"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

10 Oktober 2007

Yeah yeah, esok hari raya, yeah!

Image Hosted by ImageShack.us

Aku. Dah tak ada mood. Nak update blog. Dalam kepala. Dah ada biskut kacang saja ni.

Entri terkini di bawah!

27 Comments:

Blogger amyz! said...

Lambattt lagi raya wehhhhh!!!

Oktober 03, 2007 12:38 PTG

 
Blogger naiza said...

Teringat baju raya yang ade tema tahun nie.takut plak tersama ngan warna kain langsir rumah sedara mara.

Oktober 03, 2007 1:05 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

raya dulu ke?

haha!

Oktober 03, 2007 1:21 PTG

 
Blogger LaPan said...

oi! biskut gajus takde? the famoues kueh tart takde? haha..

Oktober 03, 2007 1:31 PTG

 
Blogger Cik Seri said...

tart nenas pun sedap gak..
tp dlm kepala hotak aku ni sibuk laa kuih che mek molek menari-nari

Oktober 03, 2007 1:41 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Kalau ikut kajian moden, di Malaysia ada dua golongan yang sunguh-sungguh sambut raya;
1. Kanak-kanak
2. Artis

Kau yang mana ni?

he he he.

Oktober 03, 2007 1:50 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Laaa... Lambat lagi ke? Laaaa...

Naiza,
Apa kata kalau kau berkemban sahaja!

Nizam,
Perasan nak beraya dulu tu yang penting! Bukanlah bermakna aku tak moh lengkapkan 'berpuasa hanyalah sebulan' tuh!

Lapan,
Makanlah biskut kacang pulak, weh!

Seri,
Aaaa... Nat rase sitit!

Purp,
Aku = children picture book's artist.
Menjawab soalan kau tak?
Ha ha.

Oktober 03, 2007 2:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Rimau,
Chlidren's picture book artist OR chlidren picture book artist OR children picture book's artist - mana satu yang betul? Ke semua betul?

Oktober 03, 2007 2:24 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

chehh... tukau le posing lain pulak taun ni weii

Oktober 03, 2007 3:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ram,
Posing tatap sama. Topeng saja kasi tuka. Ok, hah?

Oktober 03, 2007 5:00 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

dalam kepala beskut kacang.. lam perut.. roti john eh? kekekek...

Oktober 03, 2007 5:54 PTG

 
Blogger Helmy Samad said...

Salam.

Sebelum ini aku kerja bersungguh-sungguh, tapi lepas baca entri inche naga ni terus takda mood...rasa nak rayaaaaaaaaaa arghhhhhhhhhhh

Oktober 03, 2007 11:18 PTG

 
Blogger madulebah said...

oit! oit! Dah la cuti lama, pastu raya pun nak awal jugak??

Oktober 04, 2007 7:52 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
Muak aku makan roti john - aku nak makan kebab lak weh!

Enche Helmy,
Jom START raya weh!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madu,
Dah tak panjang dah. Bos aku potong 2 hari. 22hb mesti kena naik. Tarak naik kalu - "Potong kapara!!!!!!"

Tapi, start cuti pada 8hb tu dia bagi pulak. Ha ha.

Oktober 04, 2007 8:35 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Naga,
Semua salah ejaan - Children.

Yang ini betul.
Children's picture book artist

Kalau ada orang lain kata salah, katakan Tok Rimau kata betul.

Oktober 04, 2007 11:03 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Selamat Hari Raya.

Oktober 04, 2007 11:03 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Tok LImau,
Ha ha. Salah eja sebab lapar le, Mau.

Ok Mau,
Selamat hari raya. Kerja rumah yang aku beri hari tu jangan lupa siapkan, Lepas raya aku nak guna dah, Mau.

Oktober 04, 2007 11:27 PG

 
Blogger Bailey said...

selamat hali laya enche naga. =)

Oktober 04, 2007 2:29 PTG

 
Blogger Saharil said...

wah, naga, perbuatan kau mengunjungi gym setiap hari nampaknya membuahkan hasil..

Oktober 04, 2007 5:42 PTG

 
Blogger esis said...

UUoooh aku baru semangat nak updet blog. ko pulak tak de mood.

errr nak cerita gak kat sini, aku suka kuih siput... hehehe

ooit oit ketua turus soljah, nak topeng jugak.

Oktober 04, 2007 8:17 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Alamak... aku pun dah jadi takde mood ingat cuti jer haha

Selamat hari raya bang.

Oktober 05, 2007 8:33 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Bailey,
Selamat! He he.

Saharil,
Well, ramai orang perempuan kata punggung aku best! Ha ha.

Esis,
Ok ok, aku update blog juga ni. Demi kau, my friend!

Oit2! Mamat nak kahwin dah weh!!!! Dia hantar kad raya cum kad kahwin. He he.

Oktober 05, 2007 8:33 PG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Alaaa ... tadi dah elok2 aku ada mood nak kerja. Tgk lelaki yg bertopeng dan bersut seksa itu, terus rasa nak bukak posa. Er.. kuih tart ada jual lagi tak? Esok dah nak raya nih. hak hak hak hak ...!

Oktober 05, 2007 1:26 PTG

 
Blogger Tifani Teh said...

Aku pun nak minta maaf kalau aku ada terover ngutuk kau.

Kau nampak hensem la. La la la la la...

Oktober 05, 2007 1:57 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nura,
Rendang sedap pelbagai jenis dan ketupat sedap pelbagai jenis ada dijual di tingkap bawah The Mall (Yohan) - tepi tangga bergerak; berhadapan dengan supermarket tu.

Kalau kau main-main kat bawah2 tu - kat depan supermarket tuh - ada jual sweet corn (psssst! awek yang jual tu pun sweettttt!)

Teh,
Ya ya, aku tahu, aku memang hansem. Seliga dengan MatJan, Vovin, Jigo, dan Op dalam liga MPH (Majlis/Minggu Penulis Hensem). Ha ha.

Oktober 05, 2007 3:04 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

mr. nagaman, selamat ari raya!! haha!!

Oktober 08, 2007 3:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kelam,
Ok, selamat hari raya, weh!

Oktober 12, 2007 11:17 PG

 

Catat Ulasan

<< Home