"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

02 November 2006

Cikgu

Aku tanya, besar nanti nak jadi apa?

Dia kata, nak jadi cikgu.

Aku tanya, kenapa nak jadi cikgu?

Dia kata, sebab boleh main kapur.

Ha ha.

19 Comments:

Blogger Pa'chik said...

assalamualaikum e-naga... cikgu buleh main kapur saja ke? ade gak cikgu yg penah main lebih dari tu... dulu la..

November 02, 2006 4:07 PG

 
Blogger zizie ali said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

November 02, 2006 7:48 PG

 
Blogger zizie ali said...

+ besar nanti nak jadi apa?
- nak jadi yb.
+ kenapa nak jadi yb?
- sebab boleh bina rumah besarrrrr..

hu hu hu

prolog:
- ayah, rumah sapa tu?
+ rumah yb kita.

November 02, 2006 7:50 PG

 
Blogger irdhihayati said...

sekarang dh x pakai kapur..semua pakai marker pen ngan slide show jer..

November 02, 2006 8:34 PG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha ha

besar nanti nak jadi apa?

saya nak jadi posmen

kenapa nak jadi posmen?

boleh kumpul setem!

November 02, 2006 8:39 PG

 
Blogger Ron97 said...

aku nak jadi cikgu. dulu.
sbb boleh kasi penampar.

huhuhu
ingat lagi penampar cikgu ayub ngan cik halim. terasa lagi benggang telinga. hahaha

November 02, 2006 9:37 PG

 
Blogger Cat Cat said...

- besar nanti nak jadi apa?
+ nak jadi pramugari
- kenapa nak jadi pramugari
+ boleh melancong ke luar negeri!

Abang Naga masih kecik-kecik dulu mesti nak jadi rocker bila besar nanti, betul tak...?

November 02, 2006 9:39 PG

 
Blogger esis said...

huuuuu mulia sungguh sungguh budak nih.

November 02, 2006 10:03 PG

 
Blogger Lan Rambai said...

apsal ko letak tarikh 6 November?

November 02, 2006 10:22 PG

 
Blogger Nizam Rusli said...

ceh!

November 02, 2006 10:31 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Pakcik,
Cikgu pernah main lebih daripada itu? HA HA.

Comment Deleted,
Bha ha ha!

Zz,
Iyalah... Mana ada YB miskin? Ek?

Ir,
Masih ada lagi sekolah yang guna kapur.

Jai,
Ha ha. lawak lawak.

Ron,
Cikgu la ni dah tak boleh tampar-tampar dah weh...

Cat,
Mula-mula dulu aku nak jadi doktor sakit puan. Sebab? Sebab... HA HA HA!

Oleh kerana aku tak sampai hati nak bedah tikus putih masa kat bio lab - aku tukar cita-cita aku. Aku nak jadi designer.

Apabila aku dah lama jadi designer - la ni, aku bercita-cita nak jadi AHLIL BOMBA. Sebab, hari-hari lalu kat BALAI BOMBA JALAN HANG TUAH, aku rasa macam tersyok nak jadi bomba pula. Ha ha.

Esis,
Cita-cita dia nombor satu: CIKGU ENGLISH.
Cita-cita dia nombor dua: CIKGU NYANYI-NYANYI.
Cita-cita dia nombor dua: CIKGU LAWATAN.

Bha ha ha!

Ram,
Huh? Hari ni berapa haribulan? Ok, aku pi tukaq na!

November 02, 2006 10:40 PG

 
Blogger colourful chicken said...

-besar nanti nak jadi apa?
-nak jadi PM
-knp nak jadi PM?
-boleh tunjuk yang semua pemimpin sebenarnya ada konflik...

hahaha...

November 02, 2006 12:11 PTG

 
Blogger BooK said...

nak jadi doktor.
boleh tolong orang.

jadi nurse la camtu!

November 02, 2006 3:32 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Cikgu tukis pakai kapur lagi ke sekarang. Ingat kan dah pakai power point...hehehe

November 02, 2006 4:33 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

betul-betul...

cikgu sekarang sudah pakai laptop dan notebook. bila meeting notebook macam walkie talkie.

sekarang bila bosan, dalam kelas boleh pasang mp3. lagu raya. biar budak-budak yg tak dapat beli tiket bas berasa syahdu.

sadis sungguh cikgu itu. ka ka ka ka

November 02, 2006 9:32 PTG

 
Blogger dingin said...

aku rasa nanti anak aku bisa begini,

+ dah besar nanti nak jadi apa?

- nak jadi blogger

+ sebab?

- boleh merepek2 mcm ayah

oooo

November 02, 2006 10:57 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

teringat pulak lagu snoop dog, cikgu tu tanya budak-budak nak jadi apa, ada yang jawab nak jadi polis, bomba, tapi ada sekor jawab, 'i wanna be muthafukkin' hustla, u better asked som'body...'

November 03, 2006 4:10 PG

 
Blogger tuan tanah said...

ada satu iklan di sini. iklan pencuci rasanya.

bila cikgu tu tanya anak-anak murid dia nak jadi apa (bila besar nanti), salah seorang pelajar dia jawab "I want to be a penguin."

saya pun tak faham apa kaitan jadi penguin dengan serbuk pencuci. abstrak betul iklan tu.

eh, apa kaitan komen ni dengan entri pulak? errr... abstrak betul komen ni.

November 03, 2006 5:38 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Chic,
Pemimpin mana yang tak berorbitkan konflik? Ha ha.

Book,
Ha ha,

Purp,
Ha ha.

Amin,
Laptop dah murah la ni. :)

Dingin,
Ha ha.

Pakcik,
Ha ha. Jadi pengemis pun boleh dapat good salary la ni... Ha ha.

Tanah,
Ha ha.

November 03, 2006 8:40 PG

 

Catat Ulasan

<< Home