"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

12 April 2008

Sinaganaga ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur

Aku. Sedang beli. Buku itu. Buku ini. Buku itu. Buku ini. Kopak jugalah dua ratus ringgit. Apabila bergema pengumuman, "aduhai pengunjung Pesta Buku yang dihormati sekalian, nanti, kita akan dapat menyaksikan tarian naga di pentas utama... bla bla bla... bla bla bla...."

Bila masa pula aku bersetuju untuk menari?

Damn!

28 Comments:

Blogger pHu YinG said...

Cing!! Cing! Ciiiinnggggg!!!

Hahaha! Dapat Ang Pow tak weyh?

April 12, 2008 9:03 PTG

 
Blogger amyz! said...

Bila pula ko pandai menari?

Haha.

April 12, 2008 10:11 PTG

 
Blogger IMANULLAH IS ISFAN said...

ko menari ke x?

April 13, 2008 12:54 PG

 
Blogger rasso said...

tu naga tak baca buku...
hahaha

April 13, 2008 1:33 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Belly dancing.. ada berani..???
Ha ha!

April 13, 2008 1:58 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Ha ha.

Amyz,
Ha ha. Tu yang pelik tu.

Isfan,
Kau rasa2?

Ras,
Ha ha.

Kat,
Syyyy... Tok Rimau pandai buat Tiger Show! HA HA.

April 13, 2008 8:54 PG

 
Blogger BooK said...

naga -> tarian naga
rimau -> pertunjukan rimau

tapi kau jangan lupa beb. kau pergi pesta buku. haha. Book Fair versi internasional!

April 13, 2008 11:08 PG

 
Blogger -azwanbakhtiar- said...

abang naga kuat prasan la

April 13, 2008 1:23 PTG

 
Blogger deOughtred said...

Ge menari?
Nak selit duit 1 sen lah.. ehh.. selit ke sentil?

April 13, 2008 1:34 PTG

 
Blogger asuhara said...

nage ku pandai menari, menari dia menari ( ikut rentak lagu adikku pandai menari- Aman Shah)

ecewah!

April 13, 2008 1:57 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Book,
Ha ha.

Azwan,
Ha ha.

Deo,
Ha ha.

Asu,
Gelek dek, gelekkkk!

April 13, 2008 2:50 PTG

 
Blogger waterlily said...

Gelek macam Dato' M. Daud Kilau ye?

April 13, 2008 7:33 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

April 13, 2008 9:59 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Isk..rugi! Tak sempat tengok tarian naga. Sempat tengok burung kenari berdansa aja.

April 13, 2008 10:36 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Tak dapat jumpa u pun. Nak tengok u buat persembahan tarian naga lagi tak sempat:(. My bro dah buat muka. Dia penat ikut i dari pagi.=p.

April 13, 2008 10:54 PTG

 
Blogger Saharil said...

kau ingat kau endangered species ke? banyak lagi naga lain yg sedang membiak kat luar sana tauu. haha

April 14, 2008 7:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Water,
Ha ha.

Atiqah,
Ha ha. Amboi, kawan kau tuuu... siap minta sign lagi... Ha ha.

Yana,
Rugilah kau. Ha ha.

Ril,
Ha ha. Mari kita selamatkan mereka... aaa, maksud aku, mari kita selamatkan sastera Malaysia! HA HA.

April 14, 2008 8:41 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Naga itu makan bukukah?

April 14, 2008 9:32 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nuar,
Psssttt! Ramai yang tak tahu - ada buku MURAH kat level paling atas (level penerbit luar negara). Aku rembat buku Album Classic Sleeve Design dan buku Magazine Covers - cuma RM 25 utk 2 naskhah ini. Ha ha. Rugilah kamu jika tidak sampai ke tingkat paling atas.

April 14, 2008 9:38 PG

 
Blogger madulebah said...

Yang menari tu naga palsu.

Naga yang betul pelukis cover buku Faisal Tehrani.

Tapi. Dua-dua pun tak ada orang minta sain autograf

April 14, 2008 9:41 PG

 
Blogger ~qudwah_mardihah~ said...

Aku. Pergi PWTC. Beli buku juga. Sana dan sini. Tapi tidak nampak tarian naga pun.
Naga, hang silap tempat ke? Pesta Buku mana hang pi ni?konpius..konpius

April 14, 2008 9:54 PG

 
Blogger Sabiah said...

ya...aku rasa sabtu tu aku nampak si naga kat depan hotel sebelah PWTC.kat tepi jalan.tah buat apa tah,mcm melangut tak ada agenda je...

April 14, 2008 1:03 PTG

 
Blogger AhsueZ said...

Uncle,

Rasanya, kalau Uncle join dengan kumis beruban tu, dapat upah sekali tak?

April 14, 2008 2:09 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Rugi+tiada jodoh. Haha

April 15, 2008 12:06 PG

 
Blogger Enche said...

tarian apa yang dipersembahkan..?

April 15, 2008 4:44 PTG

 
Blogger nIeYsA said...

aiseh,rugi la x tgk tarian naga.haha

April 15, 2008 5:10 PTG

 
Blogger rudy bluehikari said...

akupun kopak dekat 200 weiiii!

April 16, 2008 8:49 PG

 
Blogger bajukurung said...

hahahahaha macam siol

April 16, 2008 4:55 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home