"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

28 Mac 2007

Naga Pulau Sentosa

Image Hosted by ImageShack.us

Suatu hari. Aku pergi ke Singapura.

Aku jumpa seekor naga. Ia sangat baik. Ia duduk diam sahaja; tak kacau siapa-siapa.

Aku pergi ke Singapura. Suatu hari.

19 Comments:

Blogger Mr PenyuBiru said...

baik betul naga tu yer. sedara ke? hehe..

Mac 28, 2007 12:54 PTG

 
Blogger irdhihayati said...

seramnye tgk naga tu..
hehehe

Mac 28, 2007 1:20 PTG

 
Blogger amyz! said...

oh baiknya naga itu. kirim salam ya!

Mac 28, 2007 1:34 PTG

 
Blogger madulebah said...

cantik sungguh misai naga yang baik itu..

Mac 28, 2007 1:43 PTG

 
Blogger esis said...

tebal sungguh misai naga tu... berbelang-belang pulak tu..

uiiihhh.....

Mac 28, 2007 1:49 PTG

 
Blogger cik daun said...

patutnya buat pose ala-ala Vanna White dalam Wheels of Fortune pada butang Pulau Sentosa tu..

Mac 28, 2007 1:55 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

kau nampak kurus...

Mac 28, 2007 2:07 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

woo.... naga jadian di pulau sentosa..

Mac 28, 2007 2:25 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Bila Naga bertemu Naga....he he he

Mac 28, 2007 4:26 PTG

 
Blogger areyoung said...

Psstt!


..versi sebelum dan selepas ke?

Haha.

Mac 28, 2007 4:31 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Penyu,
Ya. Naga tu sungguh baik.

Ir,
Ya. Nampak saja menyeramkan. Sebenarnya tidak.

Amyz,
Berani kau kirim salam dengan dia... nanti boleh jatuh cinta tau! Kalau dah jatuh cinta, nanti kau jemput dia menulis di blog kau pula. Ha ha.

Aku tahu, kau mesti jawab, "eeee... bencinya!"

Esis,
Misai tebal ular sawaaa!

Daun,
Tak kuasa aku. Ha ha.

Chik,
Ya. Aku dah kurus. Tengah menderita ni... Ha ha.

Psssst! Dunhill dah turun harga! RM4.80 untuk 14 batang.

Amora,
Ya. Satu naga simen. Dan satu lagi naga kertas.
Ha ha.

Purp,
Pembetulan: Sinaganaga bertemu Naga. :)

AreYoung,
"Bertukarrrrrrr! Hiashhhhh!!!!"
Ha ha.

Mac 28, 2007 4:57 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Cute-nya.. naga yang baik tu...!!
Bertambah lagi koleksi Cat.
Ini kena buat poster & tampal kat dinding ofis. ;)

Mac 28, 2007 8:05 PTG

 
Blogger Kamarul said...

aku cuma pernah tengok tarian naga. huhu..

Mac 28, 2007 10:24 PTG

 
Blogger Nazri said...

Naga cute...

hikhik

*tutup mulut sambil berlari manja*

Nota: Gua masih gengster ribena!

Mac 28, 2007 10:26 PTG

 
Blogger hana_kirana said...

oh abang misai..!

Mac 29, 2007 8:34 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kat,
Gambar ni kau jadikan pin up poster?
Ha ha.

Kamarul,
Ha ha.

Vovin,
Gangster? Ha ha. Apa kucing-kucing tu cakap kat kau?

Mac 29, 2007 8:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Hana,
Ye Yangggg!
.
.
.
.
.
.
.
Ha ha.

Mac 29, 2007 8:37 PG

 
Blogger amyz! said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Mac 29, 2007 9:35 PG

 
Blogger ontahsapo said...

naga mana yg duduk tak diam, pastu kacau orang semua..?

Mac 29, 2007 6:00 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home