"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

10 April 2008

Romlah 1983

“Serius! Nama dia memang *Romlah!” Jawab Yah, adik Saipol, anak Wak Yaya, budak Sekolah Menengah Puteri Wilayah.

“Bukan Ramlah ke?” Tanya aku.

“ROMlahhhhhh! Aku tahulah, sebab aku satu sekolah dengan dia!” Jawab Yah, adik Saipol, anak Wak Yaya, budak Sekolah Menengah Puteri Wilayah. “Kenapa? Nak suruh aku hantarkan surat cinta ke?”

“Aaa, tak! Kau tolong hantarkan tepak sirih, boleh?” Tanya aku.

36 Comments:

Blogger pHu YinG said...

Bukan ke Romlah tu gundik Tok R? Hahahahahaha!!

April 10, 2008 1:47 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

mcm Romlah Rom plak. ;)
Apsal tak hantar wang hantaran terus. Keskeskeskes ....!!

P.S: rasa daku presentasi Sykt D di pwtc utk tahun ini, ok sikit la dr tahun lepas. Rasanya le. HaHaHaHa!!

April 10, 2008 1:49 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Taklah! Kau orang je yang suka jadi gundik Tok Rimau. HA HA HA HA HA.

Nura,
Masih bersekolah lagi masa tu - mana ada duit nak hantar wang hantaran.

April 10, 2008 2:58 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

dia sekarang tukar kepada DVD-RAM dual layer... heheh... tak main dah CD-ROM...

April 10, 2008 3:14 PTG

 
Blogger ~qudwah_mardihah~ said...

eh,,,nasib baik bukan romlahh dihah...wakakakaka...

kalau nak dengan romlah,kena cepat-cepat hantar rombongan meminang..(eh, tak lari tajuk kan?) sama je kan? aiceh...

April 10, 2008 4:09 PTG

 
Blogger doff said...

kecik-kecik lagi dah tau nak anta tepak sirih enche naga nih haha

April 10, 2008 4:12 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

bersilat Romlah.




HAHAHAHAHA

April 10, 2008 4:16 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
HA HA.

Qud,
:)

Doff,
HA HA.

Dug,
HA HA. Cerita Romlah ni panjang lagi. Nanti aku cerita.

April 10, 2008 4:33 PTG

 
Blogger asuhara said...

Romlah ni pun ada baju yg ada lampu liplap ke en. ge?

April 10, 2008 5:32 PTG

 
Blogger waterlily said...

Lagu "Kau kunci cintaku dalam hati mu" dendangan Ramlah Ram saya tujukan kepada Romlah dan enche Naga dengan ucapan "Jangan lupa hantar kad jemputan yang lip lap lip lap hak!hak!hak!

April 10, 2008 5:52 PTG

 
Blogger pengkau said...

Puteri Wilayah?
ermmm..
budak sms mmg player..

April 10, 2008 8:09 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Aaa, tak! Yang aku tahu, dia pakai bra Beedees. Ha ha.

Water,
Tunggu cerita selanjutnya. Ha ha.

Peng,
Budak SMS memang player? Aaa, budak SMSS ja kot. Budak SEMSAS tak! Coz, budak SEMSAS ada slow sikit weh! HA HA.

April 10, 2008 9:36 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Hati-hati Pak Naga, si Romlah ini kemungkinan...

berasal dari Rome.

April 10, 2008 10:22 PTG

 
Blogger cik daun said...

Kisah cinta kau dan Romlah...

Aku tggu sinambungannya..

April 10, 2008 10:43 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

ya ya bra deebees... entri yg lepas ada cerita sikit.

April 10, 2008 10:52 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Sungguh rhyme entry ni:)
Advanced tu. Da nak hantar tepak sirih. Hihi.

April 11, 2008 12:37 PG

 
Blogger amyz! said...

Nombor yang anda dail berada di luar kawasan.. terima kasih~

Hahaha.

April 11, 2008 12:51 PG

 
Blogger pengkau said...

selamba katak bro ckp budak SEMSAS slow..
at least tak desperado mcm awek2 SMSS..
siap bagi surat after rugby match..
HAHAHAHA..
apa sudah jadi dgn pria2 SMSS?

April 11, 2008 1:41 PG

 
Blogger tuan tanah said...

Romlah ni la kan yang buat Encik Naga tersilap naik bas tu kan? kan? kan?

April 11, 2008 4:00 PG

 
Blogger syazsy said...

haha. ROMLAH. teringat kat kawan aku yg namany pon start ngan ROM. ROMZI. seluar feveret aku.. ROMP. kampung kwn aku ROMPIN.

April 11, 2008 5:14 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga ni gatal lah... Kecik2 dah pandai masuk meminang... Hehe!

April 11, 2008 7:57 PG

 
Blogger Taf Teh said...

Ooorrrrr Romlah. Dia pakai apa?

April 11, 2008 8:43 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amien,
Budak Air Panas rasanya? Hah? Siapa ingat lagi - Air Panas kat mana? Ha ha. Aku rasa dah lama orang KL tak naik bas pergi Air Panas.

Daun,
Ya, doakan kami berakhir di jinjang pelamin ya! HA HA.

Dug,
Wo, kau peminat setiaku!

Yana,
Ya, sungguh rhyme. :)

Amyz,
HA HA. Brengsek kamu!

Peng,
Ada sorang budak SEMSAS dalam Sindiket Soljah. Tapi, mamat SEMSAH yang ni tak lak slow - cuma bisu je! Ha ha.

Aweks SMSS memang desperado? Ha ha. Aku tak salahkan mereka, aku salahkan boys SMSS sebab tak hiraukan mereka, kurang kasih sayanglah tu, tak begitu Puan Itote? HA HA.

Itote,
Sabtu ni aku tak dapat nak gi main volleyball - aku kat Pesta Buku dari pagi sampai petang. Apapun aku akan telefon Baim, aku akan beri tips untuk kejayaan team sayur kita tu! HA HA HA HA HA.

Itote,
Kalau jumpa Juanita Dewi dan Azura Salleh - kim salam, kata kat aweks aku tu - aku tunggu mereka kat dalam Facebook. Ha ha.

Tanah,
Ya, Romlah yang sama. :)

Syaz,
Gigi dia ROMpong tak? Ha ha.

Cat,
Ini pasal entri hajat di hati nak masuk meminang - apakan daya orang dah tak sudi. Muerekekekekekekekeee...

Adeh... deh... sakit perut aku - gelak.

Teh,
Dia pakai baju sekolah warna pink. Eh! Puteri Wilayah masih pakai baju kurung pink lagi ke?

April 11, 2008 9:22 PG

 
Blogger madulebah said...

waah.. saya baru umur 4 tahun time uncle nak hantar tepak sireh kat Romlah tu.

April 11, 2008 9:46 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Madu,
Wahhhh - nak kawin dengan kau - nanti keluarga kau kata, “perkahwinan anak perempuan saya ada melibatkan unsur2 sihir!" Ha ha. - nak kawinkan kau dengan Muhammad - nanti keluarga Muhammad kata, "perkahwinan anak lelaki saya ada melibatkan unsur2 sihir!" Ha ha.

April 11, 2008 10:25 PG

 
Blogger NeEM™ of Suicide Park said...

Ge, tepak sirih tu bukan perkataan carutan kan?

April 11, 2008 12:34 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Naga,
Turun seorang Romlah dengan keperempuanannya yang memukau kelakianku. Ku curi sayapnya ketika dia mandi di kali.

April 11, 2008 12:43 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Neem,
Ya betul! Con: "Tepak sirih mak hang!"

Mau,
Ermmm, kau sempat curi kepaknya? Wo, menderas bak sekawan lebah! Ha ha.

April 11, 2008 2:49 PTG

 
Blogger azura_s said...

Waalaikum salam..ngelat aje yee..

April 11, 2008 5:02 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

gua mcm ada nampak unsur-unsur main kasar di sini..apa semsas..semsas..?? gua mana sekolah kat situ..gua jd undercover je kat situ..

April 11, 2008 5:35 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Kenapa nak hantar tepak sirih? Dia makan sirih ke?

April 11, 2008 6:32 PTG

 
Blogger neeziee@separawaras.com said...

1983?
wuih..masa tu
umur aku baru setahun

April 11, 2008 9:54 PTG

 
Blogger amirahsyuhada said...

brtuah romlah

April 11, 2008 10:44 PTG

 
Blogger AzizulHafiz said...

hahaha.. teringat 'cinta pertama'..

April 12, 2008 1:26 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Eh Abang Naga,
Nak tanya sikit... Romlah tu lawa ke orangnya..?? :D

April 12, 2008 8:11 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Azura S,
Mana ada ngelat!!! Ha ha.
Apapun, selamat datang ke blog ni - baca terus dan terus baca!

Yapong,
Ha ha. yelah yelah, lu bukan budak SEMSAS - lu undercover je kat situ.

Weh, dulu wa ada awek kat SEMESRA! Wo!

Purp,
HA HA.

NiZ,
Ha ha.

Amirah,
Ha ha.

Zizul,
Ha ha.

Kat,
Well, aku mana nak kat aweks tak lawa! HA HA.

April 12, 2008 8:28 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home