"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

06 Oktober 2006

Platonik

Madihah. Editor aku.

Suatu hari. Kami kena jumpa Cik Mala dari BBT. Di ResipiRahsia. Depan pasaraya SOGO.

Kami berdua duduk. Di meja paling tengah. Di bawah kipas angin. Sudah pesan dua kopi latte. Dan. Dua kek keju. Cik Mala habis kerja jam lima.

“Malulah I, kalau orang ingat boyfriend I orang tua!” Madihah.

Aku. Ambil kertas. Tulis nota.

PERHATIAN! LELAKI TUA KACAK INI BUKANLAH KEKASIH KEPADA PEREMPUAN MUDA COMOT INI. HARAP MAKLUM!
*Gambar anak panah*


Dan. Letak di atas meja.

47 Comments:

Blogger BooK said...

haha. encik naga orang tua. haha.

Oktober 05, 2006 9:09 PTG

 
Blogger Cat Cat said...

Ooooo Abang Naga ini orang tua ya.
Ingatkan muda lagi wei.
Umur dah tua tu tak apa, asalkan hati & jiwa muda. That's all it counts.

Oktober 05, 2006 9:12 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Book,
Tua bagi Madihah. Muda bagi yang lain2. Ha ha.

Cat,
Kalau ikut umur secara matematika - belum tua lagi. Pada tahun depan - akan cecah umur lelaki yang digilai oleh anak-anak dara zaman sekarang. HA HA.

Oktober 05, 2006 10:44 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

dude, Madihah dan cik Mala siapa yang lebih tua?
Perempuan tua yang ada-ada tentunya tidak comot.

Oktober 06, 2006 12:17 PG

 
Blogger rasabaik said...

kau kena maafkan dia. sekurang-kurangnya dia tak jerit "iiiii!".
ps: mereka yg di "iiii"kan boleh meletakkan jawatan untuk jadi painter sepenuh masa.

Oktober 06, 2006 2:06 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

Ambik habuan! Kasar orang-orang tua berlawak jenaka ya

Oktober 06, 2006 2:34 PG

 
Blogger kingbinjai said...

wahahahaha padan muka.

dalam kurungan, dia. bukan kau dan aku.

wahahahaha

Oktober 06, 2006 5:16 PG

 
Blogger spyz said...

dude,
org tua sekarang lagi laku tau...
ha ha..

Oktober 06, 2006 6:57 PG

 
Blogger Nizam Rusli said...

kenapa tak tangankan saja?

Oktober 06, 2006 8:25 PG

 
Blogger ayin said...

oooo...nak ngorat madihah.....patutla dengar2 dia dah berenti.....takut gangguan seksual dr Encek Naga...hihhiih

Oktober 06, 2006 8:30 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Kunci,
Madihah muda sedikit dari Cik Mala. Dan. Cik Mala muda sedikit dari Encik Naga. Dan. Encik Naga muda banyak dari Puan Mary Cin Mantan BBT itu. Ha ha.

Ras,
Ha ha.

Oit2! Bila nak buat pameran solo?

Art,
Ha ha.

Bin,
Ha ha.

Spyz,
Bukan setakat 'laku lagi'... Dan masuk kategori 'barang kawalan sempena hari perayaan' tau! Sudah ada harga siling tau! Ha ha.

Nizam,
'Tangankan' nak buat apa... Rugilah! Ha ha.

Oktober 06, 2006 8:38 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ayin,
Kerana mulut badan binasa,

Kau pernah dengar ungkapan itu? Ha ha.

Madihah berhenti kerja sebab dapat better offer. Coz, sampai bila dia nak jadi editor taraf kontrak dengan DBP.

So, tak ada kena mengena dengan 'gangguan sex'.

Sila betulkan kenyataan kau!

Oktober 06, 2006 8:40 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Ayin,

Bukan gangguan seksual, tapi gangguan teksual. Aaa..

Oktober 06, 2006 8:54 PG

 
Blogger ayin said...

Encek Naga,
ok ok....setuju dengan dugongsenyum tu...

Oktober 06, 2006 9:28 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Ooooo begitu... Ramai anak2 dara gilakan Abang Naga ya. Itu macam kalo, Abang Naga mesti popular kat Malaya. Ramai anak dara suka. Tak hairan. Sebab. Abang Naga. Hensem. Bijak. Cute. ;-)

Oktober 06, 2006 9:55 PG

 
Blogger Pnut said...

pak cik naga yang kacak-sungguh kejam anda berbuat demikian...

ahahhahahahah lawak kejam...

Oktober 06, 2006 9:57 PG

 
Blogger doff said...

haha. sadis. sadis.

Oktober 06, 2006 10:12 PG

 
Blogger salina said...

aku rasa, kalau ko tengok encik naga ni secara live, ko akan pikir baaaannnyyyaaakkk kali sebelum kata dia kacak. ish ish ish.

Hahaha.

Oktober 06, 2006 10:31 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Pnut,
Aku kejam? Taklah... Mana ada kejam. Ha ha.

Dof,
Ha ha.

Salina,
Dengkilah tuuuu!!! Ha ha.

Oktober 06, 2006 10:56 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Trend sekarang. Gadis minat kat orang tua bermisai. Tanya Siti kalau tak percaya.

Tapi kau memang bijak. Bukti bahawa with age comes wisdom.

Oktober 06, 2006 10:59 PG

 
Blogger Tifani Teh said...

so naga, apa persiapannya? Ya-lah, tahun depan kau akan digilai anak-anak dara...

Oktober 06, 2006 11:13 PG

 
Blogger blue_cherry said...

Sokong tok rimau, he he.. best woo misai tu buat gesel-gesel.. ha ha.

Oktober 06, 2006 11:14 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Limau,
Anak-anak dara tu kata; Lelaki-lelaki empat puluh ni kira 'dah stabil'... tu yang kami suka sangat-sangat tu.

Entah apa yang 'dah stabil'nya - entahlah... Ha ha.

Moluska,
Tiada apa-apa persiapanlah.... Just be myselflah.
HA HA HA HA HA (repeat till fade).

Ceri,
Aku ingat, aku nak cukur misailah pada tahun depan. Ada bantahan???
Ha ha.

Oktober 06, 2006 11:33 PG

 
Blogger rudy bluehikari said...

pakai ranggi2.buang misai. buang janggut. potong rambut pendek kasi tegak2. mudalah ko! mujarab!

Oktober 06, 2006 11:47 PG

 
Blogger kemat said...

eehh..bukan pompuan suka lelaki tua ker..hang tak tanya cik madihah itu..

Oktober 06, 2006 12:49 PTG

 
Blogger hana_kirana said...

hahahahaha

eh kamu dah tua, iye?
takpe, tua banyak santan.
dan digilai ramai, bak kata kamu.

hahahahaha

Oktober 06, 2006 2:26 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Rudy,
Jones tak bagi potong rambut pendek-pendek. Tak 'kutu', katanya. Ha ha.

Kemat,
Part tu hang kena tanya oghang pompuan, na!

Kirana no hana,
Apa standard tua banyak santan? Tua banyak DUITlah best! Ha ha ha.

By the way, masak lemak pisang - kalau bubuh banyak santan - slurppppp ooo!

Oktober 06, 2006 2:43 PTG

 
Blogger Op said...

semalam aku pergi berbuka,
orang panggil aku adik.
ya aku muda lagi! haha

Oktober 06, 2006 3:07 PTG

 
Blogger blackpurple said...

47 tahun mana ada tua....hehehe

Oktober 06, 2006 3:11 PTG

 
Blogger blue_cherry said...

purple, betul ke naga 47? Nak kena panggil pakcik laa gamaknya nih..
Atau Datuk Naga? ha ha ha

Oktober 06, 2006 3:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

OP,
Cuba kau tengok orang muda, macam Vovin misalnya, see, baru je ada awek, itupun satu sahaja.

Cuba kau tengok orang tua, macam Jones misalnya, see, awek melambak-lambak kat diaaaaa! Ha ha.

Sebab apa? Sebab orang tua ada 'santan', kata si Kirana no hana.

Ha ha ha ha ha (repeat till fade).

Purp,
Kau dah 47? Ooo... Muda lagi tu, dude!

Oktober 06, 2006 3:32 PTG

 
Blogger esis said...

POk cik. Sakit sesemput dah hilang.

Pok cik, Pok cik.. jangan nakal-nakal.

Oktober 06, 2006 4:47 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ooo Wok Esis, demo nampok mudo sokmo... Make ghapo gakk?

Oktober 06, 2006 5:01 PTG

 
Blogger esis said...

WOOOhohoho

Pokcik, kome dah kate jangan nakal-nakal. Nanti sesemput datang lagi.

degil nih.. nak kena rotan.

psssttt Pokcik, makan balung ayam bakar. petua muda.

Oktober 06, 2006 5:48 PTG

 
Blogger Emphbone said...

hahah..
ada no cik madihah?
saya muda tapi banyak lemak, bkn santan..

Oktober 06, 2006 6:41 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

dude, BBT tu apa ek?
Saya cuma kenal Marina Chin, bekas peserta olahraga tu.

Oktober 07, 2006 1:07 PG

 
Blogger tuan tanah said...

hik hik hik (gelak sopan sampai tutup mulut)

Oktober 07, 2006 3:49 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Emp,
Dula ada. Sekarang tidak.

Kunci,
Biro Buku Teks.

Tanah,
Ha ha. (Teringat kat kau yang angkat tangan tinggi-tinggi masa kat stesen LRT).

Oktober 07, 2006 2:49 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Hahaha..

Tua tak apa yang penting GANTENG :D

Iya kan Pak? ;)

Oya BUKBER itu adalah BUKA PUASA BERSAMA :)
Ifthar bersama gitu loh...

Hihi

BUNDA SHAFIYA

http://www.galeri-bunda.blogspot.com

http://www.keluargazulkarnain.blogspot.com

Oktober 08, 2006 9:33 PG

 
Blogger amirahsyuhada said...

hahahaah...kelakarlah...bestlah pakcik naga ni...suka kat pakcik naga..update pun slalu...bagusss..

Oktober 08, 2006 10:38 PG

 
Blogger jiwa merana said...

salam kenal .. .. ermp, ini pasti naga yg langka .. .. di umur yg lanjut juga bicaranya santai dan bisa bikin hati yg murung tertawa sendiri .. .. ahah .. ..

Oktober 08, 2006 10:57 PG

 
Blogger d'arkampo said...

kau.

pandai membuat 'joke' yang membuatkan anak-anak dara ketawa mengikik-ngikik.

"abang naga nih kelakar lah!" sambil bahu kau di tampar-tampar.

Aku , tahu itu.

Oktober 08, 2006 3:18 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Buk Dokter
Loh, aku fikir BUKBER = Bubur Kari Berempah. Ha ha.

Hari ini mao jadi nomer satu ke pasar ramadhan.

Mirah,
Ha ha. Pakcik pun suka kat kau. Ni, umur berapa tahun ni? Ha ha.

Muhammad Jiwa,
Salam kenal. Sejahteralah. Rajin2 bertandang ke sini.

Po,
Ha ha. Kau cemburulah tuu!!!! Ha ha.

Oktober 08, 2006 5:14 PTG

 
Blogger ILynn said...

ko ni klakar la
40 = umur lelaki mengalami zaman remaja die blk
tp bg pompuan yg dh merasa lelaki ms umur 40 ni diorg kate:
40 = umur lelaki menggatal balik

Oktober 08, 2006 8:59 PTG

 
Blogger jiwa merana said...

hey naga .. .. siapa seh 'muhammad jiwa'?! .. .. berkemungkinan sekali Jiwa akan sering bertandang ke sini karna sukar ketemukan naga tua yg jiwanya mengalahkan anak muda yg keren!! .. .. ahah .. .. ;-) .. ..

Oktober 09, 2006 5:34 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Lyn,
Aku tak tahu. Belum sampai waktu lagi.

M. Jiwa,
Ha ha.

Oktober 09, 2006 1:57 PTG

 
Blogger jiwa merana said...

ermp .. .. naga langka, 'Jiwa M' itu pastinya lebih tepat .. . masa seh karna udah tua jadi begini?! .. .. ahah .. ..

Oktober 10, 2006 12:53 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home