"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

24 Januari 2007

Satu malam di Galeri Wei Ling

Image Hosted by ImageShack.us

“A drink, sir?” Budak perempuan Melayu yang jaga air tu tanya.

“Nope!” Awie jawab.

Budak perempuan Melayu yang jaga air itu tidak pula tanya aku – nak air ke tidak! Aku rasa hampa. Bukanlah aku nak minum sangat. Cuma, aku dah plan dah: kalau dia hulur gelas – aku nak sentuh sikit jari-jemari dia yang runcing tu. HA HA.

Malam tu. Lukisan Hamidi laku. Congak-congak – RM190,000.00++ rasanya. Tolak duit galeri, tolak duit materials… masih berbaki seratus ribu ringgit plus plus rasanya. Wo!

Malam tu. Selepas mamat di pintu galeri tu kata, “Thank you for comin’, bro,” kami pun baliklah. Kami ambil jalan pintas – sebuah lorong gelap di celah-celah bangunan – untuk tiba ke kereta.

Ise tanya, “Siapa-siapalah *toot toot* yang beli lukisan si Midi tu ek?”

Awie jawab, “Orang kaya *toot toot* yang terlebih duitlah yang beli tu!”

Aku tanya, “Gelap sangat ni! *Toot tootttt!* Tak kena rogol ke kita nanti ni?”

Awie jawab, “Kena kot! Kejap-kejap lagi kenalah tu….”

*Tooooooooooooooooooot…*

18 Comments:

Anonymous Tanpa Nama said...

hakhak.. ilmu sentuh-jari-sikit tu memang selalu kau amalkan ye bro?
kena ke malam tu? kakakaladze

Januari 24, 2007 12:25 PG

 
Blogger Ron97 said...

kadang kadang hang takut orang lain rogol hang,
entah entah, si awie tu yang akan rogol hang. hahaha

Januari 24, 2007 8:05 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

“Choiiiii!”

Januari 24, 2007 10:22 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Cin Cau Cin Cau Cau Cau Cin Cin...
Choiiiii!

Januari 24, 2007 11:23 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

WO! ini naga manyak nakai aar..

Januari 24, 2007 11:49 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

encik ni nakallah, ahaks

Januari 24, 2007 11:57 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

macam ini kau pun nak melukis la.

Januari 24, 2007 12:04 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Chik,
Kena juga. Tapi kena jari-jemari Awielah. Ha ha.

Ron,
Awie macam Vovin juga: tak reti merogol. Ha ha.

AreYoung, Cat,
Wo ai ni! Pye pye!

Amora, Dug,
Ha ha.

Bin,
Gi belajar dengan abah kau!

Januari 24, 2007 2:08 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Siapalah yang nak toot toot kan belalai... ha ha ha.

Januari 24, 2007 4:53 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

uiyo.
rm190k ++...
biar betik. lukisan apa tu bro.

Januari 24, 2007 8:19 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Mangla! Myanmar! Ada bro, ada. Ha ha.

Famia,
Lukisan... ermmm... Abstract Expressionism kot, ntah! Ya kot.

Januari 25, 2007 12:02 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

encik naga, pastikan berwuduk sebelum keluar rumah. lagi senang nak terbatal.

kentut.

Januari 25, 2007 12:45 PG

 
Blogger ontahsapo said...

sapa rogol sapa ni...?

Januari 25, 2007 11:20 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

*gelak besar

Januari 25, 2007 12:06 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

uwop! uwoop!! uwoooppp!!

aku bukan takut kome berdua dirogol. cuma bimbang kome kene tangkap khalwat oleh geng pencegah maksiat jer kihkihkih...
choiiii!!!

Januari 25, 2007 5:20 PTG

 
Blogger Saharil said...

aku nak pi jgk galeri ni. tapi tak tau kat mana..

*sambung baca entry*

*mengeluh*

*tertanya: kenapa ramai orang kentut kat entry kali ni?*

Januari 27, 2007 8:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ril,
Galeri tu kat Brickfields.

http://www.townhouse-gallery.com/Wei-LingGallery_000.htm

Tau tak - kalau dari jalan Istana tu - turun ikut jalan susur ke Brickfields tu - hah, galeri tu tu bertentang dgn jalan susur turun bukit tu...

But, kau kena masuk ikut simpang kat stesen minyak tu aaa...

Januari 29, 2007 9:19 PG

 
Blogger Saharil said...

orait! thanks naga!

Januari 29, 2007 11:06 PG

 

Catat Ulasan

<< Home