, op! Ni akak nak tanya sikit ni, kau jangan marah, ek!" Kata Kak Saripah Hasnor. Kedua-dua tangannya mendepang-depang. Bagaikan mak ayam sedang menjaga anak-anak ayam di belakangnya daripada dimakan musang. "Ni, ni, ni... Kak Musalmah Lebar kata kat akak... kau ni sebenarnya Tian Chua, betul ke?"

"Hissssh!" Kata aku. "Tian Chua tu Cina, saya ni... err... err... Hindustan!"

Dan dan, pipi Kak Saripah Hasnor membelon. Seperti ada udara panas yang sedang menggumam-gumam di dalamnya. Seketika kemudian, Kak Saripah Hasnor muntah!

Eeeeiiuuuu!

32 Comments:

Blogger NeEMâ„¢ of Suicide Park said...

Apa kamu dah buat dekat akak tu?
Jantan tak guna!

*Ini untuk Tian Chua

April 14, 2008 9:35 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Woohoo!!! Hindustan hensem ooooo.. Bulu mata lentik, hidung mancung oooo... Haha!

April 14, 2008 10:20 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

tang mana hang bleh kata hang keturunan hindustan? habaq mai..

April 14, 2008 10:33 PG

 
Blogger pengkau said...

asal tian chua?
asal tak nurul izzah je terus?
kak sipah ni pun..

April 14, 2008 10:59 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Neem,
Ha ha.

Kat,
Aaa... tapi, bulu mata aku tak pula lentik! HA HA.

Amora,
Tak telinga kot, entah! HA HA.

Peng,
Syyyyy... penduduk Bandar Baru S sedang mencari-cari Tian Chua ni weh! Syyyyy....

April 14, 2008 11:35 PG

 
Blogger asuhara said...

Hindustan?
sapa?
Shahukhan?
ha?
En. Ge?
( pensan!)

April 14, 2008 12:10 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Kak Saripah tuh mungkin tersilap tanya worang kut! Muekekeee!!

Err.. kalo betul pak cik Ge adalah org yg dimaksudkan, sejak bila plak Tian Chua ada misai neh? Hak Hak Hak!!

April 14, 2008 12:13 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Pengsan? Wo! Kena bagi CPR NI. Wo!

Nura,
Ni yang aku musykilkan sangat ni. Kita kena gi tanya kat Mak Cik Musalmah Lebar ni.

April 14, 2008 12:46 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

Ge, ko pakai Fair & Lovely ke? Muka dah putih. ;-)

April 14, 2008 1:45 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

memang tak silap kak sharipah hasnor tuh..

April 14, 2008 2:04 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Haha. Dulu ada juga main permainan mak ayam yg jaga anak2nya daripada dimakan musang.:)Hindustan handsome pe=p

April 14, 2008 2:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Pakai tepung komak. Ha ha.

Yapong,
HA HA. Tahniah kat Bolton - tak jadi keluar ring! Ha ha. Kalau tak - next season - juara divisyen satu le! HA HA.

Yana,
Wa memang le hensem! HA HA.

April 14, 2008 5:10 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Aa.. chumm!!

April 14, 2008 5:29 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Makan muntah tu dude. Boleh jadi Badang.

April 14, 2008 6:11 PTG

 
Blogger Riezal said...

Salam perkenalan blogger Naga :)

April 14, 2008 6:13 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Restoran itu bernama seperti kemaluan wanita? Astagfirulahalazim.

-koma-

April 14, 2008 8:53 PTG

 
Blogger waterlily said...

Space blogger pertama yang saya jumpa tanpa sengaja adalah space Nathenial Tan...pastu Tian Chua.. pastu Pak Bakaq.. pastu..bla.bla..bla..bla..bla

Naga hanya ditemui ketika berjumpaan GEJU tahun lepas.

ps: Laa..apasal aku dok sibuk cerita ni(pap! tepuk dahi. )

April 14, 2008 11:30 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Kak Musalmah Lebar pun sudah masuk dalam ini cerita kah? Aiyak

April 14, 2008 11:54 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Huhu.Tak sempat jumpa,tapi tau u hensem=p

April 15, 2008 12:08 PG

 
Blogger IMANULLAH IS ISFAN said...

wuuuuuuuuu hindustan....ak kelantan...

April 15, 2008 3:11 PG

 
Blogger Dila Raden said...

saja nak tanya,


apa nama restoran tersebut?

April 15, 2008 3:53 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Selsema bangggg? *ahaks*

Mau,
HA HA.

Riez,
Selamat datang.

Amin,
Koma? Kena CPR juga ni.

Water,
Ok, tepik dahi tu banyak2 kali ya! Ha ha.

Tiqah,
HA HA.

Yana,
Uwoop! Uwoop!

Is,
Ha ha.

Dila,
V A R G I N A

April 15, 2008 8:38 PG

 
Blogger amyz! said...

Kalo muntah-muntah takde sebab, apesal pulak eh?

April 15, 2008 12:20 PTG

 
Blogger freakmie said...

hahaha..aku geli di hati..:)

April 15, 2008 12:28 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Hindustan ke Tamil?

April 15, 2008 5:01 PTG

 
Blogger ~qudwah_mardihah~ said...

tumpang gelak je kat sini....:)tian chua..???uhuk3

April 15, 2008 5:05 PTG

 
Blogger zizie ali said...

dlm filim hindustan, yg handsome cuma hero. yg lain macam petrol pump attendan kat malaya.

April 15, 2008 6:27 PTG

 
Blogger Hanim said...

hushh...hero hindustan rambut merahh!! hehehe

April 15, 2008 7:32 PTG

 
Blogger ainon mohd said...

Bukan macam Hindustan, tetapi macam seniman lagenda Nordin Ahmad!

April 15, 2008 11:52 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

Hindustan?
Setakat sideburn je kan? kan? kan?
Hahaha

April 16, 2008 4:01 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
:) Jangan selalu sangat bersantai di tepi pantai - nanti masuk angin. Muntah juga kang! Ha ha.

Freak,
Ha ha.

Purp,
Tamil pun bolehlah. Ha ha.

Qud,
Ha ha.

Zz,
HA HA.

Ha,
:)

Kak Ainon,
Aiseyman, i miss you la akak. Pesat buku hari tu - tak jumpa akak pun. Tak mari ke? Abang Prof sihat ke?

Psssst! Tapi, saya sempat bersarapan roti jala dengan Haji Mazlan tau! *wink*

Tanah,
Kenapa? Mao elus-elus saya punya sideburn ka? Ha ha.

April 16, 2008 8:42 PG

 
Blogger Si Sengal said...

shhh..
tian chua sudah pakai driver,
tian chua sudah ada kereta baru.

kereta tian chua ada lambang

Ahli Parlimen Malaysia

April 17, 2008 7:34 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home