"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

02 Februari 2007

Thursday Nite Live wi' pakcik Sami

Semalam hari Thaipusam. Pakcik Sami ada dalam tivi. Biskut lemak yang aku sedang kunyah hampir tersembur keluar. Aku tekup mulut kuat-kuat. Buf buf... buf!

"Itu lima ringgit untuk bayar sembahyanglah! ...Tuhan pun kita mahu marah ke?" Kata pakcik Sami.

Aku perasan, kening gergasi yang berwarna kuning keemasan itu terjongket sedikit.

21 Comments:

Blogger Inilah Saya said...

Itu pakcik sami serupa pakcik sammy vellu ke?

Apa marah sama saya, marah sama itu kontraktor. Buat kerja tada betul. Chritt!!!, sambil meludah sireh yang telah dikunyahnya.

Februari 01, 2007 10:49 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

woit itulahkamu, tu sami yang sama la.

kalau kita yang kena bayar lima ringgit sekali semayang, penat weh.

Februari 02, 2007 1:17 PG

 
Blogger Gelembai said...

apa itu colok boleh dapat free keh?

Februari 02, 2007 9:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Inilah,
Itulah! Ha ha.

Chik,
Ha ha. Kalau nak bersedekah - apa salahnya.

Bai,
Pakai colok juga ke? Bukan pakai kemenyan je?

Februari 02, 2007 10:27 PG

 
Blogger blackpurple said...

Pakcik 'separuh nilai..' ?

He he he

Februari 02, 2007 2:47 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

gasi-gasi emas tu gembira sangat.. dapat duit banyak...

Februari 02, 2007 3:20 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

Hanya pakcik sami yg boleh buat komen mcm tu.. ha ha

utk tuhan ka? itu tuhan kuning sapa bikin. sini kasi tau..

Februari 02, 2007 4:09 PTG

 
Blogger kemat said...

err.. ader saper2 tau saper tokey tpt parking tu.. (aku x menuduh pak cik sami terlibat di sini, aku cuma bertanya jer)

Februari 02, 2007 4:35 PTG

 
Blogger areyoung said...

Samy vellu adalah contoh lelaki yg dicari2 oleh kebanyakan perempuan --memiliki yakin-diri yg tinggi & sentiasa tahu apa yg nak dicakap.

Sayang, dia terlalu mencoba :))

Februari 02, 2007 6:42 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Kalau nampak ada garis kuning. Kereta tak boleh pijak.

Februari 02, 2007 11:19 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ha ha.

Amora,
Ha ha.

Kemat,
Ha ha.

Areyoung,
Jangan mencoba terlalu bersungguh-sungguh. Kalau kecewa - pergi minum teh tarik. Ha ha.

Amin,
Ha ha.

Februari 03, 2007 11:27 PG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha

rasa rasa kelapa kelapa yang bertaburan di atas jalan raya tu dorang buang atau diproses semula jadi kelapa kering?

Februari 03, 2007 3:40 PTG

 
Blogger Sastri said...

Pakcik ni mmg suka cakap ikut suka dia jer...

Februari 03, 2007 5:34 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

Aiseman...

Saya tak dapat tengok Pakcik Sami live lah....

Februari 04, 2007 3:12 PG

 
Blogger Romantis Selatan said...

pak cik sami? tak ada ambil gambar dia tak? kalau pak sami tu dapat masuk dalam blog pak naga, mesti setiap hari kening dia terangkat-angkat dan hidung dia kembang-kembang.

Februari 04, 2007 9:45 PG

 
Blogger el panji said...

ello naga.
apakata kita nyanyi sama-sama
no samy no...(key F#M)

Februari 04, 2007 1:29 PTG

 
Blogger famia said...

huish..tempat jin bertandang tu.

Februari 04, 2007 9:34 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

ayoo.. kelapa pusing woo..

Februari 05, 2007 7:21 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

pak cik sami tu dah senior dah dalam dewan rakyat tu..

Februari 05, 2007 6:09 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Ambik lima ringgit tu.

Ludah.

Februari 05, 2007 7:12 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

ha ha

Februari 05, 2007 7:32 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home