"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

02 Mei 2007

Marah itu fitrah

Tik! Tik! Tik!

Ya, bos!

Tidur?

Aaa... Pesan khatib dari mimbar jumaat... jika kamu berkeadaan marah, sedangkan kamu masih berdiri maka hendaklah kamu duduk, jika duduk pun kamu masih berkeadaan marah maka hendaklah kamu berbaring, jika berbaring pun kamu masih berkeadaan marah hendaklah kamu tidur!

Jadi, kau sedang marahlah ni?

Tidak. Sedang tidur, bos!

18 Comments:

Blogger Kamarul said...

jujur sungguh pekerja itu..

Mei 02, 2007 6:15 PTG

 
Blogger amyz! said...

Hahaha.
alasan nak tidur. :-p

Mei 03, 2007 7:45 PG

 
Blogger hana_kirana said...

susah ooo nak tidur kalau tengah marah

Mei 03, 2007 8:38 PG

 
Blogger Najmuddin said...

kalau dah tidur, tapi masih marah, macam mana ya? :)

Mei 03, 2007 10:09 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kama,
Ha ha.

Amyz,
Syyyyy... system korup ni. He he.

Hana,
Ya ka? Fuyooo...

Naj,
Pi kencing! He he.

Mei 03, 2007 10:41 PG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Idea! Tima kasih, naga. Tima kasih. Cayalah lu, brader. Lepas nih kalo kantoi ngan boss aku time tido, ada la alasan yg logik lagi ilmiah. Yehaaa!!

Ah, sistem nan kurap!

Mei 03, 2007 1:03 PTG

 
Blogger el-Maaniq said...

marah - lebih baik tidur dari melawan.

khutbah - lebih baik tidur dari bersembang.

Mei 04, 2007 8:33 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nura,
Baik2 tido kat opis - tak sedar - orang raba. Ha ha.

Maniq,
Khutbah - jangan bercakap, jangan tidur - dengar!

Mei 04, 2007 8:36 PG

 
Blogger Amiene Rev said...

TIDUR sungguh indah.

Mei 04, 2007 12:28 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Heh! Sapa nak raba? Org tak tau aku tido kat mana pun.

*aku selalu tido bawah meja* Syhh!

- Org yg gagah adalah org yg mampu menahan kemarahan -

Mei 04, 2007 2:16 PTG

 
Blogger Amir Mukhriz said...

tidur?

aku rasa masa khatib tu nak sebut apa nak buat lepas baring, kau dah tertidur laa. heh.

Mei 04, 2007 2:37 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Tak pernah pulak terjumpa orang tidur baring semasa khutbah.. Isk..isk..isk...

Mei 04, 2007 3:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amin,
:)

Nura,
Kalau kami makan mi goreng di Bangsar - aku ajak kau sekali. :)

Amir,
Takleh ke khutbah dipersembahkan (dengan nilai tambah) live dan audio video. amir?

Purp,
Adaaaaaaa... Ha ha.

Mei 04, 2007 5:01 PTG

 
Blogger areyoung said...

Boss pun tidur sama lepas tu?

Mei 04, 2007 5:26 PTG

 
Blogger Sastri said...

tengah marah leh ke tido?

Mei 04, 2007 5:37 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

tu yang banyak orang tido masa khutbah tu, marah ngan katib la tu...

Mei 04, 2007 6:16 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

AreYoung,
Pengarah Eksekutif aku lamaaaaaaa dah 'tido'. Ha ha.

Wah, karangkraf hired 1 dewan ek, wah.

Sas,
Tengah tak marah pun boleh tidur, inikan pula tengah marah. Ha ha.

Chik,
Tengok sapa jadi khatib. Kalau ustaz Azman al-Kurauwi - ramai tak tido.

Mei 05, 2007 1:19 PTG

 
Blogger manusia said...

tetapi adakah yang ini anda akan rasa marah???tumpang lalu..

apakah perasaan anda jika ada anasir sebegini wujud di Malaysia? saya tidak tahu mau ditujukan perkara keji/menghina Islam/Melayu kepada siapa.. harap kita sama2 hentikan anasir sebegini sebelum ia menjadi lebih parah!!

http://malaysiasucks.blogspot.com/2006/12/civil-war-in-malaysia.html

Mei 09, 2007 9:33 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home