"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

09 September 2006

Keluar Barisan

Encik Razali Abang Hasbi 'ambil' kawat.

“Barisannn! Keluar barisannn!” Encik Li kata.

“Hah Li! Kau keluar BARISAN - nak masuk mana? PAS? DAP?” Pak Om, jurulatih kawat Biro Tatanegara, tanya.

Ha ha. Aku mengekek. Sambil pegang kocek baju. Dalam ada telur ayam. Ha ha.

26 Comments:

Blogger BooK said...

pegawai BTN cakap. bukan keluar barisan. tapi keluar baris!

September 09, 2006 10:11 PTG

 
Blogger semut said...

ya.ya.aku setuju ngan book.pasal pegawai BTN suka promote orang masuk barisan lagi adoler

September 09, 2006 10:59 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

brain wash beb! brain wash!

September 09, 2006 11:13 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Book,
Ya ya. Betul. “Keluaaaaaaar, baris!”

Semut,
Ye ke? Ha ha.

Binjai,
Kalau dah memang jenis 'tak makan saman' - brain wash ke hapenya? Ha ha.

September 10, 2006 2:13 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

Dulu,

Tempat aku. Commandnya lain.

Keluarr barisannnn...

Masuk bulatan!

La ni, aku agak.

command dia :

Duduk dalam barisannnn...

tendang terajang.

September 10, 2006 3:15 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

saman tak boleh makan bang, bayor je! hahahahaha

September 10, 2006 4:54 PTG

 
Blogger zizie ali said...

kluar...barisannn. masuk bulatannn.....masuk!

September 10, 2006 11:20 PTG

 
Blogger spyz said...

keluar 'pembaris',
masuk 'bulatan'
:-)

September 11, 2006 12:21 PG

 
Blogger adibahabdullah said...

salam.
pernah jadi tukang naikkan bendera masa kem BTN waktu tingkatan empat. bendera terengganu. sebab program buat di terengganu.

rasa sangat cuak, dicerlang jurulatih, dipandang oleh 119 (kot) peserta kursus lain, dengan kawad yang main hentam, menuju ke arah tiang bendera. asal hayun tangan cukuplah.

bendera disangkut ke bahu, meleret menyentuh tanah. kena tengking. lebih kurang beginilah, "hoi, kau nak kena dengan haji hadi ke, biarkan bendera kena tanah!!!"

sori org terengganu, tak sengaja.

salam.

September 11, 2006 8:51 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
>>>Duduk dalam baris - tendang terajang.

Ha ha. Itu strategi, agar rakyat nampak - pembangkang dah tak relevan. Ha ha.

Zizie,
Kesian 'kepala lembu'. Kau tak sebut pun... Ha ha.

Spyz,
Hati-hato apabila meninggalkan komen. Blog ini sedang dipantau. Ha ha.

Adibah,
Tingkatan 4 dah kena gi BTN? Wowww!

September 11, 2006 9:07 PG

 
Blogger Nazim Masnawi said...

Ei, Mat John a.k.a. Mat Ali krem salam. Dia tengah try nak carik kau; tak tau apasal. Oh, ya, Mat Fauzi a.k.a. Pau Itam sekali.

September 11, 2006 9:26 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nazim Masnawi,
Buat apa nak cari aku? Dendam tak habis lagi ke? Ha ha. Suruh mereka cari abah King Binjai laa! Orang pencen biar berkawan/berdendam dengan orang-orang pencen sajalah! Ha ha.

Kalau MatJohn dan PauHitam minta buat freelance dengan syarikat komik kau tu - bagi je lah (tanpa prajudis atau apa2 perasaan syak wasangka!)

Aku doakan mereka berjaya. Bersekutu Bertambah Mutu, y'all!

Eeeeiiiuuuuuu...

September 11, 2006 9:39 PG

 
Blogger esis said...

sindikit soljah, suka 1 biji telur atau 2 biji telur? Ayam. Pegang dalam kocek.

September 11, 2006 9:56 PG

 
Blogger Nazim Masnawi said...

Ha! Ha! No, no, buat lawak je. Hasan Abd. Majid krem salam. That's all. Anaknya di sini.

September 11, 2006 10:52 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nazim,
Yang mana satu? Zafran atau Shahran?

September 11, 2006 10:59 PG

 
Blogger blackpurple said...

Memang jarang orang letak telur ayam dalam poket baju......

hahaha..

September 11, 2006 1:59 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ha h. Kau mencarut?

Esis,
Kau mencarut? Ha ha.

September 11, 2006 2:10 PTG

 
Blogger The-Mulan said...

telur tu, masa kem BTN, konon2 amanah le. tokleh pecah,.. kena jaga elok2. barang sapa pecahkan, maka dia konon2 tokleh jaga amanah dgn baik,..

tepehapa.

September 11, 2006 3:46 PTG

 
Blogger Nazim Masnawi said...

"Zafran atau Shahran?"

Neither. C'mon, man, Hasan Majid had enough sperms to produce more children than that (and still is). I'm his youngest. You dunno me, but I know enough 'bout your kena-terajang-dgn-pak-mertua-sbb-dgr-lagu-heavy-metal-pagi² tale. 'Nyway, selamat berkenalan.

September 11, 2006 5:34 PTG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Keluar Barisan.... Masuk Bulatan!

September 11, 2006 5:37 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Genggam bara biar sampai jadi arang, genggam telur ayam biar sampai menetas! Ha ha!

Ya! Aku faham! :)

September 11, 2006 5:53 PTG

 
Blogger el-Maaniq said...

Nak keluar barisan kena tunggu imam bagi salam dulu. kalau tidak solat tak sah.

eh eh. ini pasal barisan lain kan?

aku silap (lagi)!

September 11, 2006 6:48 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mulan,
Tepehapahapantah! Ha ha.

Nazim,
Ooo... Ya ka? Ooo....
Ha ha. Dulu-dulu. Memang dengar heavy metal. La ni dengar Jazz. Dah tua la dude. Ha ha.

Kim salam kat babah lu. Kata, ketua pemuda revolusiner kim salam. Beg lawyer warna kuning yang babah kau bagi utk simpan segala dokumen - aku masih simpan lagi. Dokumen2 penting revolusi pun aku masih simpan lagi. One day, aku nak tulis memoir. Ha ha.

Oit2, dulu, babah lu dengan abah King Binjai = ketua revolusiner! Nanti aku cerita kat blog ehh!

Puan Ainon, 786, Mamak Maniq,
Ha ha.

September 11, 2006 7:00 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

sayang telur ayam macam sayang nyawa

September 11, 2006 7:30 PTG

 
Blogger .:HalogamoRa:. said...

jaga jaga telur tu he he

September 13, 2006 12:46 PTG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Hassan Abd. Majid?!!! Kirimkan salam saya kepada beliau!

September 14, 2006 4:05 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home