"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

19 September 2006

Hilang kawalan

Bukan bukan bukan. Bukan aku mahu bercerita tentang Abdullah yang satu lagi. Bukan bukan bukan.

KOMA

Dia. Terjaga dari tidur. Lalu tertekan pedal minyak. Keretanya menderu ke hadapan. HILANG KAWALAN. Lalu jatuh terjunam ke bawah tebing. Ajalnya sampai.

16 Comments:

Blogger ontahsapo said...

abdullah yg satu lagi apa cerita...?

September 19, 2006 3:25 PTG

 
Blogger spyz said...

Alfatehah.

mana kau tau dia terjaga dia tidur?? ntah2 dia mengigau ke..

p/s tempat tu memang jalan aku pergi kerja setiap hari.. seriau bila lalu subuh tadi
:-)

September 19, 2006 3:29 PTG

 
Blogger ILynn said...

tmpt omak aku kojo tuu

September 19, 2006 3:31 PTG

 
Blogger ayis said...

Takdir & Al Fatihah

September 19, 2006 3:49 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

agaknya arwah terlupa letak gear pada P atau N semasa tidur..... atau arwah terlanggar kayu gear dan kedudukan gear berubah ke D serentak dgn kaki arwah tertekan pedal minyak... atau arwah telah pun meninggal dunia sebelum kereta itu bergerak pun dan disangka sedang tidur dan ada tangan lain yang ubah kedudukan gear Kia Rio tersebut... atau CSI kita cepat sangat buat kesimpulan punca kematian... atau media kita semuanya sangat cekap sehingga kesemuanya melaporkan arwah sedang tidur sebelum kejadian.. atau atau atau... aku yang terlalu banyak tengok CSI?

September 19, 2006 4:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ontah,
Entahhhhhh! Ha ha.

Spyz,
Aku pun tahu tempat tuh... Memang tinggi tembuk tu.

Lynn,
Kim salam kat omak kau ek!

Ayis,
Bila nak minum teh earl grey?

Rambai,
Ya laha, pandai-pandai saja media kita kata 'dia' - dah hilang kawalan!
*wink*

September 19, 2006 5:39 PTG

 
Blogger The-Mulan said...

dekat sgt dah dgn tempat kerja mulan,.. isk3

al-fatihah.

September 19, 2006 9:59 PTG

 
Blogger hakim dirani said...

Allah lebih sayangkan dia.

September 19, 2006 11:10 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

sekarang ini banyak kemalangan di tempat parkingkan

September 20, 2006 1:48 PG

 
Blogger Ron97 said...

kesian
rupanya, rakan sejawatan beliau di negeri jiran yang HILANG KAWALAN rupanya

September 20, 2006 8:29 PG

 
Blogger kingbinjai said...

semoga rohnya dicucuri rahmat.

semoga dbkl dicucuri soalan demi soalan

September 20, 2006 8:31 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

oit, akhirnya aku boleh komen di blogspot yg tak secanggih guna blogspot/gmail.

oit, bertukarlah ke sign in pakai gmail.

oit, apasal entri ko serius sangat? ni sempena puasa ke? apa ko pun macam artis yg nak kurangkan aktiviti "tak berakhlak" dalam bulan puasa?

September 20, 2006 10:27 PG

 
Blogger Nizam Rusli said...

anda mampu mengubahnya

September 20, 2006 10:45 PG

 
Blogger blackpurple said...

Takziah untuk keluarga Allahyarham...

Memang trajis sungguh...!
Yang pasti Kia Rio tak bersalah...

September 20, 2006 10:54 PG

 
Blogger blue_cherry said...

Siapa sangka, tak siapa menduga.

Di sebabkan nak elakkan being stuck in traffic. Akhirnya, membawa padah.[tempat yg takde traffic]- Ajal dimana - mana.

Al-fatihah untuk arwah.

September 20, 2006 2:21 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Innalillahi...:(

Al Fatihah..

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Oit.Oit. Pak...aku dah passed final exam...dah jadik specialist mata aku :)

Alhamdulillah

September 20, 2006 5:22 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home