"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

29 Februari 2008

ALMOST SOLD OUT!

Image Hosted by ImageShack.us
RM15 senaskhah (termasuk harga pos/Malaysia sahaja)
Hubungi: sinaganaga1547 at yahoo dot com
dan katakan, “I want a gum, Sir!” Ha ha.

Apa kata Bayan. Bayan ialah seekor ulat buku yang comel. Ha ha.

69 Comments:

Blogger Pa'chik said...

want a gum, soljah?
vanakkam, soljah?
wanna cum, soljah?
wa nak gam, soljah...

November 14, 2007 3:55 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Edisi terhad lagikah?

November 14, 2007 4:19 PTG

 
Blogger kemat said...

patut keluar masa sambutan kemerdekaan 50 ... masa tgh2 semangat merdeka..eh..ini cerita pasal soljah yg berjuang ker..atau gambar hiasan sajer...

November 14, 2007 5:31 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Macam iklan Marlboro jer. Er.. chewing gum ker? gam UHU? beriani gam?

"Inilah barisan kitaaaaa..."

November 14, 2007 6:43 PTG

 
Blogger rasso said...

hohoho...

perang-perang?

November 14, 2007 8:27 PTG

 
Blogger amyz! said...

kena tempah skrg ke?

November 14, 2007 11:30 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

akan beli.

November 15, 2007 10:17 PG

 
Blogger Taf Teh said...

Oho! Soljah bertempur di medan perang... Sekali lagi...

November 15, 2007 10:42 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Perang yang lagi satu.

November 15, 2007 12:56 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

cerita askor ke brader..

November 15, 2007 4:00 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
Am comin'! Am comin! Ha ha.

Purp,
Terhad.

Kemat,
Gambar hiasan.

Nura,
Macam-macam gam ada. Ha ha.

Ras,
Ha ha.

Amyz,
Nanti!

Dug,
Dua ke?

Teh,
Ya, sekali lagi.

Mau,
Satu lagi yang perang.

Pipi,
Hoi! Dah duduk KL - meh le pekena nasi lauk kari kat restoran mamak kat area masjid Jame tu weh!

November 15, 2007 7:38 PTG

 
Blogger Arcane said...

Sila ke http://islahkankesatria.blogspot.com ada cerita pasal budak2 Komander Kesatria Negara UiTM Shah Alam yang nak tiru perangai pak2 Menteri yg gila kuasa...

November 15, 2007 10:35 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

Phuying nak sewa senapang.

November 15, 2007 11:14 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

Wo! Wo! Wo!

Tempah satu!

November 16, 2007 4:02 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Arcane,
Wo?

PhuYing,
Pistol adalah. Nak?

Tanah,
Akan segera terbit. :)

November 16, 2007 9:00 PG

 
Blogger siew said...

cerita pasal C4 ada ke abg naga?
masykkan pasal perang guna parang terbang

November 16, 2007 9:11 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Pistol pendek. Taknak lah. Nak senapang jugak.

November 16, 2007 10:11 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Siew,
Ada cerita pasal K-9. Tapi di buku yang lambat lagi akan terbit. Ha ha.

Ying,
Zue kata, pendek, tapi saya puas, ha ha, saya suka blog abang Naga.

Kalau senapang - peluru penabur. Kalau pistol - .45 atau .32! Ok tu! Betul tak Po? Ha ha.

November 16, 2007 11:00 PG

 
Blogger pipiyapong said...

alamak pekena kari?kedai sang wira tuh ke?hah boleh..boleh..

November 16, 2007 2:20 PTG

 
Blogger Arcane said...

Bicarra soal perrjuangan, pelajar2 menuntut Kesatria dijalankan secara yg lebih Islamik dan berakhlakkkk....

November 16, 2007 9:07 PTG

 
Blogger wirawan said...

mana nak dapat ni...

harap-harap tak ketinggalan.

November 17, 2007 12:58 PG

 
Blogger Hisham Alias said...

teringat pulak filem bukit kepong....

November 17, 2007 1:22 PG

 
Blogger sinaganaga said...

PP,
So, amacam?

Arcane,
Kecairan budaya tu. Ermmm...

Wiraman,
Ya. Jangan ketinggalan.

Hisham,
Ha ha.

November 19, 2007 8:34 PG

 
Blogger fadz said...

band of brothers..!

November 20, 2007 1:41 PTG

 
Blogger hmn said...

tempah satu, enchek naga!

November 21, 2007 10:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Fadz,
Ha ha.

Hmm,
Ok.

November 28, 2007 6:17 PTG

 
Blogger fadz said...

sempat maskara tak buku ni?

November 29, 2007 5:45 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Fadz,
Entah. HA HA.

November 29, 2007 6:40 PTG

 
Blogger amyz! said...

Aku dah ada. :)

Disember 01, 2007 4:23 PTG

 
Blogger rasso said...

Gwe pun dah ada....
Siap ada otorap lagi...


i lapp u pakcik naga....

Disember 02, 2007 12:15 PTG

 
Blogger Hisham Alias said...

ade jual kt koop dbp tak en naga?

Disember 02, 2007 10:33 PTG

 
Blogger Haizir said...

Dah beli direct dari En. Naga masa maskara dengan autograf sekali. "Gummy", tulis En. Naga.

Disember 03, 2007 8:49 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Cakap di sini boleh? “I want a gum, Sir!”

Disember 03, 2007 4:52 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
He he.

Rasso,
He he.

Hisyam Alias,
Tak ada.

Haizir,
Tk.

Purp,
Email me!

Disember 04, 2007 2:03 PTG

 
Blogger kelisa emas said...

saya mahu satu bersama kalashnikov. Berapa semuanya? :D

Disember 05, 2007 2:12 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kelisa,
Kalashnikov dah lama SOLD OUT.

Disember 05, 2007 11:55 PG

 
Blogger nimy said...

mau juga!!!

Disember 06, 2007 12:10 PTG

 
Blogger Haris Hauzah said...

sindiket lumayan nih...

Disember 07, 2007 11:45 PTG

 
Blogger ainon mohd said...

Terbit lagi!

Aduh!... Rosak lagi Bahasa Melayu Tinggi!

Disember 10, 2007 8:31 PTG

 
Blogger madulebah said...

Uncle, saya nak tempah 1 itu blook. Nanti saya singgah Bandar S dan ambil di sana

Disember 11, 2007 9:04 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Madu,
Singgah opislah. Aku selalu balik lewatlah.

Disember 11, 2007 11:45 PG

 
Blogger madulebah said...

uncle, okey saya singgah opis lagipun on the way balik rumah je.. tapi rasanya tak sempat dah dalam tahun ni.. eerrr simpan tahun depan boleh kan?

Disember 12, 2007 3:00 PTG

 
Blogger famia said...

Nak!
Naklah.. angkel nage..!
gum ke bubble gum ke pun nak.


p/s: mcm biase kena bagi kat email ya?

Disember 17, 2007 3:10 PTG

 
Blogger Hanna J. Potter said...

gum here...is chewing gum, right?

Disember 17, 2007 3:24 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Famia,
Kau ni kejap tenggelam kejap timbul. Hish.

Hanna,
Many kind of gum la.

Disember 17, 2007 4:41 PTG

 
Blogger ainon mohd said...

Saya sudah terima naskhah yang dikirimkan. Terima kasih!

Rosak Bahasa Melayu Tinggi....

Januari 01, 2008 12:45 PG

 
Blogger waterlily said...

want a gum...ha..ha..saya ketawa bagai orang sewel...hingga jiran mengetuk pintu dan bertanya dengan siapa saya ketawa ha..ha..ha..

Congrat bang naga

Januari 01, 2008 12:57 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Puan Ainon,
Memartabatkan Bahasa Melayu bukan kerja saya sepatutnya. HA HA.

Waterlily,
Satu hari nanti harap kita dapat bekerjasama dalam bidang yang kita sama-sama master. Humcha!

Januari 01, 2008 10:09 PG

 
Blogger zalila said...

Jejaka yang tidak tidur sekatil dengan saya itu membaca buku ini sekaligus. Dia tidak suka membaca. Tetapi telah terlekat dengan gum encik naga.

Saya membaca buku ini di bus stop. Dan situasi itu sudah cukup memberi label bahawa saya ulat buku. ulat yang comel. pandai senyum. sesekali ketawa macam ulat noneng.

bayan

Januari 04, 2008 1:37 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Zalila,
Ulat buku yang comel. Ermmmm.... :)

Januari 06, 2008 1:09 PTG

 
Blogger Gelembai said...

bro ! bro!! baru sampai satu.

Januari 11, 2008 6:02 PG

 
Blogger Gelembai said...

bro ! bro!! baru sampai satu.

Januari 11, 2008 6:03 PG

 
Blogger zaidi said...

saya want a gum, sir!!

Januari 11, 2008 11:55 PG

 
Blogger pHu YinG said...

Buku yang diratah habis dengan satu nafas sahaja!

Hon ga suki desu!!

Januari 13, 2008 12:09 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Honto?

Januari 14, 2008 8:42 PG

 
Blogger Jimadie Shah Othman said...

nampaknya gam kau dah meleleh-leleh. hehe.

Januari 14, 2008 6:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ji,
Yang melelehleleh tu bukan gum. Eeeeiiiiiuuuoooo.
Ha ha.

Januari 15, 2008 9:22 PG

 
Blogger Sufian said...

Woit gua nak satu! Jangan lupa bawak masa launch.

Januari 19, 2008 8:54 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Sufian,
Don't worry, sayang. I akan simpan satu untuk you.

Januari 19, 2008 9:24 PG

 
Blogger LaPan said...

Mr. Ga,

Ok. Alhamdulillah. Dua sampul surat tu baru sampai ke meja aku. Pagi ni. Terima kasih bebanyak.

Aku tayang atas meja buku buku tu. Kasi anak anak buah aku jeles. ahaha.

Apa apa lagi selepas ni. Ko reserve aku sebijik ek!

Selamat Bercuti Thaipusam ni.

Januari 21, 2008 2:50 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Aku lupa nak tandatangan buku yang aku pos itu la.. Hehehe!

Januari 22, 2008 12:21 PTG

 
Blogger Sufian said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Januari 30, 2008 10:41 PG

 
Blogger Sufian said...

Dude,

gua punya launch 16/2/08. Abaikan tarikh dahulu kerna ia peniouan semata-mata

Januari 30, 2008 10:41 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ha ha.

Sufian,
Yelah, ape cipan kalau buat pelancaran buku pada hari senin kan. Ha ha.

Januari 30, 2008 2:15 PTG

 
Blogger PerverdZ said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Februari 11, 2008 12:50 PG

 
Blogger PerverdZ said...

dah dpt gum dalm postbox. bukak kipas, layan. stim gak! huhu..

Februari 11, 2008 12:50 PG

 
Blogger PerverdZ said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Februari 11, 2008 12:51 PG

 
Blogger Pencarut Keji said...

Err.. nak gum gak! gumi bear tade?

Mac 01, 2008 11:28 PG

 
Blogger vivi said...

salam kepada enchek naga. terima kasih diatas penulisan kelakar enchek yang mana dapat mengurangkan rasa panas hati saya kepada manusia yang tidak pernah menepati janji apabila berjanji.walaupun keadaan saya semasa menaiki KTM dari Setia Jaya ke Bank Negara seperti orang yang siumannya boleh dipersoalkan petang semalam, namun perasaan yang saya alami seperti baru pertama kali bertentangan mata dengan kekasih saya amat saya nantikan. terima kasih sekali lagi kepada enchek naga.

April 11, 2008 2:02 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home