"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

26 September 2006

Puasanya nil!

Epi (epinephrine) merembes
Ada seakan akan bau diesel
datang dari bawah ketiak
Dia mengendus-endus

Marah betul dia pagi ini
@#$%^&*!!!!!!!!!!
Puasanya nil!

20 Comments:

Blogger Nizam Rusli said...

)#)*%!*&#%*!(#(*%!_#)*%&!#*%&!!!

September 26, 2006 10:14 PG

 
Blogger BooK said...

puasa bukan setakat tinggal makan minum. tak gitu ustaz naga?

September 26, 2006 10:57 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Gitartongtongtong,
Ha ha.

Book,
Ya ya. Selain dari jangan MARAH-MARAH - kita jangan SEBABKAN ORANG LAIN MARAH-MARAH. Juga!

September 26, 2006 11:09 PG

 
Blogger Tifani Teh said...

dan bulan puasa kena DIET blogging.

O- di syurga tu ada sungai suci dude.

September 26, 2006 11:23 PG

 
Blogger The-Mulan said...

sebenarnya tak paham,...

isk3

September 26, 2006 11:30 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Molus,
Ya ya. Di syorga ada sungai suci. Kaffur namanya.

Oit-oit! Pernah baca tentang kapur 'barus' (nama sebuah pulau di Indonesia yang juga dikenali dengan nama Fansur). Dengar cerita diriwayatkan orang banyak; Hamzah Fansuri berasal dari sini.
Allahuallambissawab!

Mulan,
Memang susah nak faham. Deep beb, deepppp!
Ha ha.

September 26, 2006 11:59 PG

 
Blogger tujuh86 said...

Ooop! Tarik nafas!! Hembus! Tarik nafas lagi!! Hembus! Tarik nafas!! Tahan!!! Tahan!! Tahan!!! Ok, boleh hembus!

Kalau tak nak marah, lepaskan marah tu! Tapi besar kemungkinan kau boleh sebabkan ORANG YANG MENYEBABKAN ORANG LAIN MARAH-MARAH itu menjadi marah pula.

Kau buka cerita Hamzah Fansuri la pulak!! Deep tu dude! Macam lantai lautan!

September 26, 2006 12:17 PTG

 
Blogger Ku Keng said...

Naga,

Selamat menyambut Ramadhan dan selamat beribadat.

Dari Keng dan Kak Nor

September 26, 2006 1:16 PTG

 
Blogger esis said...

kacau sungguh jiwa mu sejak puasa ni soljah....

u wanna gum?

September 26, 2006 1:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Keng,
Selamat menunaikan ibadah dalam bulan Ramadhan dan menuai kemenangannya pada bulan Syawal. Moga diberkati-Nya. Amin.

Kirim salam rindu kepada Kak Nor.

Esis,
Ho ho yeah! Aku dah kurus sedikit. *wink*

786.
Orang lelaki dijadikan sebagai pemimpin. Jadi, kalau sudah sampai takat tak mahu dipimpin - orang lelaki kena ambil tindakan, dude! Mula2 tegur. Kalau tegur pun tak jalan - kau kena 'sound kaw kaw' la, dude!

Sampai bila nak biarkan dia orang wrestling kita? Kita kena wrestling balik, dude! Ha ha.

September 26, 2006 2:18 PTG

 
Blogger spyz said...

...
"datang dari bawah ketiak"

dude,
itu bukan hormon utk s*x libido ke?
ahakss..

selamat puasa 2 bulan
hahaha...

September 26, 2006 2:30 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

pergh...deep dude!

deep.

Seperti Hamzah Fansuri mencari Tuhan dan bertemu di dalam diri sendiri.

(Atau kau menemui aroma masam di bulan Ramadhan?)

deeep dude.Deep!

September 26, 2006 2:40 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Kau juga kata wanita bukan untuk difahami! Ya lah, aku pun berpimpin juga, tapi jalan sebelah-sebelah. Bukan di hadapan.

Oit! Aku ingat nak balik awal hari ni. Layan TV9 5.30ptg. ;p

September 26, 2006 3:01 PTG

 
Blogger vovin said...

Aku tak paham la...

September 26, 2006 3:07 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

vovin : aku pun. nampaknya kita kene sahur balik semula nie.

September 26, 2006 3:21 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Spyz,
Ha ha. Hormon yang itu ke? Ha ha.

Po,
Bukan bau masam. Bau macam diesel. Sungguh!

786,
Betul le tu. Tapi, jangan le melampau2 sangat!

Vovin,
Ya ya. Orang baru belajar bercinta memang susah nak faham. Ha ha.

Binjai,
Kalau kau jumpa abah kau, tolong cek handphone dia; dia call aku tak boleh. aku call dia boleh. punat mana ntah dia sudah tekan....

Dan, satu lagi, pesan kat dia; kami, budak2 syarikat D rendo kat dia (baca: meh ler datang bokak puasa kat sini + bawak lauk2 yang sedap2 jugak!)

September 26, 2006 4:03 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

kat sini bukan setakat diesel, bau biomas pun ada.. BIOMAS!

adeh..

September 26, 2006 5:14 PTG

 
Blogger fakhrul ali ibnu al-fuadi said...

marah sgt tu kenapernyer?? sabar2 la sikit di bulan pose ni.. tak gitu?

September 26, 2006 8:31 PTG

 
Blogger shah_l said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

September 27, 2006 8:27 PG

 
Blogger Good Guy said...

Good info.

Herbal Man

Oktober 04, 2006 6:12 PG

 

Catat Ulasan

<< Home