"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

25 Januari 2007

Naga cedera tekak

Suatu pagi. Ketika kau sedang berus gigi. Tiba-tiba, kau tersedak kolget. Kemudian, kau cedera tekak: sakit tak boleh nak telan. Dan. Doktor tu bagi kau lozenges yang rasanya macam bodoh.

“Strepsils tak ada ke, doktor?”

“Hah? Syphilis?”

“StrepSILLLLLLLLLS!!!”

Ironinya, lagi kau sakit tekak - lagi banyak kawan-kawan kau ajak kau bercakap. Dan, kau rasa macam nak carut kepada mereka, “Hoi pant**! Aku sakit tekak dan jangan bercakap denganku!” Tapi, tiada siapa boleh dengar apa yang kau nak carutkan.

41 Comments:

Anonymous Tanpa Nama said...

oh.. dan tidak berapi kau la sehari dua ni bro.. kekekekek... berasap? tetap perlu kan?

Januari 25, 2007 11:51 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

Aku dulu ada kawan nama Phyllis.

Kami panggil dia Si Phyllis.

Januari 25, 2007 12:00 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Hana,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Januari 25, 2007 12:01 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Ganas sungguh kau memberus gigi...
He he he...

Januari 25, 2007 12:02 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

lenkali, cakap, biar teghaanggg ;)

Januari 25, 2007 12:07 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Dof,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Januari 25, 2007 1:44 PTG

 
Blogger Usop said...

Dude

Tekak yang sakit, afdhal dibasahi dengan teh camomile.

Harap maklum.

Januari 25, 2007 1:55 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

heheheh...selamat duit aku. Kalau tak aku dah belanja nko lunch tadi. anyway enjoy your throat

Januari 25, 2007 2:06 PTG

 
Blogger rudy bluehikari said...

selain streSILLLLsss tu ko tak dpot doxy ke? antibiotik tuh. eheheheh!

Januari 25, 2007 2:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dakwat Kelabu (MRO),
Lain kali datang kul 1 tengah hari la weh!

Usop,
Sumpah, aku tak mao minum teh tu lagi.

Rudy,
(Pindah rumah tak cakap ek!) Doktor bagi lozenges 2 papan. Aku dah belasah habis 1 papan.

StrepSILLLLLLLLLS!!!

Januari 25, 2007 2:16 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Kalau nak mencarut tak perlu secara verbal. Guna saja isyarat tangan. Bukankah carutan itu bahasa yang universal? Ha ha!

Januari 25, 2007 2:42 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

bro..
ada satu petua kurangkan sakit tekak.

1. ambil 3 sudu garam.
2. bancuh dgn setengah gelas airsejuk.
3. berkumurlah sampai air tu habis.
4. buat setiap hari sampai lega.

cubala. lagi satu.. cuba minum air kepala banyak2.

Januari 25, 2007 3:05 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

naga bayangkan apa masa berus gigi?
hahaha..

Januari 25, 2007 3:14 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

786,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Famia,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Kelam,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Januari 25, 2007 3:42 PTG

 
Blogger zizie ali said...

ya. ya. strepsilllllll. strepsilll. aku dengar. aku dengar. kau bukan sebut siflis. tapi strepsilll.

Januari 25, 2007 3:58 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

naga, ko tarik panjang sangat tang hujung tu.. patut la dokter dengar lain..

nah sahabat nelayan.. rasa mcm haram tapi lebih berkesan daripada strepsil..

Januari 25, 2007 4:02 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

yer yer sakit tekak ni buatkan mulut hanya boleh sebut strepSILLLLLS sahaja, begitu jugak jari...

Januari 25, 2007 4:52 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

lain kali jgn berus gigi sambil menyanyi....!!!

Januari 25, 2007 4:52 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

naga bro, wa pun tgh sakit tekak. tp wa x nk share strepsills.

Januari 25, 2007 4:58 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Zz,
StrepSILLLLLLLLLS!!!

Daun,
Sahabat Nelayan!!!!!!

Ontah,
Sahabat Nelayan!!!!!!

Januari 25, 2007 4:59 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

StrepSILLLLLLLLLS!!! oh.....StrepSILLLLLLLLLS!!!

Januari 25, 2007 4:59 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
So, lu nak share apa?

Ini,
Kawan NelayannnNNNNn!

Januari 25, 2007 5:08 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

mmmpphhh... sedapnya ais krim ni (tiada gambar) nyam nyam.. mmmphhh

Januari 25, 2007 5:21 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

haih.. pembetulan.
bukan air kepala.
air kelapa.

aduuu.. typo yg memakan strepsils.

Januari 25, 2007 5:23 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

StrepSILLLLLLLLLS..!!

Bro, cuba ko bayangkan tiada benda alah tu lagi di pasaran donia. Maka, aku dapat bayangkan.. tiada suara sumbang yg meminta .......

....StrepSILLLLLLLLLS...

Ko J A N G A N sebuttttttt!!!!!!

Januari 25, 2007 5:26 PTG

 
Blogger semut said...

oit-oit.jangan mencarut

Januari 25, 2007 7:04 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

aku risau ada orang kena saman nanti..

Januari 25, 2007 9:10 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

encik naga,

minum air asam jawa yang diletakkan di tepi tingkap semalaman. mujarab.

Januari 25, 2007 10:52 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

tak perlu cakap. tunjuk jari tengah sudah memadai

Januari 26, 2007 12:13 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

Kamu nak Strepsil kaler apa?
Merah? Kuning? Oren? Hijau pucuk pisang? Purple?

Januari 26, 2007 5:41 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

jangan carut banyak2 dude, nanti lagi sakit tekak..hhehe

Januari 26, 2007 8:06 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Doktor bilang - tekak tu bukan dirongrong bakteria atau hape... mekanikalnya yang cedera.

Famia,
Air kepala? Ha ha. Pendarahan otaklah tu...

Nor,
Kawan Nelayankan ada.

Semut,
Ops! Gomen nasai da neh!

Tong,
Siapa saman siapa?

Sayut,
Mekanikalnya yang rosak. Air asam Jawa tak jalan deh...

Bin,
*senyum* *nyanyi* Di ajungnya jari tengah, ke arah Surtiiii, penuh dendam, dia bilang... toot toot toooooot!

Tanah,
Color PINK, ada?

Kemat,
ok, dude!

Januari 26, 2007 8:41 PG

 
Blogger zizie ali said...

bagi pihak tuan tanah, saya ingin memaklumkan bahawa tidak ada stripsil bercolor PINK. sekian, terima kasih.

Januari 26, 2007 9:14 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

berapa banyak bayaran ko dapat ni? Strepsillllssss jer yg ko sebut sampai kat blog aku!

Januari 26, 2007 9:51 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

ha ha wei wei lama tak dengar lagu tu!

"tejo mulai meranting di depan surti, masang (masang) alat (alat) kontrasepsi, surti menjerit, seraya menutup matanya, surti kecewa, arjuna berubah..." ha ha

Januari 26, 2007 9:53 PG

 
Blogger esis said...

hahahaha

Januari 26, 2007 2:57 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

O0o0o0.. masalah mekanikal rupanya. kes silencer rosaklah ni haha

Januari 26, 2007 3:21 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Wo! Ramai sudah tukar jadi anony... haiya!

Januari 26, 2007 6:41 PTG

 
Blogger Sayuti said...

mengapa jadi anony? semalam betul dah log in...

Januari 26, 2007 7:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Sayut,
Aku la ni di blogspot non-beta. HA ha.

Januari 26, 2007 7:25 PTG

 
Blogger Saharil said...

"HOI PANTENE!" ke? (rambut doktor ikal sangat kot)

Januari 27, 2007 8:27 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home