"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

17 April 2007

Khasanah

Itu malam. Khasanah tersedar dari mimpi. Nafasnya mencungap. Dada ragasnya berombak.

"Apa tafsir mimpiku ini?"

Kononnya. Dalam mimpinya itu. Khasanah ketemu dengan dua orang karyawan. Sekali gus. Sinaganaga, si pandai lukis. Dan. Faisal Tehrani, si pandai tulis. Kedua-duanya kacak dan seksi belaka. Auuum!

Dikatakan oleh orang banyak. Kedua-dua lelaki ini sangat 'keji'. Ha ha.

Dada ragasnya berombak. Nafasnya mencungap. Khasanah tersedar dari mimpi. Itu malam.

16 Comments:

Blogger el-Maaniq said...

itu ketika mimpi. bagaimana waktu siangnya nanti?

April 18, 2007 11:13 PG

 
Blogger mia said...

Cik naga, nak tanya ni..

Kenapa entri ni banyak perkataan "dada"?

April 18, 2007 11:56 PG

 
Blogger Lan Rambai said...

ini entri menguji.. cari perbezaan ke?

April 18, 2007 1:14 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

Apakah penulis tersohor ini ketandusan idea atau adakah ini satu plot berulang-ulang sekadar memberi makna baru?

adakah?

April 18, 2007 1:30 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Maniq,
Akukah yang bermimpi. Atau. Khasanahkah yang bermimpi.

Mia,
Ok, berapa kalikah perkataan dada itu telah disebut?

Ram,
HA HA. Bukan-bukan! ...

Po,
Perlu pertolonganmu: Mung tahu dok 'bedar'? Kapal layar hok tradisonal tuh - ade lagi dok belaya2 di perairang Pulau Duyon atau Seberan Takir? Kawang perlukang maklumat - kalau perlu, kawang ke sana untuk amek gamba.

April 18, 2007 2:57 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

...mmm...

April 18, 2007 3:06 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

ko salin tampal entri sebelum ni ye.. haha..

April 18, 2007 3:50 PTG

 
Blogger Tifani Teh said...

OK, ini replika! bila ulang baca, hilang rasa ghairah dan... wujud rasa regret, regret, regret. perghhhh!

TAPI, aku tetap baca [& beli kalamskisnow] kerana BSB. blogger supports bloggers.

April 18, 2007 4:35 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
:)

Teh,
Perlahan-lahan, sayang!
Kau membaca dengan terlalu gelojoh...
Bagaimana mungkin kau mahu merasai nikmatnya nanti.

April 18, 2007 4:42 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Mmm mmm mmm - adalah lagu Crash Test Dummies yang aku suka. (selain daripada lagu Superman Song)

April 18, 2007 4:44 PTG

 
Blogger Kamarul said...

ulang semula?

April 18, 2007 6:02 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Ni macam lagu lama diberi nafas baru ke..... :D

April 18, 2007 6:35 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kama, Purp,
:)

April 18, 2007 10:10 PTG

 
Blogger Sayuti said...

penekanan terhadap plot ini. lalu diulang. apa maksud tersirat ni?

April 18, 2007 10:24 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

selamat hari lahir. orang kata, umur ahli sorga semua 32. selamat hari lahir!

April 19, 2007 12:57 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Sayut,
Ha ha. Faisal tak percaya, kat area rumah kita ada sebuah restoran yang namanya seperti kemaluan perempuan.

Jones,
Rahmad kata, “Yang muda akan tua... itu pasti. Yang tua akan muda... itu kepura-puraan. Aaa... siapa ada sebatang rokok? Bak sebatang!”

Ha ha.

April 19, 2007 8:44 PG

 

Catat Ulasan

<< Home