"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

23 Mac 2008

Wey, twinkle twinkle litelel star (prolog)

"Wahhh! Mak dengar kau dah jadi 'star' sekarang ya?" Emak tanya aku.

"Hish! Mana mak tau ni?" Aku tanya emak, semula.

"Mak tahulah...." Emak jawab aku.

Aku diamkan sahaja. Sambil mamah biskut lemak. Celup dalam koko panas.

"Wahhh! Tak sia-sia mak hantar kau bersekolah di STAR* Gemas dulu ek!” Emak kata, lagi.

Aku tersedak. Ada biskut lemak lembik. Keluar dari lubang hidung.

...

*STAR - Sekolah Tuanku Abdul Rahman (English School).

23 Comments:

Blogger pHu YinG said...

Satu-satunya sekolah yang ada Rumah Hitam dan Rumah Putih. Ko rumah apa, Ge? Hik hik hik!! ;-p

Mac 23, 2008 5:51 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Rumah SEWA! HA HA HA HA HA.

Mac 23, 2008 6:59 PTG

 
Blogger pengkau said...

bro,ko staroba ke smsob?
sejak bila pulak star kat gemas?

makcik ni mmg kreatif la..
i like it.

Mac 24, 2008 7:58 PG

 
Blogger waterlily said...

STAR....whoa...aku nampak mata encik Naga berkelip-kelip hahaha!!
Ayu dan bermaskara pulak tu.:)

Mac 24, 2008 9:34 PG

 
Blogger Pa'chik said...

ko jadik starfish macam petrik kawan spanbob ke? ekekek...

Mac 24, 2008 10:00 PG

 
Blogger zizie ali said...

kau masih belum sedar kerana tak pernah bersekolah di SDAR

Mac 24, 2008 10:06 PG

 
Blogger bajukurung said...

kakakaka!

mak ko lg kelakar la bro..

:D

Mac 24, 2008 10:11 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Peng,
Memang ada STAR kat Gemas. Percayalah!

Water,
Kelip-kelip kusangkan bluetooth! HA HA.

Chik,
Petrik? HA HA.

Zz,
Old Boys SDAR = SDARA. Hak hak hak! Ironinya, SDAR untuk pelajar-pelajar lelaki - 'dara' apa nye weh? HA HA.

Baju K,
Bukan itu sahaja - mak aku macam loudspeaker juga! HA HA.

Mac 24, 2008 12:34 PTG

 
Blogger asuhara said...

nasib baik keluar ikut hidung, biskut tu, kalau ikut mata?

Betul2 star le yek?!

Mac 24, 2008 12:47 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Hahahaha...Emak..Emak :)

I am back Pak..!

Apa kabar?


Dr. Rozalina

www.keluargazulkarnain.blogspot.com

Mac 24, 2008 12:50 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Uiks, Pak Cik Ge dah jadi Star? Ntah2 Pak Cik GeLah star yg dihalau kuar oleh si Azmeer dlm Gengstarz tuh? HaHaHaHaHa...!!

Mac 24, 2008 1:18 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Keluar kat mata? Magis tu! HA HA.

Doc,
Welcome back! Ha ha.

Nura,
Azmeer? Siapa tu? Taak kenallah!
HA HA.

Mac 24, 2008 1:22 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Ha ha. Sekarang kalau beli biskut lemak dapat free pinggan bunga2.

Mac 24, 2008 2:50 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Isk! Tak lalu aku nak minum petang ini!

Mac 24, 2008 4:16 PTG

 
Blogger Gardener said...

ish ish..STAR tu pung sekolah aku ler...hhahaa

sekolah yg best n cikgu yg best..!!

Mac 24, 2008 4:59 PTG

 
Blogger Gardener said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Mac 24, 2008 5:10 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Paper STAR ada kaitan ke?

Mac 24, 2008 10:54 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Azzam,
HA HA. Biskut lemak cap apa?

Purp,
HA HA.

Gard,
Oh, iye?

Khal,
Tak ada kaitan. Ha ha.

Mac 25, 2008 9:00 PG

 
Blogger kazu said...

naga.....tengoklah blog aku

http://bungapi.blogspot.com

Mac 25, 2008 4:16 PTG

 
Blogger mie_amour said...

ade STAR kat gemas?bukan dekat ipoh ke?

Mac 25, 2008 4:37 PTG

 
Blogger NeEM™ of Suicide Park said...

Ge, nak tahu ur oponion.

bloggedneem.blogspot.com

Mac 25, 2008 5:58 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kazu,
Sudah tengok.

Mie,
Ada.

Neem,
My oponion? Apa tu? Mencarut kot ni, MatJan... misalnya, oponium pak hang, ek MatJan? Ha ha.

Kalau 'opinion' = Ermmm, kalau aku masih berumur 30 tahun lagi - aku tak balik ke Malaysia. Aku stay kat Jepun. Jepun pun ada raja, ada perdana menteri, hape. Ha ha.

Atau, aku nak stay kat Tibet, Uganda, atau Switzerland. Malaysia ni 'panas'lah! HA HA.

Mac 25, 2008 6:15 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

a'ah... pornSTAR


Buwahahahahha

Mac 26, 2008 9:30 PG

 

Catat Ulasan

<< Home