"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

27 Mac 2007

Jualan Gudang

Aku bertanya kepada Mat Jan. Perihal buku Jongkang Jongketnya. Yang melambak di bawah meja aku.

“Bila kau nak buat Jualan Gudang?”

Ha ha.

14 Comments:

Blogger Pa'chik said...

gudang garam?

Mac 27, 2007 11:23 PG

 
Blogger Bukunota said...

aku rasa mat jan buat buku tu jadi bantal dia. sebab tu kalau aku call pagi, memang tak angkat.

Mac 27, 2007 11:33 PG

 
Blogger Ron97 said...

matjan tengah rancak menghidupkan semula blog nya,
dalam usaha untuk mempromosi kembali buku JJ nya

Mac 27, 2007 11:33 PG

 
Blogger blackpurple said...

Tak nak buat jualan separuh harga masa Pesta Buku bulan depan...? he he he.

Mac 27, 2007 12:22 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

kalau jadi nak buat jualan gudang jasi inform. narayuda nak join.

bp, pesta buku bulan depan? kat mana?

Mac 27, 2007 1:53 PTG

 
Blogger Saharil said...

aku sedeh dgr istilah jualan gudang tu. teringat dawama jual buku kat jualan gudang dia RM1 saja. begitu rendah dia jatuhkan harga ilmu. hehe. sedih.

Mac 27, 2007 3:00 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
Tak. Aku hisap Dunhill.

Nota,
Psttttt psttt! Mat Jan dah ada batal dah.
Ekekekekekekkee...

Ron,
Iye.

Jai,
Pesat Buku 26 April, kalau tak salah. Belum dapat maklumat - buat kat mana.

Ril,
Berniagalah cara Sindiket Sol-Jah: Buku2 kami dalam bentuk edisi limitasi. Pat pat pat siapa cepat dia dapat. Lagi lima tahun - aku lelong kat eBay. Mahal oooo, mahalllllll!

Mac 27, 2007 3:46 PTG

 
Blogger Nazri said...

Ya, jatuhnya harga ilmu.

Tapi dari sisi yang lain, jualan gudang memberi faedah untuk orang miskin macam aku.

Buku Rm1, whoa, boleh beli 50 buku.

Kehkehkeh

Kudeta! Kudeta!

Mac 27, 2007 5:00 PTG

 
Blogger BooK said...

oit
kirim pada aku

Mac 27, 2007 5:26 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Vovin,
Ha ha.

Book,
Kita berurusan melalui emel, boleh?

Mac 27, 2007 11:02 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

oi! oi!

http://www.outlawthemovie.com/

kalashnikov?

hahahahhahah.

Mac 28, 2007 1:37 PG

 
Blogger tuan tanah said...

Nak dekat musim panas ni, kat sini banyak kedai yang buat jualan murah. Kalau kat kedai buku, selalunya ada offer 3 for 2 (Beli 3 buku, buku yang paling murah free).

Tapi kalau buku Mat Jan tak boleh nak buat cenggitu la kot. Takkanlah nak beli 3-3 buku yang sama.

Mac 28, 2007 5:08 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Jones,
Ha ha. Idea sama. Ha ha.

Tanah,
Penthouse (apartmen2) tak ada yang dijual murah ke?

Mac 28, 2007 8:39 PG

 
Blogger nimy said...

jongkang jongket takder promo dari yang penulis. kalau tak kerana dhani/faisa, saya pon x tau yg blook tuh wujud.

Mac 28, 2007 9:43 PG

 

Catat Ulasan

<< Home