"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

22 Mac 2007

Akan Segera Terbit

Image Hosted by ImageShack.us

Ini bukan buku manual untuk membikin senjata api!

40 Comments:

Blogger Tifani Teh said...

WOW! Aku kagum dengan revolusi penerbitan buku-buku underground ni.

Eh! Ini buku kategori underground ke?

Mac 22, 2007 10:13 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Tif,
Entah. Penerbit buku-buku 'di bawah anjing' kot.
HA HA.

Mac 22, 2007 10:40 PG

 
Blogger blackpurple said...

Ini limited edition jugak ke dude...? Aku book ek... :D

Mac 22, 2007 10:41 PG

 
Blogger doff said...

alaa asyik-asyik limited edisen jer. abis orang jauh cam saya ni apa citer enche naga?

Mac 22, 2007 11:10 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ya ya, masih edisi limitasi.

Dof,
Berapa jauh kau? Tuah Tanah dan Jones di British itu tu kami hantar... inikan kau! Berapa jauh kau?

Mac 22, 2007 11:22 PG

 
Blogger esis said...

kepala turus, aku tempah satu!!

Mac 22, 2007 11:58 PG

 
Blogger The-Mulan said...

Mulan boleh join tak?

Karma Mulan cukup ganas tak? hehe

Mac 22, 2007 12:27 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Esis,
Ok ok. Terbit nanti kami beritahu lagi.

Mulan,
Sindiket Sol-Jah tak ada rekrut pranita.

Mac 22, 2007 12:43 PTG

 
Blogger tapai said...

Tak nampak gambar pun!

Mac 22, 2007 12:58 PTG

 
Blogger xnimyx said...

buku baru? limited edition lagi eh? nak jugak! kali nih nak dua *winks*

Mac 22, 2007 3:59 PTG

 
Blogger famia said...

alahai bro.
dari tahun lepas aku mencari Masuk Barisan ngn Ayah Kita Bos.
sampai tahun ni pon tak dapat.
ni kalau ada lagi yang baru..
tahun depan lah gamaknya baru dapat.

alahai.

Mac 22, 2007 5:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Tapai,
nanti nampak laa...

Myx,
Jangan kata dua - beli tiga laa weh!

Famia,
Emel ler ke aku! Ayah Kita Bos dan Masuk Barisan ada lagi berbaki dua tiga dalam simpanan aku. Mao tukar dengan uang? - emel aku.

Mac 22, 2007 5:19 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Love the font. Great artwork.

Mac 22, 2007 5:26 PTG

 
Blogger kemat said...

setakat nie berjaya mengumpul kesemua buku geng bloggers di pasaran.. harap koleksi ini tak terlepas juga..

Mac 22, 2007 6:07 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga, jangan lupa kat Cat tau... Cat pun jauh juga...

Stay cute!

Cat

Mac 22, 2007 8:32 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Limau,
Lama tak dengar puji2an kau.
HA HA.

Kemat,
Ha ha. Cepat2 hubungi Amir Mukhriz kalau tidak mao terlepas.

Kat,
Ya ya. Hubungi aku melalui emel nanti.
Pelik, kau selalu kirim mata Malaysia dari jauh. Mana dapat?

Mac 22, 2007 10:51 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

eh ni kira baru dr kudeta ker...? errr....

Mac 22, 2007 11:10 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,

Itu mata Malaysia koleksi Cat dari dulu-dulu. Bila Cat rindu kat Malaysia, Cat keluarkan segala koleksi Cat, kasi belek-belek, tengok-tengok.

Gambar Abang Naga pun Cat buat collection... Banyak. Nak tengok..??

Cat

Mac 22, 2007 11:34 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

Cop satu!

Mac 23, 2007 5:32 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Cat,
Duit yang kau buat koleksi tu - baik kau bagi je kat kami.
Ha ha.

Tanah,
Boleh boleh.

Ontah,
Ini buku baru. Ini baru buku.
Tapi, ada cerita yang kau perlu baca KUDETA dulu, then baru baca KALASHNIKOV. :)

Mac 23, 2007 8:48 PG

 
Blogger rudy bluehikari said...

Dengan hormatnya surat dari Jabatan Filem Negara Malaysia, rujukan FNM/A/AFP(50)/09(US)BIL.(07)-2007 bertarikh 1 Mac 2007 adalah dirujuk.

Dimaklumkan bahawa Kementerian Penerangan Malaysia (KEMPEN) menerusi Jabatan Filem Negara Malaysia (FNM) dan Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM) sekali lagi akan menganjurkan AFP 2007 yang memberi peluang dan ruang kepada karyawaan muda mempamer dan mempertandingkan hasil karya mereka. Hasil karya yang dihasilkan pada tahun 2006 sahaja layak menyertai AFP 2007. Tarikh untuk menyertai AFP 2007 akan dibuka mulai 1 April 2007 dan tarikh tutup penyertaan pula pada 30 November 2007. Walau bagaimanapun, pengumuman rasmi mengenai tarikh-tarikh, kategori-kategori serta durasi filem/video yang dipertandingkan dan hadiah-hadiah yang ditawarkan akan
Vice Nata: Walau bagaimanapun, pengumuman rasmi mengenai tarikh-tarikh, kategori-kategori serta durasi filem/video yang dipertandingkan dan hadiah-hadiah yang ditawarkan akan dibuat sedikit masa lagi. Malam AFP 2007 dijangka akan diadakan pada 26 Januari 2008.

Sebarang keterangan lanjutmengenai AFP 2007, sila hubungi Urus Setia AFP 2007 di talian 03-7968 2145 / 2149.

Sekian, terima kasih.

Mac 23, 2007 10:21 PG

 
Blogger sinaganaga said...

>>>Hasil karya yang dihasilkan pada tahun 2006 sahaja layak menyertai AFP 2007.

Kalau hasil karya aku tidak menepati 'Walau bagaimanapun, pengumuman rasmi mengenai tarikh-tarikh, kategori-kategori serta durasi filem/video yang dipertandingkan dan hadiah-hadiah yang ditawarkan akan dibuat sedikit masa lagi' - macamana, dude?

HA HA. Tak ke bodo orang yang membuat peraturan ini. :)

Mac 23, 2007 10:27 PG

 
Blogger Lan Rambai said...

achummmm!!!

Mac 23, 2007 10:57 PG

 
Blogger jiGOMorrison said...

>>> Tapi, ada cerita yang kau perlu baca KUDETA dulu, then baru baca KALASHNIKOV. :)

Oit! Siapa yang belum ada KUDETA baik beli cepat!! Aku punya, Naga punya, Vovin punya, Amir punya dah habis!! Hanya beberapa naskhah lagi di tangan Bukunota dan Op. Cepat-cepat, jangan berlengah!

Mac 23, 2007 11:27 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ram,
*ahaks*

Mac 23, 2007 2:48 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Jig,
KUDETA pada aku masih berbaki 2. 1 utk Faent, 1 utk Ontah. Bila entah mereka nak ambil.
Ha ha.

Mac 23, 2007 2:50 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

nak! nak! nak! aku sanggup pakai baju berkolar V kalau kau bagi secara percuma! ha ha

Mac 23, 2007 4:16 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Jai,
Nak free? Buat malu kat abah kau je... Abah kau yang dah pencen tu pun beli weh!
Ha ha.

Mac 23, 2007 5:07 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

aku terrorist.
jadi aku mau satu!!

Mac 23, 2007 5:13 PTG

 
Blogger famia said...

kalau dah release..
boleh tak bagitahu 8 hari awal.
senang nak booking.
ok la. nak cop sekarang.

Saya nak! Nak 1! Nak! Nak! Nak!

Mac 23, 2007 9:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kelam, Famia,
Ok ok.

Mac 23, 2007 10:43 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha alaa kan aku dah berkorban memakai baju berkolar V tu?

ta*i yang serius (serius shit?) aku pasti beli. simpan satu.

Mac 24, 2007 9:04 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Bin,
Malas nak simpan2 (simpan2 pun - orang tak datang amek ha ha).

Kalau dah terbit nanti - berebut2lah beli. Kalau dah habis tu - lap air liur sajalah. :)

Mac 24, 2007 12:56 PTG

 
Blogger BooK said...

naga,
oit.
jangan tulis buku selagi aku tak balik. kau menambah bilangan buku yang aku tak dapat beli je.
tak pun, pos kepada aku secara pukal. boleh?
haha

Mac 24, 2007 3:18 PTG

 
Blogger alabolebelah said...

tak best la cover tu tak kreatif langsung

Mac 25, 2007 11:14 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Book,
Bila kau nak balik Malaya?

Bolehbelah,
Ha ha.

Mac 25, 2007 8:54 PTG

 
Blogger Ainon said...

Asalamualaikum!

Mac 25, 2007 10:27 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kak Ainon,
Waalaikumsalam!

Pssst! Akak daftar tak Kelab Pesara Dewan tu?
Aku tak sempat pergi meeting hari tu... Sibuk uruskan projek2 Sindiket Sol-Jah.

Mac 26, 2007 8:35 PG

 
Blogger Sarah Mohd Shukor said...

eh cop..font tu written in russian lang. ke memang buku ni terjemahan dr russian book?

Mac 29, 2007 12:43 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Sarah,
Buku Melayu. :)

Mac 29, 2007 11:59 PG

 

Catat Ulasan

<< Home